Connect with us

Szabadügynök

Franchise-tag figyelő

Egészen március hatodikáig lehet egy-egy játékosra franchise vagy transition taget tenni (a folyamatosan frissülő cikkben külön kiemelve jelezzük, ki kapott taget). Ez azt jelenti, hogy nagyon sok pénzért egy évre a csapat magához láncolhatja az egyik lejáró szerződésű szabadügynökét. Összeszedtük minden csapat azon játékosait, akik számíthatnak a tagre és azt, hogy ennek szerintünk mekkora az esélye (1 – szinte semmi, 10 – közel készpénznek vehető).

 

 

Az idei franchise tagek (bővebben a tagről és a típusairól ide kattintva olvashattok) várható értéke:

 

  • Quarterback: 23,29 millió dollár
  • Running back: 11,9 millió dollár (várhatóan csökken tavalyhoz képest)
  • Wide receiver: 16,05 millió dollár
  • Tight end: 9,09 millió dollár
  • Offensive line: 14.14 millió dollár (várhatóan csökken tavalyhoz képest)
  • Defensive end: 17,22 millió dollár
  • Defensive tackle: 14 millió dollár
  • Linebacker: 15,03 millió dollár
  • Cornerback: 15,04 millió dollár
  • Safety: 11,34 millió dollár
  • Punter/kicker: 4.96 millió dollár

 

Dallas Cowboys: DeMarcus Lawrence, DE– 10/10

 

Lawrence elég hullámzó eddig, egy rossz szezonjára általában jut egy nagyon jó. Tavaly viszont All-Pro szinten játszott, passzsiettetésben brutális volt: a 14,5 sack csak a jéghegy csúcsa, volt 12 hitje és 52 siettetése is. A számai Von Milleréhez vagy Cameron Jordanéhez hasonlíthatóak, alsó hangon évi 17 milliót érne a piacon, de szerintem ez inkább 19 millió lesz, a franchise taggel még spórolna is rajta a Cowboys.

 

New York Giants: Justin Pugh, G/OT– 7/10

 

Pugh egy kiváló guard és remek tackle, a sokoldalúság miatt bőven 10-12 millió környékét érné a piacon, őt illene megtartania majd a csapatnak (főleg, hogy szinte ő az egyetlen jó játékos a falban). Ehhez viszont muszáj taget tenni rá (már ha nem tudnak hamar megegyezni), a Giants 24 milliója nem valami sok, Pugh pedig prémium játékos idén, biztos lesz olyan, aki felül tudja licitálni őket. 

 

Philadelphia Eagles: Senki

 

Nigel Bradhamet (OLB) lehetne mondani, de annyira nincs pénze a csapatnak, hogy ki van zárva, hogy taget kapjon. 

 

Washington Redskins: Kirk Cousins, QB – 1/10

 

Pesze, meg lehet Kirk Cousinst említeni, de azzal olyan szinten tökön szúrná magát a csapat, hogy még belőlük sem tudom kinézni, hogy meglépnék. 

Buffalo Bills: Senki

 

Miami Dolphins: Jarvis Landry, WR – MEGKAPTA

 

Landry nem egy rossz elkapó, de a Dolphins csak azért tett rá taget jó eséllyel, hogy el tudja cserélni, nem gondolkodnak hosszú távban. Legalább második kört szeretnének érte, de a tag és az új szerződése miatt nem biztos, hogy 3-4.-nél többet kapnának.

 

New England Patriots: Senki

 

Mondhatnánk Malcolm Butlert, de a Super Bowl után aligha marasztalná a Patriots vagy akarna ő a csapatban maradni. Más pedig nincs.

New York Jets: Senki

 

Chicago Bears: Kyle Fuller, CB – 6/10

 

Fullernek volt egy kihagyott éve 2016-ban, amikor sérülés miatt egyetlen meccset sem tudott játszani. A Bears ezért nem hívta le az ötödik éves opcióját, azonban a fiatal corner megmutatta, hogy miért is adtak érte első kört. A piacon nagyon kapós lenne, a Bears védelemből pedig nagyon hiányozna, így azért van esély tagre (bár az HC lehet, másképp gondolja).

