Connect with us

Szabadügynök

Ebben az évben becsszó minden rendben lesz! – Browns FA-kitekintő

Mindenki a Browns idei mozgásait várja, de a látszattal ellentétben nem könnyú így februárban írni róluk. Több needjükből is brutálisan jó a draft class, így minden akkor válik világossá, amikor lemegy a szabadügynök-mozgások első pár napja március közepén. Addig is lehet spekulálni, ami valójában annyira spekuláció, hogy előbb hoznak-e egy jó QB-t, és később draftolnak elkapót, vagy fordítva lesz ez.

Hely: 111 millió (1., 62%)

Need: QB, WR, CB, S

Stratégia: Jöjjön mindenki! Bárki! Légyszi!

 

 

A legnagyobb hiányposzt egészen egyértelmű, hogy az irányítóé. Azt hozzá kell tenni, hogy nem húztak sosem jó QB-kat. Az elmúlt tíz évben mindig a magas plafonnal kecsegtető csiszolatlan gyémántokra mentek rá, nem pedig az úgymond “kész” irányítókra. Idén a top 4-ből kétszer is húzhatnak, és ott lesz Barkley és Minkah Fitzpatrick hatalmas tehetsége mellett is 4-5 olyan irányító, akikkel simán tudnak dolgozni. Ha nem tudják megszerezni Kirk Cousinst (márpedig ő nyerni akar, így nem fog aláírni nekik évi 25-27 millió alatt, vagy akár semennyiért sem), akkor ott lesz még jó eséllyel egy lehetséges Bradford, a draftról pedig Darnold, Mayfield, Jackson. Illene valójában végre egy top picket elhozni, aki játszani is képes, Hue Jacksonnak meg rájönni, hogy vagy HC, vagy OC, a kettő együtt nem megy neki.

Elkapók terén a mostani gárda nagyon véleményes. Josh Gordon egészen elképesztő két év kihagyás után is, és még mindig csak 26 éves, de rajta kívül van egy Corey Coleman, és kifújt. Persze ők ketten Duke Johnson és a fejlődő Njoku társaságában már elbánnának számos ellenféllel, de egy ilyen jó FA-draft classt kihagyni nem szabad (ebből is inkább a draft erős, az FA-piacon a top4-5 emberen kívül WR3-ak lesznek kint). Már egy Paul Richardson is hatalmasat dobna a gárdán, nem hogy esetleg egy olyan draft, ahol a 3. körre várt elkapók is simán plug-n-play módon játszathatók. Megpályázható Emmanuel Sanders is, akit el akar cserélni a Broncos. Sanders már bizonyította, hogy gond nélkül képes WR1 lenni, ha szükség van erre, és 30 évesen, rongyos évi 10-12 millióért még pár évig simán egyensúlyi helyzetbe billenthetné a csapatot, és biztos célpontot nyújthatna, ahogy felkészül a visszavonulásra.

Nem tűnik annyira annak, de komoly need lesz a CB pozíciója is. Jó szabadügynök nem lesz, Fuller úgyis marad a Bearsben, Amukamarát esetleg el lehetne hozni, de itt is annyira jó a draft class, hogy bőven lehet kezdőt találni a második kör két pickjével is. Kelleni fog, mivel McCourty jó eséllyel ki lesz vágva, a veterán CB első napján összebalhézott az új GM Dorsey-val, akinek sokkal egyszerűbb lenne egy öntudatos veterán helyett egy szende, alázatos újonc. Meg olcsóbb is, mint McCourty, vagy Trumaine Johnson és Malcolm Butler, akik minden bizonnyal bankot akarnak majd robbantani.

A secondary nem csak a széleken gyenge, de belül is. Nagyon kéne még egy safety, ugyanis ezen a részen sérülékeny és gyengécske játékosaik vannak. Peppers egyelőre nem váltotta be a reményeket, mindenhez ért kicsit, és semmihez sem nagyon. Nem találja el jól a támadási szögeket, nem érzi a gameflowt – igaz ha többet használnák közel a scrimmage-hez, talán ez nem lenne gond. Ha esetleg mellé bekerülne Minkah Fitzpatrick (aki már a negyedik pickre sem biztos, hogy ott lesz), vagy Derwin James, az egészen brutális lehetőségeket adna az edzői stáb kezébe. Mindenesetre amíg ott a lehetőség, hogy leigazolják Kenny Vaccarót, Eric Reidet, Tre Bostont, Lamarcus Joynert, vagy Morgan Burnettet, addig azért nem kell ilyeneken aggódni. Utóbbi három valószínűleg marad a csapatánál, de Boston és Burnett mindenképp, Joynerre pedig a napokban kezdték el emlegetni a franchise tag lehetőségét. Mindannyian 9-10 millió körül kérhetnek évente, ami bagó pénz lenne a Browns részéről, lényegében a rendelkezésre álló szabad pénzek kevesebb, mint tíz százalékával egy nagy needet elintéznének, ami nem lenne rossz.

 

Mi lesz a mostaniakkal?

Lényegi FA Isaiah Crowellen kívül nem lesz (sőt összesen négy darab FA-juk lesz csak, borzasztó fiatal a csapat). Crowell viszont szinte biztos, hogy távozik. Jó futó volt egy jó fal mögött, viszont nagyon jó idén a futók felhozatala a drafton (Saquon Barkley, Derrius Guice, Nick Chubb, Rashaad Penny, Sony Michel, Ronald Jones, Kerryon Johnson), illetve a piacra esélyes, hogy kikerül Burkhead, Damien Williams, Orleans Darkwa, Jet McKinnon, Carlos Hyde, Jeremy Hill, Alfred Morris, CJ Anderson, gyakorlatilag mélyre nyúlva és félelmetes plafonnal rendelkező játékosokat találni, minden létező játékstílushoz igazítva. És akkor még mindig ott van Duke Johnson, aki ha bírná az évi 300 labdacipelést, és futna útvonalakat a slotban továbbra is, lényegében a liga egyik legjobb futója lehetne azonnal. Klasszikus futójáték? Barkley + Duke. Agilis scatbackekkel mismatchekre épülő playek? McKinnon és Duke, plusz egy power back a sokadik körből. A lehetőségek végtelenek. Crowell nem szeret már a csapatnál lenni, nagyobb szerepet kíván, ezért pedig Hue Jackson is fúj rá, nyilvánosan össze is különböztek már. Akárhogy is lesz, a Brownsnak minden esélye megvan arra, hogy összerakja a liga legjobb futójátékát, pedig 2017-ben sem voltak rosszak már.

A Browns 80-90 millió elköltésével és egy jó drafttal bankot robbanthatna, és MINDEN pozícióra a liga élvonalába tartozó játékosokat hozhatna. Ami pedig szerencsés, hogy ahol esetleg gyengébbek, ott is tele vannak fiatalokkal, akik napról-napra egyre jobban játszanak.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!