Connect with us

Érdekességek

Az elit 2012-es QB évfolyam

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy igazán emlékezetes 2012-es draft. Az egész draft előtti hype arról szólt, hogy a Colts egy egész évet beáldozott arra, hogy kihúzhassa Luckot, a Redskins pedig rengeteg picket adott fel azért, hogy Luck mögött elvihesse Robert Griffin III-at.

 

 

Mögöttük az akkori közvélekedés alapján már csak a resztli maradt, de azért az első körben a 8. helyen a Dolphins még kivitte Tannehillt szintén franchise QB-nak, a Browns pedig a 22. helyen Weedent, a második kör végén pedig a Broncos Osweilert. A korabeli draft utáni értékelők körülbelül eddig tartották érdekesnek a QB classt, pedig mint utóbb kiderült, a lényeg még csak most következett.

Az mára már egy ismert történet, hogy Russell Wilsont ki hányszor passzolta el mire a Seahawks végre kiválasztotta, az is ismert, hogy Andy Reid az Eagles HC-ja elég ideges lett, amikor pont az orra előtt ment ki Wilson, így inkább le is trade-elt 12 helyet. Azzal a pickkel (3/88) végül Nick Foles-t választotta. A 4. körben (102) pedig még egy bizonyos Kirk Cousins is a Washingtonhoz került, és itt nagyjából vége is volt a QB runnak, bár undraftedként a Texans még behúzta Case Keenumot.

Mostanra két irányító is van a fenti listában, akik Super Bowlban győztes csapatban kezdtek; Wilson és Foles. Ezzel egyébként ők a második páros az NFL történetében Ben Roethlisberger és Eli Manning (2004, első kör) után, akiket ugyanazon a drafton ugyanabban a körben választottak ki, és egyaránt Super Bowl győztesnek vallhatják magukat.

 

Hasonlóan érdekes, hogy mostanra, 6 szezonnal később, ki hány győzelmet aratott kezdőként a rájátszásban:

1., Wilson 8

2., Luck és Foles 3-3

3., Osweiler és Keenum 1-1

4., Griffin/Tannehill/Weeden/Cousins 0

 

Luck 3 győzelme nem mutat rosszul, de ez egy főcsoportdöntőre volt összességében jó, másrészt lassan már az is komoly kérdésként merülhet fel, hogy fog-e még egyáltalán játszani. Griffin első évében ugyan rájátszásba vitte a Skinst, ahol viszont pont a Seahawks elleni Wild Cardon szenvedett súlyos sérülést, mostanra már – bár felépült, de – kikopott a ligából. Tannehill most hagyott ki egy egész évet, de igazából ő se váltotta meg a világot Miamiban, Weeden pedig csak egy lett a végtelen Browns QB-sorban. Osweiler valamennyire kivétel, mert ő Super Bowl győztesnek vallhatja magát, de az egy playoff győzelme tavaly a Connor Cookkal felálló Raiders ellen jött össze. Kirk Cousinsnak ugyancsak nincs egyetlen győzelme sem a playoffban, de ő idén legalább bankot fog robbantani.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!