Connect with us

Hír

Hurney: Nem fizethetsz túl egy posztot, mert gyengébb leszel máshol

A Carolina Panthers general managere, Marty Hurney úgy gondolja, hogy Andrew Norwell szabadügynök piacra való kerülésével nem változnak az elképzelései, és véghez fogja vinni, amit egy ideje tervezget a játékosokkal kapcsolatban. Amiben könnyen lehet, hogy nincs benne Andrew Norwell visszaigazolása.

 

A egyik első dolga az volt tavaly júliusban, mikor még csak ideiglenes GM volt a csapatnál, hogy egy négyéves, $45 millióról szóló szerződéshosszabbítást nyújtott át a szintén guard Trai Turnernek, ami döntően befolyásolja a mostani helyzetet Norwellel kapcsolatban. Ő ugyanis az idei piac legjobb guardja, és szinte biztos ő lehet a liga legjobban fizetettje a posztján, ami meghaladja az évi $12 milliós átlagot. Hurney egy korábbi személyzeti találkozón számos támpontot adott a terveiről a jövő évet tekintve, amiből sejteni lehet egy-két dolgot.

 

Mindent megteszünk, hogy a lehető legtöbb játékost megtartsuk a tavalyi szezonban játszók közül, de nem költheted a fizetési sapkának nagy hányadát egyetlen játékosra, különben a többi poszton gyengülni fogsz. Ez az a része az évnek, amikor súlyos döntéseket kell hozni. Nem eshetsz hasra egy játékostól és nem akarhatod minden áron megszerezni, mert el vagy ájulva a képességeitől, különben a csapat fizetési sapkája bánja a dolgot… Van egy tervünk, ami egy-egy posztra 5-6 lehetőséget is tartalmaz, mivel bármi történhet.

-mondta Hurney.

 

Azzal, hogy Turner nem hatalmas, de nagy pénzt kapott tavaly, jobbára eldöntötte, hogy idén Norwellnek nem fognak nagy pénzt adni. A franchise tag is felmerült, de az kizárható, mivel nincs külön guard tag, így tackle-szintű pénzt kellene érte fizetni. Hiába a liga egyik legjobb guardja, két drága játékost a rosteren tartani, miközben más posztokon nincsenek meg elég nagy luxus. Teljesen persze nem zárható ki a hosszabbítás, hiszen már tettek lépéseket a salary cap növelése érdekében, és még várhatóan lesznek további távozók. Persze nem Norwell az egyetlen fontos szabadügynökük, de most minden figyelem rá szegeződik.

 

Gyorsan hozzátennénk, hogy Hurney legutóbb azért távozott Charlotte-ból, mert borzasztó mederbe sodorta a salary capet…

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!