About the author

18 Comments

 1. 1

  Vicgeordie

  Szuper cikk, félelmetes hogy mennyi újdonság/váratlan dolog maradt a tarsolyban még az Eaglesnél. Ebben amúgy mennyire lehetett benne az, hogy a Vikings ellen nem volt szükség semmi extrára szinte, lehetett tartalékolni az igazán mókás dolgokat?

  Ui.: Szegény Elandon Robertsnek a szezon 90%-ban fogalma nem volt róla, hogy mi történik körülötte. Az amúgy sem túl acélos védelem egyik mélypontja volt az egész évben (bár páran még bíznak benne, mondván HT is így kezdett és lám mi lett belőle…)

 2. 2

  katonadani

  a Philly Specialt elvileg hívták volna a Vikings ellen, ha úgy alakul és szoros a meccs, szóval tényleg lehetett így tartogatni párat

 3. 3

  Shivo

  Szia Dani Koszi szepen orom volt olvasni :) Szerinted a vedelem miert muzsikalt gyengen?

 4. 4

  katonadani

  leginkább mert a Patriots k*rvajó :D

  Egyébként nagyon jó munkát végzett JMD a döntőre, folyton szabadon voltak Brady elkapói és leginkább a sémázás miatt (meg mert a cornerek is lemaradtak róluk)

  Emellett kicsit hamarabban is szabadult Brady a labdától (ahogy vártam a meccs előtt), így a védőfal nem tudott odaérni. A PFF adatai szerint megvolt ez a 39-40% nyomás, amire azt mondtam, hogy kelleni fog, de az volt a probléma, hogy mire épp nyomás alá került volna, már szabadult is a labdától, szóval nem volt decisive nyomás, csak ingyen tingli-tangli, éppen megzavarjuk (azt hiszem első félidő ilyen 44% körül volt, aztán második félidő 20% körül, majd az utolsó két drive 60% felett).

  Furcsa volt a sok blitz az Eaglestől, nem is értettem igazából, mert tudjuk, hogy milyen jó Brady a blitz ellen. Szerintem itt egy váratlant akart húzni Schwartz és ez nem jött be

 5. 5

  Shivo

  Szia Koszi szepen az infot :)

 6. 6

  csak ezt ne

  Most volt időm elolvasni, végignézni, még Pats szurkolóként is nagy élvezet volt. Mondjuk nem feltétlenül Elandon Roberts játékának megtekintésére gondolok. Viszont a nagyító alatt tárult fel igazán az Eagles O parádés terve, a felkészültség, a kreatív hívások és remek adaptációk, váratlan hívások, de ami megy, azt erőltetjük. És persze kiváló végrehajtás, mert anélkül ugye nincs semmi. Hiába a zseniális opció, félopció, ha QB rosszul dönt, vagy nincsenek meg a kulcsblokkok, esetleg kipattan a labda a kézből, stb. Szinte minden összejött.

 7. 7

  tmbb

  “kedvencemet”,Richards-ot se feledjük,mert nem csak fogalmatlan volt,de az ő beállításával teljesen fel lett forgatva a secondary.

 8. 8

  kitalaltnev

  Még mindig szomorúan, de leginkább irigykedve olvastam, h. mindezt velünk csinálták meg. Ingatta is a fejét jónéhányszor Patricia, még Belichick is látványosan szólt neki…
  Remek elemző cikk, köszönet érte. Egyes részeit még párszor áttanulmányozom, h. tisztuljon még a kép. :)

 9. 9

  katonadani

  igen gondolkodtam h kiemeljem-e, hogy ha Butler játszik, akkor ott nem richards van, hanem akár Chung vagy DMC, de nem akartam szítani a tüzet :D

 10. 10

  tmbb

  ez már történelem

 11. 11

  Áron Szegedi

  H lehet “sosem látott” Philly specialt írni, amikor a pats ugyanazt a playt csinálta előttük? Nem értem

 12. 12

  katonadani

  jajj azt el is felejtettem leírni, hogy alig volt RPO, mert a Pats jól levédekezte őket az elején. Egyik LB megy a futással, másik LB védi a slantet coverage-ben.

  Mint az Elandon esetnél, azt csinálták RPOnál is, csak ott ugye megszívták

 13. 13

  katonadani

  meg a Bears is megcsinálta Barkley-val, meg a Lions is Stafforddal, meg Foles gimiben.
  Ettől még a Patriots sosem látta az Eaglestől, így semmilyen tendenciát nem lehet ráhúzni. “Az Eaglestől sosem látott”, így lett volna tökéletes a mondat.

 14. 14

  Garay Béla

  Remek cikk. Azon gondolkoztam, hogy a védelmek nem voltak alapból rosszak, pusztán annyit tudtak játszani, amennyit két zseniálisan felépített offense engedett játszani.

 15. 15

  ClayMatthews52

  na az ilyen innovatív dolgokat, playhívásokat hiányolom nagyon a Packersből

 16. 16

  Telliho

  Nagyon szuper cikk, köszi :)
  Az lenne csak a kérdésem, hogy az utolsó elemzett playben, miért a safety ment a futóval? Nem lett volna logikusabb, ha egy LB követi le a motion-t? És akkor megmaradt volna a 2v1 Ertz ellen…

 17. 17

  katonadani

  Mert blitz volt, mentek az iranyitot siettetni

 18. 18

  combat

  Köszi a cikket, jó kis elemzések.

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team