Connect with us

Érdekességek

15 yardot érne minden pass interference?

Az NFL Versenybizottsága nem csak az elkapás-szabályt vizsgálja, hanem az is felvetődött, hogy a pass interference büntetések a szabálytalanság helyére lerakott labda helyett minden esetben 15 yardot érjenek. Így van ez egyébként az egyetemi fociban is, de vajon az NFL tényleg megváltoztatná ezt a szabályt?

 

 

Nagy valószínűséggel nem, hiszen minden szabályozás a támadójátékot erősíti az utóbbi években. Így furcsa szemléletváltás lenne, ha a védőket segítenék most, hiszen egy ilyen változtatás azt eredményezné, hogy egy cornerback, aki lemaradt elkapójáról, inkább elgáncsolná a támadót és veszítene 15 yardot, mintsem hogy egy 60 yardos TD-t engedjen.

 

Az lehetne esetleg megfontolandó, hogy a botrányosan egyértelmű, tisztán hosszú TD-t megakadályozó pass interference szabálytalanságok viszont “spot of the foul” büntetést érnének. Ez persze még több szubjektivitást engedne meg a bíróknak és meg több vitát generálna, tehát jó eséllyel nem fognak változtatni a jelenlegi szabályozáson.

 

A hír hallatára az NFL Research összeszedte, hogy az egyes csapatok összesen hány yardot szereztek az előző szezonban pass interference büntetéseknek hála és az új szabály szerint hányat kaptak volna, tehát kiket érintene legrosszabbul ez a változás:

 

 

Az első helyre a Pittsburgh Steelers került, de a Super Bowl két résztvevője, a New England Patriots és a Philadelphia Eagles is a dobogón végzett (ez a szabályváltozás még használhatatlanabbá tenné Torrey Smitht). A lista másik végét is érdemes megnézni, az egészen elképesztő, hogy a New Orleans Saints mindössze 12 yardot kapott pass interference büntetésekkel.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!