Connect with us

Szabadügynök

TOP10 szabadon igazolható cornerback

A cornerback felhozatal minden évben nagyon ígéretes a piac szempontjából, ez pedig idén sincs másképp. Az egyértelmű húzóneveken túl azok is jó opciók közül válogathatnak, akik csak átmeneti megoldást keresnek.

1. Trumaine Johnson

Az idei piac abszolút húzóneve a cornerbackek közül. Johnson az elmúlt két évet franchise tag alatt játszotta végig a Ramsben, ez idő alatt 30 milliónál is többet szedett össze. Na nem mintha nem szolgált volna rá. A 28 éves cornerback a Rams egyik legmegbízhatóbb védője volt, az elmúlt szezonban például összesen egy touchdownt engedett az ellenfeleknek.

 

2. Malcolm Butler

A Patriotsnál elég egyértelműen fejezték ki szándékukat Butler jövőjével kapcsolatban a Super Bowlon, illetve azzal, hogy inkább Gilmore-nak adtak nagy szerződést tavaly, mintsem a XLIX Super Bowl hősének. Persze a teljesítménye is alátámasztja ezt. A mögöttünk álló szezonban boldog-boldogtalan szanaszét égette, 8 TD-t engedett és 103.3-mal dobáltak felé átlagban az ellenfelek irányítói. Ettől függetlenül nagy pénzre számíthat, a patriotsos múlt jó ajánlólevél a CV-ben, ezért lesz olyan csapat, aki indokolatlanul sok pénzt fog hozzávágni.

 

3. Aaron Colvin

Róla hajlamosak vagyunk megfeledkezni, amikor a Jaguars elit védelméről beszélünk, pedig a slotcornerback remekül egészíti ki a Bouye-Ramsey kettőst. Vele kapcsolatban az egyetlen kérdés, hogy megelégszik-e továbbra is a nickelback szerepével vagy ki akar lépni a két sztár árnyékából és a pálya szélén is megmutatná, hogy milyen képességekkel is rendelkezik. Vagy egyszerűen csak mennyire motiválja a nagy pénz a 26 éves játékost.

4. Rashaan Melvin

Tulajdonképpen a semmiből lett az Indianapolis legjobb cornerbackje a 2017-es szezonra. 60.3-as ratinget engedett, 13 leütött passza és 3 INT-je pedig mondani sem kell, hogy a legjobb mutató csapatszinten. Melvin még mindig csak 28 éves, de úgy tűnik mostanra ért be igazán, a tavalyi és az idei év pedig megmutatta, hogy vele nem árt számolnia a Coltsnak a védelem felépítésében. Ezért feltehetően mindent meg is tesznek és túlfizetik majd.

5. Kyle Fuller

Fuller ötödéves opcióját nem hívta le a Bears, emiatt pedig rendkívül frusztráltak lehetnek a Bears drukkerek. A 2016-os szezont térdsérülés miatt egy az egyben kihagyta, de tavaly igazi franchise cornerback szintet hozott a Chicagóban. Tette mindezt úgy, hogy végigjátszotta a teljes szezont. Karrierje legjobb évén van túl, 22 leütött passz mellett 2 INT-et szerzett, miközben 69.0-ás ratinggel dobáltak felé, úgy, hogy 119 alkalommal vették célba a 26 éves játékost.

 

6. E.J. Gaines

Gaines a Watkins-trade útján került Los Angelesből Buffalóba, ahol elég tisztességes szezonon van túl. Vele kapcsolatban az egyetlen kérdőjel, hogy egészséges tud-e maradni, mert a képességei és a kora adott ahhoz, hogy nagyszerű éveket töltsön el még a profi ligában.

7. Prince Amukamara

Fuller csapattársa, a 26 éves Amukamara egy nagyon tehetséges cornerback, viszont hatalmas lutri. Nehéz ugyanis bízni egy olyan játékosban, aki hétéves pályafutása alatt mindössze egy szezont volt képes végigjátszani. Ettől függetlenül minden évben van érdeklődő a szolgálatai iránt, ez idén sem lesz másként.

8. Patrick Robinson

Ha valakinek jót tett a környezetváltozás, az ő. Igaz, kellett hozzá nyolc év, de úgy tűnik, megvan az ideális posztja a védelemben: a slotcornerback. Karrierje legjobb évén van túl ő is, ez a piaci értékén sokat dobhat majd. Az egyetlen rossz tulajdonsága, hogy már 31. életévében jár, szóval hosszú távú szerződésre már nehezen számíthat. Áthidaló megoldásnak ugyanakkor remek választás lehet sok csapat számára.

9. Jonathan Joseph

Robinsonnál már csak ő öregebb a listán. A 34 éves játékos a Texans botrányos évei ellenére is nagyon jól játszott, ugyanakkor itt az ideje elgondolkodnia azon, hogy szeretné-e gyűrűvel megkoronázni 10+ éves pályafutását. Egy-egy évre még jó lehet egy contender csapatban.

10. Morris Claiborne

A Jetstől kapott egy egyéves, prove-it szerződést tavaly tavasszal, a lehetőséggel pedig élt is egészen addig, amíg elő nem jött a legnagyobb hátránya: a sérülékenység. Igaz, csak egy meccset hagyott ki a szezonban a 9. héten, de azt követően már nem volt olyan hatékony, mint addig. Emiatt nincs olyan alkupozícióban Claiborne, hogy ő diktáljon, az üvegtestűsége pedig még mindig nagy talány lehet a csapatok a számára.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!