Connect with us

Szabadügynök

Változtat-e a filozófiáján a Bills? – FA-kitekintő

A Bills a tavalyi év egyik meglepetéscsapata volt és a Bengals hathatós közreműködésével a rájátszás légkörét is megízlelhette. Ott azonban már kijött, hogy az offense meglehetősen egyoldalú és ha az ellenfél berendezkedik erre, akkor jóformán nincs semmi fegyverük. Ebben az offseasonben tehetnek ellene, de ez egy igen kockázatos lépés lenne.

 

A Bills számláján közel 30 millió dollár szabad pénz van, ami közepesen számít soknak, de ezen csiszolhatnak egy kicsit. Az első és legfontosabb kérdés, hogy Tyrod Taylorral képzelik-e el a jövőt. Taylor nem egy jó irányító, de egy stabil, közepes szintet biztosan hozott a csapatban és láttuk, hogy cseréje mire volt képes ebben az offense-ben. Ez a támadósor ugyanis tökéletesen Taylor képességeinek, és a kapcsolat kölcsönös. Az viszont látszik, hogy így nem nagyon van több ebben a csapatrészben. Tehát a Bills dönthet úgy, hogy megragad ebben az állapotban, ami egy playoffra akármikor jó lehet, de AFC döntőre már kevés, vagy dönthet úgy, hogy változtat, de akkor megvan az esélye a romlásnak is. Nem egyszerű a helyzet, ráadásul Taylor elküldésével 10 millió dollár plusz pénz szabadulva fel, amit lehetne szépen hasznosítani.

 

 

Az én magánvéleményem az, hogy már régóta próbálkoznak Taylorral és nem igazán sikerült az offense minőségén javítani, valamint az év közbeni QB csereberére sem került volna sor, ha minden olyan harmonikus lenne. Egyelőre azonban nem számolok Taylor elküldésével, mert nem látom, milyen utat akar követni a csapat.

 

A számolgatás tehát 30 millióról indul és két lépést tehet a csapat, hogy ezt növelje. Elöszőr is kivághatják a szezon közben szerzett Kelvin Benjamint, ami elsőre teljesen érthetetlen lenne, mert akkor miért cseréltek érte, de látva mennyire nem illik ebben az offense-be a Panthers volt játékosa, akár lehet is értelme. Méghozzá 9 millió értelme is. Mellette szintén ki lehetne vágni Lorenzo Alexandert is, aki már két éve a csapat egyik legjobb pass rushere, de már gyorsasága erősen megkopott és matuzsálem kora nem indokolja a majdnem 4 millió dolláros fizetését sem. Vele további 3 millió szabadulhatna fel. Én személy szerint mind a kettőjüket kivágnám, jól jönne az a plusz 12 milllió dollár és nem gondolom, hogy nagy segítségére lennének a csapatnak.

 

Lépjünk is át a szabadügynökökre, mert a szerződés alatt lévő játékosokon kívül a lejárt szerződésűek között is akad pár, akivel foglalkozni kell. Két fontos játékost látok első pillantásra a szabadügynökeik között, de mindketten más és más okból fontosak. Kyle Williams a csapat egyik szimbolikus figurája, mellesleg nagyon jó kis játékos is. A gond a kora. Williams ugyanis 34 éves, 12 éve a ligában van, tehát lassan utoléri őt is a fiatalabb generáció. Mindazonáltal tavaly még szép teljesítményre volt képes, így egy utolsó 2 éves szerződéssel megkínálnám a csapat helyében. A másik fontos játékos E.J. Gaines, aki a rookie White túloldalán nagyon stabil cornerback teljesítményre volt képes. Mivel a csapat elengedte Ronald Darbyt, így rögtön vékonnyá vált a poszt és mivel két másik CB, Shareece White és Leonard Johnson szerződése is lejár, nem ártana valakit megtartani. Ez pedig kérdés nélkül Gaines kellene, hogy legyen. Értéke valahol 7-8 millió körül lehet.

 

 

Ha ez megvan, akkor nagyjából a lejáró szerződésű játékosokat tekintve hátradőlhet a csapat, mert a többiek már csak kiegészítő emberek. A legérdekesebb kérdés talán a WR-ek között van, mert a már említett Benjamin mellett a többiek is elengedhetőek. Jordan Matthews bizonyára nagyobb elvárásokkal jött, de hatalmas csalódás a játéka, de Deonte Thompson és Brandon Tate sem a pótolhatatlan elkapók közé tartozik. Ramon Humber linebacker már más tészta, de ő is csak a poszt mélysége miatt maradhatna. A hosszabítások és cutok után egy 15-20 millió maradhat a Bills zsebében, ami nagyon sok mindenre nem elegendő.

 

Nehéz josolni kiket fog célbavenni a piacon a Bills, mert ez leginkább azon múlik, kiket engednek el. Ha Taylorral nem számolnak akkor nyilván irányító lesz a fő célpont, de mivel sok pénzük nincs, így inkább a Foles, Keenum, Bradford vonalon mozoghatnak. Aztán Gaines elvesztése esetén cornerback is kell, aki mondjuk akár Malcolm Butler is lehetne, ha a pikantériáját nézzük a dolognak.

 

Ha a két fentebb említett játékos marad, akkor a defensive end és az elkapó poszt vár erősítésre, ezek azonban mindenképpen. A Bills játékstílusát elnézve egy Allen Robinson féle játékos nem illene ide, de Jarvis Landry, Ryan Grant vagy Marqise Lee például annál inkább. Defensive endekkel már nagyobb a baj, aki talán bele is illik a Bills sémájába az DeMarcus Lawrence, Adrian Clayborn vagy Ezekiel Ansah. Lawrence szerintem kizárt, hogy szabadügynök lesz, de a másik két játékost célba vehetik.

 

Összeségében minden a Taylor ügyön múlik a csapatnál, én örülnék neki, ha továbbállnának, de megértem őket, ha nem szeretnének ekkorát kockáztatni. A védelmet nem szabad hagyniuk szétesni, így Gaines visszaigazolása és egy defensive end szerzése lehet a fő cél.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!