About the author

12 Comments

 1. 1

  KGYM

  A legtisztábban amúgy talán pont a play actionnél lehet nézni azt, hogy mennyire kell a futás a passzhoz: aggregált szinten semmilyen korrelációt nem mutat a PA és a futás bármely mutatója (YPC, Success Rate, futások mennyisége/aránya). Playszintre bontva pedig nem hatékonyabb az a play action passz (mélység, elért yardok stb.), ami előtt volt akár 5 jó futás, mint az, ami előtt nem volt. (Twitteren erről Josh Hermsmeyer és Ben Baldwin szoktak jókat írni.)

 2. 2

  Debreceni József

  A szemünk előtt alakul át ez a sport, egyre kevesebb a sztárelkapó és futó, kevesebb a nagy név (kivéve qb), cserébe sokkal kifinomultabb, hatékonyabb, célratörőbb és ezzel együtt gyorsabb lett a játék. Nekem tetszik, meg kell hagyni.

 3. 3

  ducksfan

  Szerintem az is hozzájárul a ehhez, hogy az irányítóknak egyre gyorsabban kell a lasztit eldobni, és míg a futók a rövid útvonalakat gyorsabban megfutják, több biztonsági passzt lehet nekik adni. Illetve az agresszív pass rush miatt a futók többnyire szabadon állnak a screen/check down passzoknál.

 4. 4

  Light

  Nagyon jó írás !!
  Amúgy nagyon sajnálom a “szárfutók” ki kopását a ligából, én még emlékszem azokra az időkre amikor AP fel szántotta a pályát…. de szép is volt. És akkor most csak a legismertebb példát felhoztam gyorsan, volt ott még megannyi név. Szép foci volt az amikor alig vártam hétről hétre mit fut 1-1 buldózer, meg miként oldják meg a támadásokat velük.. Most meg már 1y&goal-ra nem futunk BM24 el ??? ^.- ejj ejj :D
  remélem el jön az az idő amikor újra előkerül majd az ilyen tipusú támadófoci a powerfoci bár 1-1 csapatnál, elvégre az NFL mindig változik és változatos…

 5. 5

  wolandrule

  Eric Dickerson rekordját soha nem fogják megdönteni. 2012-ben 9 yard hiányzott Petersonnak, szerintem az volt az utolsó esély.

 6. 6

  Fetyke

  AP-nek nem volt más választása, mert Favre 2 évét leszámítva értékelhető irányító nem volt az ő idejében Minnesotában. Nyilván, ha van egy legalább közepes passzjátékod, akkor azzal már jobban lehet haladni, minta futójátékkal.
  De azért figyelmedbe ajánlanám a fiatal D.Cook-ot a csapatban, ha bírja a térde, hasonlóan nagy játékos lehet belőle. Legalábbis az első négy meccsén félelmetesen nagyot teljesített. :)

 7. 7

  Fetyke

  Azért egy-egy mérkőzés erre nagyon rácáfol. Most hirtelen legjobb példának a Rams-Vikings meccs jut az eszembe, ahol az első támadósorozatban Gurley szépen végigvitte TD-re egyedül a drive-ot, aztán teljesen kivették a játékból és a Rams amúgy nagyon jónak gondolt támadójátéka úgy omlott össze és semmisült meg, hogy (nekem) öröm volt nézni. Szóval van amikor számít, hogy tudsz e futni vagy sem. :D

 8. 8

  bjeela

  Csinos gondolatmenet és logikus is, de azért az időölésre és a védelem kifárasztásra ahogy elnézem még mindig a futás a legjobb fegyver. Vagy már ez sem igaz?

 9. 9

  renningan

  Azért ez csak akkor igaz, ha a csapatnak legalább átlagos futójátéka van. Ha bűnszar, akkor az gyakran nagyon durván meglátszik a csapat teljesítményén, a borzalmasan rosszul futó csapatok passzjátékát sokkal egyszerűbb levédekezni.

 10. 10

  csak ezt ne

  Ez egy évvel korábban még jobban a trend lett volna. 2017-ben a futók méghozzá az elit futók jelentősége szerintem megnőtt. Főleg az idényben. Azt vettem észre, hogy a rájátszás az, ahol már olyan védelmek vannak, ahol a futást viszonylag gyakran limitálni tudják. Idén az idényben Gurley, Bell, Hunt, Kamara-Ingram, Ajayi-Blount, McCoy, Ellis (nagyon is hiányzott), Lewis, McCaffrey mind érdemi részt vittek a játékban. A 10 legtöbb yardot futó csapatból 9 rájátszásba került, a 12 legkevesebb yardot futó csapat közül egy sem. A legkevesebb futó yardot összehozó rájátszás csapat a Steelers volt, aligha gyenge futóval. A 20 legtöbb scrimmage yardot elérő játékosból 16 továbbra is futó (akárcsak 2016-ban). Úgyhogy a trend egyértelmű, de azért egy-két jó futó, főleg ha elkapni is tud, korántsem árt.

 11. 11

  petipajti

  átalakul, nem leáldozott. nagy különbség. változik a játék, módosul a taktika. most a rbbc és az elkapni tudó futók dívnak, később meg más fog. egyetértek a két korábbi hozzászólással: nulla futással nem fog menni a passzjáték (lásd statisztika), legalább egy közepes szint kell hozzá.

 12. 12

  Arnold Patsenegger

  Ez mondjuk rossz hír a futóknak, hisz a drafton és FA-n is felesleges rájuk sokat költeni.

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team