Connect with us

Érdekességek

Vinatieri még egy évet marad, szinte mindenben első lehet

Adam Vinatieri már 45 éves, azonban még nem jött el az ideje, hogy szögre akassza a cipőjét, hiszen újabb egy évre ír alá feltehetőleg már ma a Colts csapatával. Ez lesz a tizenharmadik szezonja Indianapolisban, miután 10 esztendőt húzott le a Patriots rúgójaként.

 

Vinatieri decemberben lesz majd 46 éves és ha nem sérül meg addig, akkor a negyedik játékos lesz az NFL történetében, aki ilyen idősen is pályára lép a profik közt (George Blanda, Morten Andersen, John Carney). És látva Morten Andersen tavalyi Hall of Fame-be választását, Vinatierinek is ez lehet a célja a jövőre nézve. Úgyhogy vessünk egy pillantást arra, hogy milyen rekordokat tart vagy hol kúszhat feljebb a ranglistákon.

 

 

Mezőnygólok: Vinatieri 559 mezőnygólt értékesített karrierje során, ami a második helyre elegendő az örökranglistán, azonban nagyon hamar fel fog érni az első helyre, hiszen Morten Andersen tartja a rekordot 565 értékesített field goallal.

 

Mezőnygólok a rájátszásban: Messze Vinatierinek van a legtöbb értékesített mezőnygólja a rájátszások történetében 56-tal. Ha bejutna a Colts idén, akkor ezen még növelhetne is akár, de ettől függetlenül hosszú éveken át fogja még vezetni ezt a listát. Ha valaki utolérheti, az Stephen Gostokowski, aki 34-nél tart.

 

Szerzett pontok: Vinatieri 2487 pontot szerzett karrierje során (559 mezőnygól, 808 extra pont és egy kétpontos). Idén rekorder lehet, ehhez Morten Andersen 2544 pontját kellene túlszárnyalnia.

 

Szerzett pontok a rájátszásban: Vinatieri nagy előnnyel vezet, 234 pontja van eddig. Itt is Gostkowskinak lehet a legjobb esélye utolérni, de ő még csak 180-nál tart.

 

Extra pontok: Vinatierinek 808 sikeres extra pontja van, ami jelenleg a negyedik helyre elég. Gary Andersont (820) megelőzheti idén és felléphet a dobogóra. Morten Andersen 849-e is akár elérhető lehet, de George Blanda 943 sikeres extra pontja még háromévnyi távolságban van.

 

Alapszakasz-meccsek: Vinatieri 337 meccsnél tart, ami az ötödik legtöbb valaha. Ha mind a 16 meccsen pályára lép idén, akkor megelőzi George Blandát (340) és Jeff Feaglest (352) és holtversenyben a második helyre kerül fel Gary Anderson mellé (353). Ezzel csak Morten Andersen lenne Vinatieri előtt, szám szerint 382 lejátszott meccs birtokában.

 

Rájátszás-meccsek: Vinatieri 30-szor szerepelt a rájátszásban eddig, ami a második legtöbb az NFL történetében. Az első helyen lévő Tom Bradyt már biztosan nem éri utol, neki 37 ilyen meccse van.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!