Connect with us

Érdekességek

Elkapók, akiket elfelejthetünk

Azok az elkapók, akik a negyedik évükig nem villantanak nagyot, kis eséllyel lesznek sikeresek később. Átlagosan 23 évesen kerülnek a ligába, és egy elkapótól 26-27 évesen lehet várni a legjobb szezonjukat. Peter Howard, a Roto írója ezért megnézte, hogy 2006 óta milyen arányban értek el 800+ elkapott yardot életkor szerint az első körös elkapók a karrierjük során először. (Az első körös elkapókat azért érdemes vizsgálni, mert ott mégis csak jónak tartott játékosokról beszélünk, és nem fog bezavarni az elemzésbe sok sleeper, vagyis a kései körökből nagy karriert futó játékos.)

 

Az X-tengelyen az első 800+ yardos szezon látható ligában eltöltött szezonokra osztva, az Y-tengelyen pedig a college dominator mutató, ami lényegében az egyetemi yardokból és TD-kből számolt mutató. A pontok felett látható számok a draftkört jelentik minden egyes WR számára.

 

Látni, hogy az első három év után a negyedik már csak vészkapaszkodó, utána pedig gyakorlatilag nincs élet. Az első körös elkapók (kritériumtól függően) 30-40%-ban válnak busttá. Ez kifejezetten magas arány, ennél rosszabb világ csak a futók és a védőfalak számára van. 2006 óta egyetlen elkapó volt, aki a negyedik éve után volt képes kirobbanó formát nyújtani először, ez pedig Kenny Britt. 28 évesen, a 2016-os Ramsben hozott le egy 1000+ yardos szezont, ez volt a nyolcadik szezonja. Ő látható a grafikon jobb szélén.

Tavon Austin és Cordarrelle Patterson ötödik évüket fogják megkezdeni jövőre, ha egyáltalán lesz csapatuk, nekik minden egyes nappal közelebb jön az örök középszerűség ketrece. Akiket viszont érdemes figyelnünk idén, mivel negyedik évükbe lépnek: DeVante Parker, Phillip Dorsett, és Nelson Agholor.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!