Connect with us

Hír

Két első kört is érne Foles?

Kellemes helyzetben van az Eagles. Van egy fiatal franchise irányítójuk, aki hosszú távon lehet megoldás a csapat jövőjére, valamint van egy friss Super Bowl MVP irányítójuk, aki az utóbbi 10 év egyik legjobb back-to-back teljesítményét nyújtotta a playoffban. Ketten együtt pedig alig foglalnak sok milliót a sapkából. A kérdés már csak az, hogy van-e szükségük két ilyen játékosra, ha az egyikükből jó értéket lehet csinálni.

 

A válasz természetesen egy nem lenne, ha minden olyan egyszerűen nézne ki, mint egy átlagos helyzetben lenni szokott. Sajnos azonban Wentz sérülésével számolniuk kell, így nem csaphatnak le rögtön a QB éhes csapatokra, hogy jól lehúzzák őket. És nem is fogják ezt tenni. Legtöbb vélekedés szerint az Eaglesnek nem szabad egy első körös pick alatt elengedni Folest (Wentz elcserélése természetesen fel sem merült), de legutóbb Peter King azt mondta, hogy két első körös pick alatt nem is szabad szóba állniuk senkivel. Erre is rátett egy lapáttal Bill Polian, aki két első és két második körös picket kérne Folesért.

 

 

Ez az állítás nagyon is megmosolyogtató, mert ennyit kizárt dolog, hogy ér Foles, de talán nem létezik játékos, akiért megérné ennyit áldozni. Ugyanakkor Polian ha el is túlozta a dolgokat, szerintem csak arra akar rávilágítani, hogy Foles értékét az Eaglesnek érdemes nagyon magasra taksálni, mert hatalmas kockázatot hordoz magában az elengedése. Ugyanis, ha Wentz felépülése nem halad a tervek szerint, akkor Foles lenne a beugró ismét, ami láthatóan sokat segít a csapatnak. Épp ezért csak abban az esetben engedhetik el nyugodt szívvel a csereirányítójukat, ha valaki hajlandó rendesen áron felül adni érte. Nálam ez egy első körös pickkel teljesen elfogadható, de megértem azokat is, akik emellé még esetleg egy másodikat is kérnének, ezzel biztossá téve azt a feltételt, hogy a kockázat ára rendesen ki van fizetve.

 

Bizonyára sokan vannak, akik fejcsóválva olvassák ezeket a sorokat, mert szerintük Foles egy harmadik-negyedik körnél biztos nem ér többet. Alapesetben teljesen egyet tudnék érteni velük, de a szituáció összetettsége miatt meg kell érteniük, hogy Foles hiába nem ér többet egy csapat számára, mint egy negyedik kör, most kénytelen kicsit felüllicitálni érte.

 

Egyáltalán nem biztos, hogy lesz olyan csapat, aki bevállalja ezt a dolgot, ugyanis csak olyanoknak éri meg a versenyfutás, akik rövid távon gondolkodnak egy Super Bowlban és nincs jelenleg versenyképes irányítójuk. Talán a Jaguars ugrik be elsőre, de a Broncos vagy a Vikings is szóba jöhetne, mert jelenleg nincs a rosterükön szerződés alatt senki, akire igaz lenne a megállapítás. Foles ráadásul olcsó opció, hiszen csak $5,2 milliót kellene fizetnie utána új csapatának a következő évre.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!