Connect with us

Szabadügynök

Építsünk csapatot Watson köré! – FA-kitekintő

Houstonban a legjobb dolog ami 2017-ben történt, hogy úgy látszik hosszú idő után újra használható irányító van a csapatnál, Deshaun Watson személyében. A csapatnak nem lesz annyira könnyű dolga, hiszen nincsen magas cetlijük a drafton, mert a Watsonért való felmozgás és az Osweiler-trade sokba került nekik (nem a leigazolása, hanem az elküldése). Pénze van a csapatnak, így megerősödhet a Texans és akár az AFC-ben is komoly erőt képviselhetnek.  

Fontos szabadügynökök:

Shane Lechler, P: Nem fiatal, hiszen 41 éves már, de a speciális egység egyik legfontosabb tagja, hiszen már öt szezon óta remek teljesítményt nyújt posztján. Mivel a csapatnak van pénze, nem valószínű, hogy pont ezen a körülbelül két millión spórolhatnak, így inkább az lenne a meglepetés, ha jövőre nem térne vissza Houstonba.

Marcus Gilchrist, S: Gilchrist első évét töltötte a Texansnál, nem váltotta meg a világot, de a szereplése sem katasztrofális. Jobb játékost lehet elhozni esetleg a piacról, de nem teljesen kizárt, hogy a safety kap egy prove it szerződést. A secendary nagyon gyenge volt idén, így az sem kizárt, hogy a védő egy rotáció miatt maradhat esetleg kevesebb játékperccel.

Jonathan Joseph, CB: Egy újabb szereplő a secandaryből, az idei teljesítménye alapján nem biztos, hogy új szerződést kaphat, de kérdéses, hogy mennyire sikerül pótolni a piacról Josephet. Nem ők az egyetlenek, akik a jó cornerbackeket el akarják hozni, így ezért lehet, hogy új kontraktust kaphat a csapattól, de valószínűbb, hogy nem.

Chris Clark, OT: Akkor elértünk a csapat leggyengébb pontjához. Clarknál vannak jobb játékosok a posztján, de jelenleg nagy luxus lenne ha elküldené őt a Texans. Meg kell erősíteni mindenképp a posztot, ezért Clarkot meg kell tartani, hiszen egy új támadófalat a piacról nem lehet összehozni.

Andre Ellington és Alfred Blue, RB: Lamar Miller a csapat első számú futója, ezt tudja mindenki. Mögé kell 1-2 olyan játékos, akikkel rotációban játszhat. Mindkét játékost szinte biztos, hogy nem tartják majd meg és könnyen meglehet, hogy inkább egyikükkel sem hosszabbítanak, hiszen draft hátsó körében vagy piacról is lehet hozni olyan futót, aki passzolhat a csapatba. Ha valakit muszáj lenne megtartani, akkor inkább Ellingtont tartanám meg a vezetés helyében.

Itt van Watson, ne hagyjuk elveszni a tehetségét! – a támadósor

Jó pár év után végre nem azzal kell kezdeni a Texansnál a támadósort, hogy a legfontosabb hiányposzt az irányító. Watson sérüléséből a hírek szerint jól épül fel, így minden jel arra utal, hogy ő lesz majd szeptemberben a csapat irányítója. Mögé kell igazolnia a csapatnak valakit, hiszen Yates és Savage nem valószínű, hogy új szerződést kaphat, így esetleg a draftról lehet a hátsó körökben hozni egy irányítót vagy a piacról is lehet Watson mögé szerezni valakit.

A futó posztról fentebb már írtam, hogy Miller mögé szükség van egy emberre, akivel együtt megfelelő rotációban játszhat, nem annyira hiányposzt, de mindenképp kell valakit hozni vagy az Ellington-Blue párosból megtartani az egyiket. Én affelé hajlok inkább, hogy áprilisban a játékosbörzéről hozzon valakit a csapat, hiszen az olcsóbb is és nagyobb potenciál is lehet bennük, mint a fent említett két játékosban. Az elkapó posztot is lehet bővíteni, az első számú WR1 poszt az nem kétség, hogy DeAndre Hopkinsé, remek célpontja Watsonnak. Ha marad pénz vagy esetleg olcsón jó játékost tudnak igazolni, akkor lehet bővíteni, de nem ez a legnagyobb lyuk.

