Connect with us

Hír

A Billsnél 19-re két lapot is húznak

Elég ritka az, hogy egy csapat elkezd újjáépíteni, miután bejutott a rájátszásba. A Billsnek ráadásul úgy sikerült, hogy szinte a szezon közepén elkezdtek már tankolni, olyan játékosokat boltoltak el, mint Ronald Darby vagy Marcell Dareus, a szezon után pedig Tyrod Taylort vagy most legutóbb Cordy Glennt. Persze mindent meg lehet magyarázni és lehet érvelni a lépések mellett, viszont akkor is furcsának tűnik. Ám ezzel együtt is a Billsnek jelenleg van hat darab pickje az első három körben.

 

 

Ez normál esetben legalább három top kezdőt jelentene (már ha a Saintsből, nem a Brownsból indulunk ki), azonban a Billsnek nincs irányítója és elég egyértelmű, hogy azért cserélték el a fél keretet, hogy most behúzhassanak egy irányítót. A Glenn-csere után az 1/12-es és az 1/22-es pick az övék, ez már elég lehet ahhoz, hogy mondjuk egy negyedik körös cetlivel kiegészítve felcseréljenek a top5-be. De ez csak az ideális forgatókönyv, ennél sokkal többe is fájhat nekik a felmozgás egy lutri irányítóért, gyakorlatilag ezen a döntésen múlik a franchise következő pár éve.

 

Ám nem is ezzel van baj, hanem az időzítéssel. A Billsnek azért van ugyanis két első körös pickje idén, mert a Chiefs egy extra első kört adott nekik tavaly az 1/10-es pickért. A Chiefs így kihuzhatta Patrick Mahomest, két húzással később pedig Deshaun Watson is kiment. Tehát ugyanaz a menedzsment, aki már tavaly sem Tyrod Taylorral tervezett, lemondott két fiatal irányítótehetségről (vélhetően azért, mert nem tiszta zsebirányítók voltak), hogy most drágábban kihúzzanak egy másikat.

 

 

Mindezt úgy, hogy közben azért Taylorral csak bejutottak a rájátszásba, pedig sem a védelem nem volt a toppon, sem elkapók nem álltak az irányító rendelkezésére. Most ezt a hat top picket (még ha Glenn nem is hiányzik) el lehetne lőni elkapókra, offensive és defensive tackle-re, linebackerre vagy amire éppen szeretnék. Megpróbálhatnának építeni egy erős keretet egy átlagon talán felüli irányító köré. Ehelyett most ki tudja mennyi mindent áldoznak be egy újonc kedvéért, aki körül nem lesz jó védelem, nem lesz jó támadófal és nem lesznek potens célpontjai. Nem tűnik egy okos tervnek.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!