Connect with us

Rövidhírek

GOAT SB “B” csoport – Eredményhirdetés

Elérkeztünk Minden Idők Legjobb Superbowlja játékunk második hetének a végéhez. A héten bemutattunk nektek 4 nagydöntőt a “B” csoporton belül, amikről ti is szavazhattok. A szavazás véget ért, illetve a szerkesztőség is döntött. Alább olvashatjátok az eredményeket:

 

kronikk: Ezen a héten már nehezebb döntés volt, Manning utolsó meccse nekem érzelmi szempontból fontos volt, hiszen miatta kezdtem el követni a ligát. A döntő azonban már nem túl sok élményt nyújtott támadó oldalról, szinte csak a védelem dominált egész meccsen. A Bears mészárlása azonban nagyobb különbséget hozott, így hiába volt ott egy legendás csapat a pályán, nálam az a döntő kapja az egy pontot és a Denver-Carolina a kettőt. Az első helyről sem volt könnyebb a döntés, két legendás döntő került ebbe a csoportba. Végül azért adtam a négy pontot a Pittsburgh-Dallas mérkőzésre, mert ott minden megtörtént, ami megtörténhet egy mérkőzésen. Volt irányító sérülés, utolsó drive döntött, kicker sérülés. Montana utolsó drive-ja is remek volt, lehet egy másik csoportban ők nyerték volna a csoportot, de itt nálam csak a második hely jut nekik.

Jarred: Számomra egy percig sem volt kérdés, hogy ebből a négyesből melyiknek kell továbbjutnia. A Bengals-49ers döntő nekem nagy kedvencem, amiben nagyszerű történetek vannak. Mester-tanítvány találkozás kétszeresen, nagyon izgalmas végjáték, és hát John Candy. Igazából ezen a döntőn mutatkozott meg Montana zsenije. Hihetetlen, hogy annyira jól ismerte a társait, hogy tudta mivel hasson rájuk, és még élete legfontosabb drive-ja előtt is képes volt a közönség soraiban meglátni azt az embert, aki a segítségére lehet. Még mindig értetlenül állok azelőtt, hogy tud valaki ilyen nyugodt maradni egy ilyen idegtépő pillanatban. A második nálam természetesen a Steelers-Cowboys döntő, ami nagyon izgalmas volt, főleg az utolsó negyed, de ennyi. Nem volt benne olyan nagyszerű történet, mint a Bengals-49ers döntőnél, ezért számomra csak a második lehet. Az utolsó kettő valamilyen szinten hasonlít egymásra, mert egyik sem volt feltétlenül izgalmas. Ám míg a Bears-Patriots döntőn legalább az egyik csapat a pályán volt, addig a Broncos-Panthersen igazából egyik sem. Én azt a meccset élőben láttam, és nem igazán maradt meg belőle sok. Ha nem ez lett volna Manning utolsó mérkőzése, akkor szerintem nagyon hamar elfelejtené mindeni, hogy ezt a meccset egyébként lejátszották. A 20. döntőről legalább megmaradt a Bears dominancia, és azért nem mindennapi látvány, mikor egy 150+ kilós játékos TD-t fut. Szóval emiatt nekem a Patriots-Bears a harmadik, és utolsó helyre került a Broncos-Panthers.

Renningan: Egy picit felforgattam a sorrendet, ugyanis nem elsősorban a meccs izgalmi faktora döntött nálam, hanem a történelmi jelentőségük. Speciel a Cowboys meccs engem egyáltalán nem érintett meg ebben az összevetésben, hiába volt végtelenül izgalmas, nálam utolsó helyre került.  A harmadik a Bengals-49ers lett, mert bár Montana utolsó drive-ja tényleg zseniális volt, volt még csörte a két csapat között, nem igazán hoz lázba. Így a Broncos-Panthers lett a második, hisz hiába volt alacsony a színvonal, nem lehet elmenni a mellett, hogy ez mégiscsak a 50. Super Bowl volt, és minden idők egyik legnagyszerűbb irányítójának utolsó, abszolút megérdemelt diadala. Az első helyet pedig nem kérdés, hogy a Bears győzelme kapta, hisz mégis csak a történelem talán legnagyszerűbb csapatáról van szó. Ez olyan kuriózum, hogy még annak ellenére is látni kell szerintem, hogy a meccs végtelenül sima lett.