A támadó oldalon a gyenge pont a fal. Jelenleg Greg Mancz és Nick Martin kivételével akár mindenki repülhetne. Chris Clarkot meg lehet tartani, hiszen 5-6 játékost biztos nem tudnak hozni idén, így meg kell gondolni minden egyes lépést, hogy ki kap új kontraktust. A fal belsejét meg lehet erősíteni a piacról a következő játékosakkal: Andrew Norwell (Panthers), Justin Pugh (Giants), Josh Sitton (Bears), Jack Mewhort (Colts). A tackle posztot a következő játékosokkal lehet megerősíteni: Ja’Wuan James (Dolphins), Nate Solder (Patriots) és Cameron Flemming (Patriots). Ezeknél a játékosoknál persze kérdéses, hogy kit engedhet ki a egyesülete a piacra és ha valaki kikerül, akkor őt nagyon meg kell fizetni, hiszen többen is küzdhetnek a falemberekért.

Építsük újra a védelmet! – a védelem

A csapat jelenleg 60 millió dollárral rendelkezik és ennek nagy részét a védelemre kell elkölteni (és a támadófalra). A defense 2017-ben nem tartozott épp a ligaelithez, sokkal inkább a hátsó régióhoz. Persze sokat számított, hogy J.J. Watt megsérült és csak öt meccset játszott idén. Az utóbbi két szezonban összesen volt nyolc meccse a liga egyik, ha nem a legjobb védőjének. A passzsiettetés, ha Watt és Clowney egészséges, akkor ligaelit, így oda nem feltétlen kell hozni a játékost, van sokkal több poszt itt, ahova kell új ember.

A linebacker sor Cushing távozásával is rendben lehet, oda sem érdemes túl sok pénzt költeni. A secondary már annál kilátástalanabb jelenleg. Itt van a legnagyobb probléma jelenleg a Texansnál, új edzőt is kaptak, miután az előző szezonban leszerepeltek. Játékosszámra sem nagyon lenne meg a cornerback sor, főleg, hogy a tavalyi kezdő Jonathan Joseph jelenleg nem rendelkezik szerződéssel- bár tavalyi teljesítménye alapján nem biztos, hogy új kontraktust kaphat. Mindenképp erősíteni kell ezt a posztot, a következő játékosok jöhetnek szóba a piacról: Trumaine Johnson (Rams), Malcolm Butler (Patriots), E.J. Gaines (Bills), Kyle Fuller (Bears).

Safety poszton is erősítésre van szüksége a texasi együttesnek. Andre Hal egyedül kevés lesz, kérdéses, hogy Gilchrist kap-e új szerződést, de ha kap, akkor is kell ide játékost hozni a gárdának, mert a mögöttünk álló szezonban nagyon gyenge volt a secendary. Játékosok akik piacról szóba jöhetnek: Lamarcus Joyner (Rams), Kenny Vaccaro (Saints), Morgan Burnett (Packers) és Ricardo Allen (Falcons).

Összegzés

Nem lesz unalmas a piacnyitás a Texansnál, mert nincs első és második körös pickje sem a csapatnak, így a top játékosok közül senki sem érkezhet. Reményt kelthet a szurkolókban, hogy végre van egy franchise irányító (ha valakiről lehet ezt mondani fél szezon után), akire lehet építeni a csapatot. Ha Watson egészséges és előtte a falat sikerül rendbe rakni, akkor egy rég nem látott támadó szekció alakulhat ki. A falat viszont piacról nagyon nehéz/drága lesz megerősíteni. Norwellért biztos nagy harc lesz, amiből a játékos jöhet ki a legjobban, hiszen egy olyan szerződést kap majd az orra alá, amiről sokan csak álmodnak.

A Houstonnak van pénze, de ezt okosan kell beosztani, a secendary halvány teljesítménye miatt ott kell a legtöbbet javítani. Cornerback és safety posztra mindenképp kell igazolniuk és nem csak egy játékost. Jelenleg erre a 4-5 helyre összesen nagyjából 2-3 kezdő szintű játékosuk van. A lejárt szerződésűek közül ki kell kiválasztani, hogy melyikük maradjon és kinek kell távoznia Houstonból. Azonban ha a hiányposztokat sikerül megoldani, akkor a Texans egy komoly tényező lesz AFC-ben és liga szinten is. J.J. Watt, ha végre le tudna játszani egy teljes szezont és a secendary meg lenne erősítve, akkor a régen rettegett houstoni védelem visszatérhetne. Nem lehetetlen a feladat a következő hónapokra, de az biztos, hogy nem fognak unatkozni.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!