Connect with us

Hír

A Vikings Bridgewater szerződéséért reklamál az NFL-nél

Azzal valószínűleg minden NFL-szurkoló tisztában van, hogy az NFC döntős Minnesota Vikingsnak jelenleg nincs irányítója a 2018-as idényre. Mind Case Keenum, mind Sam Bradford, mind Teddy Bridgewater szabadügynök lesz márciusban, bár utóbbinak nem kéne annak lennie.

 

 

A Kollektív Szerződés egyik szabályzata szerint ugyanis

 

[quote]Ha egy játékos szerződése utolsó évében a PUP listán kezdi meg a szezont, és az nem alkalmas a játékra a csapata hatodik találkozóján, akkor automatikusan meghosszabbodik a szerződése egy évvel.[/quote]

 

Mivel a PUP listára vonatkozó egyik szabály az, hogy minimum hat hetet kell ott eltöltenie az oda kerülő játékosoknak, ez a kiskapu gyakorlatilag abban a pillanatban biztossá válik, ha egy játékos az alapszakaszt itt kezdi. Mivel Bridgewater ötödik éves opcióját nem hívta le tavaly a Vikings, ő pedig a PUP listán kezdte a szezont, és csak a 9. héten került le onnan, ezért a szabályok szerint szerződéssel kellene rendelkeznie 2018-ban, ahol az előző évi alapfizetését (esetében ez 1,35 millió dollár) kapná meg.

 

De akkor ez miért nem történt meg eddig? Nos, sokak szerint az egész szezont ki kellett volna hagynia ahhoz, hogy jogosult legyen erre a bővített egy évre, és ez ugyebár nem történt meg. Bradford sérülése miatt viszont muszáj volt valamit intézkednie a Vikingsnak, hiszen Keenum mögött nem maradt senki, ezért aktiválták Bridgewatert.

 

 

Rick Spielman elmondta, hogy Brodgewater felkészült a szavadügynök piacra, de szeretnék, ha elindulna a folyamat ezért az újabb évért, teljesen érthető okokból. Március 14-ig van idejük ezt leboxolni, akkor nyit ugyanis a szabadügynök piac.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!