KGYM: A SB XX egyértelműen a leggyengébb a négyesből, de talán az összes SB-ből valaha. Egy atomfavorit Bears taknyosra veri a Patset. Nulla izgalom, nulla pont a részemről. Vagyis na, a legkevesebb adható. Ha a Broncos leolvadását ennyire lehúztuk, ezt még lejjebb kell, itt még csalfa várakozások sem voltak. A harmadik a Steelers és a Cowboys meccse, ahol szép meccset láthattunk az Acélfüggönytől, ennek ellenére nálam a Bradshaw-Swann páros sem tudja izgalmassá tenni. Nincs kiemelkedő szerepe a Steelers győzelmének a legendáriumban. A második helyezett Montana és Rice győzelme a Bengals ellenében. Ugyan a box score azt mutatja, de nem volt valójában szoros a meccs. Montana kevesebb, mint három perc alatt vitt be egy 11 playes, 92 yardos drive-ot, ez minden idők egyik legszebb támadássorozata volt. A Bengals alig tudott első kísérletet szerezni, és egy kickoff return kivételével a gólvonalat sem haladták át. Az első helyezett a jubileumi 50-es lett nálam, ugyanis a Panthers messze favorit volt, a Broncos pedig minden idők egyik legjobb védelme, számtalan nyitott kérdéssel mentünk be a meccsre. Ott voltak a kételyek Manninggel szemben, a Denver pass rush és a pass defense lehetőségei, Cam Newton pofátlanul szórakoztató stílusa, Ron Rivera elképesztő gameplanjei, ahol egy közepesen jó támadósor lett megállíthatatlan. Nem kell szeretni Newtont, de ez a szezon minden idők egyik legszórakoztatóbb támadósorát hozta el. A mérkőzés maga pedig elég izgalmas volt, nem volt lefutva nagyon sokáig, talán a Q3 közepi interceptiönnél lehetett érezni, hogy innen nehéz lesz visszahozni.

Olvasók: Eddig meglepő módon négy embernél négy különböző sorrend kerekedett ki. Az állás ennek megfelelően szoros lett, és végül a ti szavazataitok tettek igazságot. Az olvasói szavazáson a Broncos-Panthers végzett az utolsó helyen, ami a szavazatok 15,68%-t kapta meg. A harmadik a Patriots-Bears döntő lett, ami 23,51%-t kapott, viszont érdemes hozzá tenni, hogy a szavazás elején még második helyen állt, és csak a vége felé előzte meg a Steelers-Cowboys döntő. A 10. nagydöntő ugyanis lassan kezdett, és sokáig a harmadik helyen kullogott, de a végére belelendült, és felkúszott a második helyre 28,65 %-kal. Majdnem sikerült utolérnie a Bengals-49ers döntőt is, de végül 14 szavazat hiányzott a vezetés megszerzéséhez. Így 32,16%-kal az olvasói szavazás győztese a Bengals-49ers lett, aminek be is írjuk a +4 pontot, ahogyan a többieknek is a helyezéseknek megfelelően.

Így végül kialakult a “B” csoport végeredménye. Nagy harcot vívott mindegyik döntő, és végül helyenként 1-2 pont döntött csak. Az utolsó a Patriots-Bears döntő lett, ami 10 ponttal végzett, 1 ponttal maradt csak le a harmadik helyezett Broncos-Panthers SB-től. Második helyre 13 ponttal a Steelers-Cowboys került, az első helyet pedig 16 ponttal a Bengals-49ers döntő kapta meg. Ez azt jelenti, hogy a “B” csoport győztese a 23. nagydöntő, ami automatikusan továbbjut, a 10. SB pedig még reménykedhet egy esetleges Wild Card helyben.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!