 

 

Detroit Lions: Ezekiel Ansah, DE – 4/10

 

Ansah már 29 éves, folyamatosan sérült és három háromsackes meccset leszámítva nem nagyon csinált semmit. Ha a Patriots-filozófia érvényesül, akkor egész biztosan nem kap sem taget, sem pedig hosszú távú ajánlatot (legalábbis remélem). Ennek ellenére a piacon simán kaphat 13-15 milliót, bár erre nem biztos, hogy rászolgált.

 

Green Bay Packers: Morgan Burnett, S – 2/10

 

Nehéz megmondani, hogy mennyit változott ez a Packers az új GM-mel, de nem hiszem, hogy sokat. Én nem számítok tagre Burnett esetében, pedig Micah Hyde és Casey Hayward után én mindent megtennék, hogy egy elég jó DB-t kivételesen megtartsak.

 

Minnesota Vikings: Senki

 

Nem hiszem, hogy Case Keenum érne egy taget, de lehet, biztosabb opciónak gondolják mint a sérült Bridgewatert vagy Bradfordot. Én inkább McCarronnal próbálkoznék vagy mondanék egy all-int Cousinsra, de tavaly jó volt Keenummal a Vikings, egy évre lehet, hogy 23 millióért is megpróbálkozik vele a Vikings (bár személy szerint erre nem látok reális esélyt).

 

Baltimore Ravens: Senki

 

Cincinnati Bengals: Senki

 

Cleveland Browns: Senki

 

Pittsburgh Steelers: Le’Veon Bell, RB – 8/10 

 

Bell 14,5 millió dollárt kapna egy franchise taggel, ami most már azért bőven többnek tűnik, mint amennyit most a piacon megkereshetne. A Steelers biztos megtartaná így, hogy Big Ben is maradt, ráadásul Bell sem találhatna magának jobb csapatot. Azonban nagy kérdés, hogy adnak-e neki egy taget azok után, hogy belengetett egy visszavonulást is. Szerintem igen, de tényleg csak azért, hogy hosszú távon meg tudjanak egyezni.

 

ff

 

Atlanta Falcons: Senki

 

Carolina Panthers: Andrew Norwell, G– 5/10

 

Szerintem nem taget fog kapni, hanem rögtön hosszú távú szerződést. Egyrészt, mert a tag értéke 14 millió és ennyit szerintem nem kapna a piacon sem, másrészt pedig őt olyan kaliberű játékos, akit muszáj megtartani hosszú távon. Azt viszont hozzá kell tenni, hogy Trai Turnernek is nagy pénzt fizettek ki és lehet nem a legjobb csapatépítési stratégia két guardnak is évi 11+ milliós fizetést adni. 

 

New Orleans Saints: Senki

 

Tampa Bay Buccaneers: Senki

 

Houston Texans: Senki

 

Indianapolis Colts: Senki

 

Jacksonville Jaguars: Allen Robinson, WR – 10/10

 

Allen sérülés miatt kihagyta az ide szezont, de előtte a liga egyik legjobb fiatal elkapója volt (vagy legalábbis voltak fellángolásai). Kizártnak tűnik, hogy ne tartaná meg őt a Jaguars, pláne, hogy a piac legjobb elkapója lenne, ha engednék tesztelni és most már nincs annyi pénzt, hogy bárkit túllicitáljanak. Szinte már csak a tag bejelentése hiányzik, aztán lehet egyezkedni egy hosszú távú szerződésen. 

 

Tennessee Titans: Senki

 

Arizona Cardinals: Senki

 

Los Angeles Rams: Lamarcus Joyner, S – 7/10 

 

Trumaine Johnson is adná magát, hisz kiválóan játszott, de ez neki már a harmadik tagje lenne, ami QB-tagnek felelne meg, szóval ő már biztos nem kap. Joyner viszont igen és egyszerűbb is őt betagelni addig, míg nem sikerült megegyezni Aaron Donald hosszabbításáról. B-opciónak pedig ott lehet Sammy Watkins, bár szerintem közel sem mutatott eleget egy taghez.

 

 

San Francisco 49ers: Senki

 

Seattle Seahawks: Sheldon Richardson, DE/DT – 2/10

 

Nem mondom, hogy odáig lennék az ötlettől, mert bár jó volt Richardson, azért messze nem 14 millióért. Ráadásul a Seahawks rebuild módban van, aligha őt tartanák meg, pláne tag formájában.

 

Denver Broncos: Senki

 

Kansas City Chiefs: Senki

 

Los Angeles Chargers: Senki

 

Oakland Raiders: Senki

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!