Connect with us

Hír

BREAKING: Hosszabbított a Jaguars Bortlesszel!

Három évre, 2020-ig kapott szerződést Blake Bortles a Jacksonville Jaguars csapatától, ez alatt pedig $54 milliót kereshet. Ebből $26,5 millió teljesen garantált és a teljes összegen felül még $12,5 milliót szerezhet ösztönzőkkel az irányító. Bortles 2018-ban opciós évét töltötte volna, ami alatt $19 milliót keresett volna. Ő lett ezzel az első 2014-ben draftolt játékos, aki második szerződést kapott, habár Odell Beckham, Aaron Donald vagy Khalil Mack sincs ettől távol.

 

 

Bortles szempontjából azért jó az üzlet, mivel ennyit feltehetőleg nem kapott volna a piacon – ha esetleg kivágják -, és ugyan éves átlagban nem, de összességében többet keres majd, mint ha megmaradt volna az opciós éve és utána döntenek újra a sorsáról. A Jaguars szempontjából pedig azért jó az üzlet, mert egy kis stabilitást kapnak irányító poszton, Bortles pedig fejlődés jeleit mutatta tavaly – egy leütött passzra volt a Super Bowltól.

 

Ezzel kihúzhatjuk a Jaguars a szabadügynök-piaci irányítókörforgásból, viszont ez a hosszabbítás közel sem zárja ki, hogy a Jaguars draftoljon egy irányítót akár az első körben (Lamar Jackson?), viszont ez a szerződés ad nekik egy kis időt, hogy találjanak maguknak egy franchise QB-t – és egy kis esélyt arra, hogy Bortles tovább fejlődjön és egy átlagirányító szinten elkaristoljon. Emellett a pénzügyi lehetőségeiket sem korlátozza, hiszen nagyon hamar meg kell majd fizetniük több fiatal sztárvédőjüket is.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!