Connect with us

Hír

Favre: Holnap talán nem emlékszem majd arra, ki is vagyok

A Hall of Famer irányító, Brett Favre még akkor húzta le karrierjét, amikor az NFL nem igazán foglalkozott az agyrázkódásokkal és azok hosszú távú hatásaival. Ez azt jelenti, hogy a Packers legendája is azon több ezer korábbi játékos közé tartozik, akik félnek attól, mit hozhat a jövő.

 

Úgy élek, ahogy szeretnék – legalábbis jelenleg. Aktív vagyok… de a holnap már lehet, hogy teljesen mást hoz. Holnap talán nem emlékszem majd arra, ki is vagyok, talán nem fogom tudni, hol lakok és ez a legfélelmetesebb dolog számunkra, korábbi focisták számára.

 

 

A fenti téma akkor merült fel, mikor arról kérdezték Favre-ot, hogy biztatná-e unokáit – konkrétabban legidősebb, nyolcéves unokáját – arra, hogy focizzanak.

 

Nem fogom biztatni, hogy focizzon. Nem mondom, hogy elriasztanám, de félnék minden egyes alkalommal, amikor szerelik, mert tudom, hogy mi a tét.

 

Kardinális kérdés ez a korábbi és jelenlegi játékosoknál, hiszen tudva és testközelből átélve az ütéseket, kockázatokat, sokan ódzkodnak attól, hogy gyereküket focira neveljék és bátorítsák őket arra, hogy ilyen karriert fussanak be. Hiszen nincs olyan ember jelenleg, aki pontosan tudná, hogy mi fog történni vele, ha focira adja a fejét.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!