Connect with us

Hír

Wentz: A sérülésem nem fogja befolyásolni a játékom

Amikor egy játékos sérülést szenved, sokan tartanak attól, hogy mennyire fog megváltozni a játéka, miután visszatér. Nagy átlagban mondhatjuk, hogy semennyire, vagy csak kevésbé befolyásolja ez a játékosokat későbbi karrierük során, de láthattunk már olyan példát is, hogy valaki emiatt visszavonult (Dwight Stephenson). Az egyik legnagyobb félelem az amerikai focisták és általában a sportolók közt az ACL-szakadás, mivel nagyon lassan gyógyul, és akár ketté is törhet egy pályafutást. Carson Wentz, a Philadelphia Eagles irányítója még decemberben szenvedett ACL-szakadást, de szerencsére javul az állapota, és a 2018-as szezon kezdetén akár fel is veheti a sisakját.

Határozottan nem fog megváltozni a játékom. Ez az, ami sikeressé tett az előző szezonban és az egész pályafutásom alatt. Ha van valami, amit megtanultam, mióta a ligában vagyok az az, hogy hogyan védjem meg magam. Nem fogom hagyni, hogy a sérülés bármin is változtasson. A célom az, hogy folytassam a rehabilitációt, teljesen felépüljek, és már az első héten a pályán lehessek.

Wentznek megvannak a képességei, ami miatt ilyen sikeres lehet. A zsebben való mozgása szinte hibátlan, és okosan dönt a pályán az esetek nagy többségében. Remélhetőleg tényleg felépül az idény kezdetére, és játszhat, de ez a rehabilitáción és rajta múlik – akkor pedig határozottan ott lesz a csatatéren.

A statisztikák azt mutatják, hogyha a játékosok egészségesek tudnak maradni a két évig, akkor 25%-ban kihagynak egy-két mérkőzést. Ha egyszer lesérülnek, akkor a szám rögtön 30-40%-ra ugrik fel, térdsérülésnél pedig 50% az esély. Általában a gyógyulás után sokan visszatérnek, és sokan hozni is tudják korábbi teljesítményüket, hála az orvosoknak és a maguk kitartásának.

 

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!