Connect with us

Minden ami NFL

Így (nem) jöttek be a jóslataink a szezon előtt

A szezon lezárultával itt az idő megnézni, miket is jósoltunk még szeptember negyedikén, a 2017-es futballszezon első meccs előtt. Szokásosan őrült évünk volt telis-tele meglepetésekkel, úgyhogy nem lepődtünk meg, hogy – főleg az NFC-ben – nem sok helyes tippünk volt. Nézzük hát, hogyan teljesítettünk idén.

 

Kezdjük a rájátszásba jutó csapatokkal, és azon belül is előbb az AFC-vel.

 

Mindenkinek jár egy pont így kezdésnek, de talán itt volt a legegyszerűbb dolgunk. Mindenki Patriots-sikert várt és ez könnyedén be is jött.

Andres és Tom kicsit nagyon bold volt, de rajtuk kívül ismét mindenki elkönyvelhetett egy sikeres tippet az AFC északi csoportjában, ahol a Steelers volt teljesen magabiztos.

Az AFC West már nagyobb fejtörést okozott, de azért hatan itt is találtak a Chiefsszel, habár nem sokon múlott, hogy végül a Chargers visszajöjjön az utolsó helyről és behúzza a divíziót. A Raiders csalódást keltően szerepelt, így négyünknek ment a levesbe a tippje.

El is érkeztünk az első csoportunkhoz, ahol senki nem találta el a győztest. Ha DeShaun Watson nem sérül meg, akkor lehet máshogy alakul az egész, de végül nagy zuhanás lett a Texans vége. A Titansre hatan elkönyvelhettünk fél-fél pontot, hiszen ők azért a rájátszásba bejutottak legalább. A Jaguarst viszont épp idén nem hittük el, talán azért, mert az utóbbi két évben nagyon csalódtunk bennük. Jövőre kifejezetten érdekesnek ígérkezik ez a csoport.

Sok örömünk a wild card csapatok eltalálásában sem volt, habár négyen telibe találták a Titanst itt, illetve a Chiefsre lehetett fél pontot szerezni. A Bills rájátszásba jutására talán nem meglepő módon senki nem számított, de a Chargersre és a Ravensre sem érkezett tipp, miközben ők voltak a legközelebb a végjátékban is.

Térjünk is át az NFC-re, ami összességében még rosszabbul fog kinézni, mint az AFC-s tippjeink. Ha már máshol nem, hazai pályán legalább volt egy jó találatom az Eaglesszel. A Giantstől ekkora visszaesést senki nem várt természetesen, de a Cowboys is csalódást keltett 2017-ben.

Északon Tom és Andreas bizonyult Nostradamusnak, a Vikings egészen kiváló szezont hozott össze, míg a Packers Rodgers sérülésével nem tudott mit kezdeni. Érdekes lesz figyelni, hogy jövőre mire megy egymással a két csapat.

A Rams feltámadását senki sem várta, ahogy azt sem, hogy a Seahawks szenvedni fog. Amennyire egyértelműnek gondoltuk ezt a csoportot, akkorát koppantunk és Sean McVay leigázott mindenkit.

A legkiszámíthatatlanabb csoportban Andreas és a Saints diadalmaskodott, de itt azért a legtöbben fél pontot elkönyvelhettek, hiszen az NFC South dominálta a főcsoportot – már ami az alapszakaszt illeti.

Volt itt minden, mint a búcsúban. A Falconsért lehetett 1 pontot kapni (meg ugye a Panthersért lehetett volna), illetve rowi talált fél pontot az Eaglesszel, KGYM és chester a Vikingsszal, Isti pedig a Saintsszel. A többi pick eléggé mellément, mert igazából az utolsó körre nem sok nyitott kérdés maradt, de a Seahawks, a Lions és a Packers volt még a legközelebb a playoffhoz.

Tomon kívül mindenki eltalálta, hogy az AFC oldaláról a Patriots fog bejutni a Super Bowlba, habár nagy kockázatot ezzel talán nem is vállaltunk.

Az NFC-nél már nagyon mellélőttünk, nyolcan vártunk olyan csapatot a Super Bowlba, aki végül a rájátszásba sem jutott be. Tom volt a legközelebb a sikerhez, de renningan is legalább olyat választott, aki még pályára lépett januárban.

A Super Bowl győztesét senki nem találta el, de azért négyen elég közel jártak hozzá, míg négyen olyan lóra tettünk, aki be sem jutott a rájátszásba.

Az 1/1 tippeink sem jártak közel az igazsághoz, a Bills konkrétan a rájátszásba is bejutott és ugyan a Jets végül azért a top6-ban választ, az elég hamar kiderült a szezon folyamán, hogy nem lesznek 1/1-esek.

Egyéni díjazottak

Na itt aztán tényleg mindenhol mellélőttünk. Ha nem Tom Brady lett volna az MVP, akkor konkrétan egyetlen egy jó tippünk lett volna a 70-ből.

Hatan nem kockáztattunk és kiválasztottuk a legesélyesebbet, ez pedig végül – miután minden esélyes kihullott – be is jött.

David Johnson és Odell Beckham nagyon hamar kiesett a versenyfutásból sérülés miatt, Winston és Mariota pedig nagyon megrekedt és nem fejlődött tovább, így nekik sem volt semmi esélyük a végül győzelmet arató Todd Gurley-vel szemben. A legközelebb leonidasz jár Bell-lel, akinek legalább jó szezonja volt.

Balentinnak összejött az, ami senki másnak, azaz hogy eltalált valamit az MVP-n kívül, hiszen Aaron Donald húzta be ezt az elismerést. Millernek, Bosának, Kuechlynek és Clowney-nak jó szezonja volt, de azért nem jártak közel a DPOY címhez, Mack nem tudott kiemelkedni a Raidersből, Watt pedig nagyon hamar megsérült.

Watson nagy esélyes lett volna, ha nem szakad el a térdszalagja, Cooknak is sérülés miatt kellett lemondania a címről. Ross volt a nagy mellélövés Tomtól, aki szinte pályára sem tudott kerülni, illetve Kizer sem nyújtott valami jó teljesítményt, habár ebben a Brownsban nem is lett volna könnyű. McCaffrey jó volt, de nem  hozta azt az átütő játékot, amit vártunk tőle, Hunt viszont közel volt és csak pár szavazattal kapott ki a végül győztes Kamarától.

Ez a legnehezebben jósolható díj évről évre és végül mindannyian elég messze voltunk az igazságtól és Marshon Lattimore-tól.

Keenan Allen pedig akár adta is volna magát ennél a díjnál, de mindenki más irányba mozgott és mindenki nagyon befürdött.

Az év edzője díjnál senki sem számított a legfiatalabb Sean McVayre. De még csak a szavazáson második Zimmerre sem.

Bold predictions

Egy merész jóslatunk bejött a 18-ból, mégpedig balentin örülhetett ezzel:

  • Az egyik újonc irányító pontosan annyi TD-t fog passzolni, mint ahányas a mezszáma.

Ugyanis Nathan Peterman pontosan kettő touchdownnal zárta az évet.

Összesítés

Összeszámolva a pontokat (egy pont a teljes találatért, illetve fél pont, ha rájátszásba jutott a csapat, de nem találtuk el, hogy csoportgyőztesként vagy wild cardon), így teljesített a szerkesztőség:

1. leonidasz 7,5 pont

2. balentin 7 pont

2. andreas 7 pont

4. kerekisti 6,5 pont

4. chester 6,5 pont

4. katonadani 6,5 pont

7. renningan 6 pont

8. rowi 6 pont

9. KGYM 6 pont

10. tom 4 pont

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!