Connect with us

Minden ami NFL

Top10 Super Bowl LII MVP jelölt

Már mindenki a közelgő Super Bowl összecsapást várja, hogy kiderüljön, melyik csapat volt idén a liga legjobbja. Azonban hétfő hajnalban kiosztanak még egy rangos elismerést. A Super Bowl MVP címet. 100-ból 100 játékos valószínűleg azt állítaná, hogy nem jelent semmit neki az Super Bowl MVP cím, csak a győzelem az egyetlen, ami számít, de egyrészt ez szerintem csak részben igaz, mert mindenkinek jól esik egy ilyen díj, másrészt 99%-os valószínűséggel a győztes csapatból kerül ki az MVP, így a kupa egyenlő a győzelemmel. Mi most összeszedtük a tíz legnagyobb esélyest.

 

 

10. Stephon Gilmore

 

Nincs szívem csak támadójátékosokkal feltölteni a listát, pedig talán nagyobb eséllyel kapja meg egy olyan offense játékos a jelölést, mint a védők, akiket most felírok a listára. Az elmúlt 51 Super Bowl MVP kevesebb, mint 20%-a volt védő, ráadásul a védő MVP-k nagy része linebacker volt, akiből igazán kiemelkedő nem lesz a pályán. A Patriots oldalán talán Gilmore lehet a legesélyesebb, mert a playoffban végre olyan formában játszik, hogy lassan kezdik elfelejteni a kritizálói a rossz szavakat. Mellesleg a szezon alatt sem engedett TD-t a red zone-on belül, valamint a 20 yardnál hosszabb labdáknál is kiemelkedő volt. Az esélyei kicsik, hiszen eddig egyetlen CB lett Super Bowl MVP, másrészt az Eagles nem feltétlenül fog felé dobálni.

 

9. Fletcher Cox

 

A másik védő MVP-jelöltemnek talán több esélye van megkaparintani a címet, de úgy kell legalább játszania, mint az elmúlt két mérkőzésen. Az Eagles taktikája kevés blitz és a belső nyomás fenntartása kell, hogy legyen, ebben pedig Coxnak nincsen párja. Pár sack, esetleg egy kierőszakolt fumble és kevés kapott pont jó ajánlólevél lenne. Az esélyeit rontja, hogy a csapatának is nyernie kellene, márpedig az Eaglesre van nagyobb odds Vegasban.

 

8. Brandin Cooks

 

Cooks MVP címére azért látok kevesebb esélyt, mint csapatában több támadótársára, mert ezúttal is hosszú célpont lehet, azok a játékok pedig akkor léteznek, ha az ellenfél védelme nincs résen. Ennél bölcsebbnek tartom az Eagles defense-t, de nem szabad azért lebecsülni a Patriots mélységi játékát. Cooksnak 608 yardja van idén 20 yardnál hosszabb labdákból és karrierje során is már 1794, aminél csak egyetlen, két yarddal jobb adat van 2014 óta.

 

7. Zach Ertz

 

Ha az Eagles a passzjáték segítségével nyeri meg a meccset, akkor Ertz elég jó esélyekkel pályázik ezen a listán. Az idei playoff során már 11 elkapása van elejtett labda nélkül, ez pedig 125 yardban manifesztálódott. Ez a két mérkőzésen összehozott 125 yard nem olyan nagy szám, de az kiderül, hogy Ertz megbízható Foles számára. Nem elhanyagolható az a tény sem, hogy az alapszakasz folyamán 120.3-as passer ratingel dobáltak rá irányítói a red zone-ban, ami szintén a favoritok közé helyezi.

 

 

6. Jaj Ajayi

 

A Patriots fogni fogja a futást véleményem szerint, így nem feltétlenül várok eget rengető teljesítményt az Eagles futóktól, de mivel a Sasok futójátéka nagyon sokrétű és amíg nincsenek hátrányban, addig megpróbálják lenyomni a Patriots torkán a futást, így könnyen lehet egy Eagles futóinak jó napja. Erre a legnagyobb esélyes Ajayi, aki talán az egyetlen többdimenziós RB a csapatnál.

 

5. James White

 

White azért került ilyen magasra nálam, mert bár szigorúan futóként nem gondolom, hogy sok babér terem majd neki, de elkapásoknál, rövid yardos szituációknál elképesztő fegyver. A tavalyi nagydöntőnél nem kell nagyobb bizonyíték, hogy esélye lehet egy ilyen címre, mert bár nem ő kapta meg, a nézők egy része (nagy része) szerint ő érdemelte volna a kitüntetést. Bár sokan Dion Lewist favorizálják, mint a rájátszásban legtöbbet használt Patriots RB, én White mellett teszem le a voksom.

 

4. Nick Foles

 

Az Eaglesnek messze nem Foles a legjobb játékosa, de ha nyer a csapat, akkor mégis nagy esélye lehet megkapni a címet. Az eddig 51 Super Bowlból 28-szor az irányító lett jelölve, ez pedig nagyon is jól megmutatja, hogy mennyit ér ez a poszt. Mondjuk Foles esélyeit jelentősen megnövelné, ha sikerülne a két héttel ezelőttihez hasonló teljesítményt letenni az asztalra, ha pedig még nyernének is…

 

 

3. Danny Amendola

 

Amendola jött, látott és körberöhögte azokat, akik szerint nem jó játékos. Lehet hogy a statisztikái nem mutatnak kimagasló teljesítményt, de aki ilyen fontos meccseken, olyan teljesítményre képes, mint ő a főcsoportdöntőben, az nem lehet rossz játékos. A mentális erő pedig kelleni fog a döntőben is. Esélyeit növeli, hogy amióta csatlakozott a Patriotshoz, csak Edelmant kereste többször a red zone-ban playoff meccsen Brady, Minitron viszont nem lesz ott a döntőt. Aki pedig sok red zone targetet kap, annak van esélye sok TD-t szerezni. Aki sok touchdownt szerez, annak van esélye MVP-nek lenni.

 

2. Rob Gronkowski

 

Gronkowski agyrázkódásból tér vissza, de pont ezért gondolom favoritnak ebben a kérdésben. Egészen biztos vagyok benne, hogy felpaprikázott hangulatban tér vissza majd a pályára, az Eagles védelem pedig van olyan jó, hogy elő kell venni a liga legnagyobb mismatchét a sikerért. Láttunk már idén pár olyan mérkőzést, ahol Brady már szinte csak Gronkban bízhatott, a nagydarab tight end pedig ki is segítette a bajból.

 

1. Tom Brady

 

Természetesen a legnagyobb esélyes a Patriots irányítója, Tom Brady. Eleve a legnagyobb esélye az irányítóknak van az MVP címre, de ez Brady esetében halmozottan igaz. Négyszeres győztesként ezt nem is kell ragozni. Ha nyer a Patriots és nem lesz egy teljesen földöntúli teljesítmény valakitől, akkor szinte biztos ő kapja az elismerést.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!