Connect with us

Hír

Megkezdheti a cap space felszabadítást a Dolphins

Miután Jarvis Landryre franchise taget raktak, megkezdődtek a találgatások, hogy ez vajon a maradásának a jele, vagy pedig ezzel tették lehetővé az elboltolását. Az bizonyos, hogy akármelyik valósul meg, a cap space növelésére mindenképp szükségük van, és úgy tűnik megkezdik ehhez az első lépéseket.

 

 

Jelen állás szerint Landry franchise tagje $16 milliós cap hittel járna, ezzel mínuszba sodorva Mike Tannenbaumék anyagi helyzetét. Ha Landryvel terveznek, akkor ezt mindenképp vissza kell tornászniuk pozitív összeggé, illetve ha további költekezéseket szeretnének végrehajtani, akkor is. Ehhez viszont játékosoktól kell megszabadulni, és nem meglepő módon az a két név jelent meg először a sajtóban, akikre nagy eséllyel jött volna a salary cap kaszása.

 

Az egyik ilyen a tavaly megszerzett tight end, Julius Thomas, akivel $6,6 milliós spórolhatnak halott pénz nélkül, a másik pedig a szintén az előző offseasonben megszerzett Lawrence Timmons, hiszen elküldésével $5,475 millióval több hely lenne a fizetési keretben. Ez a két cut minden jel szerint meg fog történni, hiszen egyikük leigazolása sem úgy sült el, ahogy azt anno tervezték. Ez már bőven pozitív mérleget hozhat a salary capben, de a sornak lehet nincs még itt vége. Ismét bedobták ugyanis Ja’Wuan James nevét, aki az ötödik éves opciójával játszhat 2018-ban Miamiban, ami egyben azt is jelenti, hogy most még halott pénz nélkül elküldhető. A 2014-es első körös tackle-nek $9,3 milliós cap hitje van, amit azért lehetne jobban hasznosítani, de őt már nem létszükség elküldeni.

 

Ahogyan a horror szerződéssel rendelkező Ndamukong Suh-t sem, mégis látnak abban rációt, hogy megválik klasszis DT-jétől a Dolphins. Már az aláírása pillanatában sejthető volt, hogy erre később nagyon rá fog fázni a Dolphins cap ügyileg, ráadásul a szerződésmódosításának köszönhetően elkezdték maguk előtt görgetni a fekáliát. Így lett Suh-nak $26,1 milliós(!) cap hitje 2018-ra, ami a harmadik legtöbb jelenleg a ligában. Nem csak a posztján, hanem az összes játékost figyelembe véve. Ráadásul jövőre ez az összeg már $28,1 millió lesz, ami egészen brutális. Suh $16,9 milliós alapfizetése március 18-án válik garantálttá, szóval addigra ki kell találnia a csapatnak, hogy mit szándékoznak vele tenni, amit nehezít az a tény, hogy elképesztő mennyiségű halott pénzt termelne az elküldése.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!