Connect with us

Magyar foci

A Cowbells számára nem kérdés, hogy a címvédés a cél

Milyen céllal vághat neki a 2018-as idénynek a Budapest Cowbells, ha nem azzal, hogy meg akarja védeni a címét. Ez egyértelmű, Karim Trabelsi fiainak éhsége nem csillapodott a tavaly júliusi arannyal, sőt még inkább vágynak a sikerre, amit mi sem bizonyít jobban, mint az edzéseken uralkodó hangulat és összetartás. Ez az, ami igazán nagy extrát jelenthet, és akkor még nem beszéltünk az újonnan érkezőkről.

Fotó: MAFSZ

Valószínűleg mindenki emlékszik a 2017-es HFL döntőjére, ami az előzőhöz hasonlóan szintén óriási küzdelmet és a végletekig kiélezett harcot hozott. A 14-10-re megnyert mérkőzés során a védelem mindvégig tartotta magát a briliáns miskolci támadósorral szemben, az offense meg pont annyit tett hozzá, hogy Czirók Márton két elkapott TD-jével elegendő pontot érjenek el a sikerhez. Ez az, amin most igyekeztek komoly erőfeszítésekkel változtatni az előszezonban, nagyobb hangsúlyt fektettek a támadósor megerősítésére, míg a védelmet továbbra is szisztematikusan építették tovább.

Miben változott meg a csapat?

A támadósor talán legfontosabb igazolása nem is a pályán, hanem annak szélén keresendő, hiszen a Cowbellsnek sikerült egy európai szinten is elit, már-már legendásnak tekinthető támadógurut magához csábítania Larry Legault személyében. A kanadai születésű szakember munkásságának legjavát Franciaországban töltötte, ahol ötször nyert bajnoki címet, valami 2004 és 2014 között a nemzeti csapatot is edzette. Mostantól az ő felelőssége lesz, hogy a Váry Tamás vezette támadósor dinamikusabban, pontosabban mozogjon 2018-tól. Az új edzők között kell még említeni Tony Addonát is, aki szintén nagyon tapasztalt és sokat látott stratéga. A CFL-ben és Olaszországban is sikeresen dolgozó edző az idei szezontól a nagyobb átalakuláson áteső támadófalat fogja fejleszteni.

A stratégák mellett új játékosok is érkeztek a címvédő támadóegységébe. Az egyik legfelkapottabb név Mészáros Márton volt, akit az Eagles/Gorillaz házasságból szeretett el a csapat, de ki kell emelni a Wolves-Cowbells edzőmeccsen remeklő Lakatos Bencét is, valamint a mexikói left tackle-t, Hector Mirandát, aki elképesztő atletikusságával dobhatja fel az offense falat.

Fotó: Poronyi Balázs

Bár nem idei erősítés, de tavalyhoz képest mindenképp nagy extra lesz az elkapók között Matias Canter jelenléte is. Tehát három olyan elkapó terült a csapathoz, akik a Czirók-Zax-Takács-Boros-Szabolcska-Zsikla fogatot fogják erősíteni. Talán nem túlzás kijelenteni, hogy Várynak nem lesz nehéz dolga, ha üres célpontot akar találni magának. A futó személyében sok változás nem történt, csupán Pézsa Bence csatlakozott a Cowbells 2-ből a jól megszokott és egymást kiválóan kiegészítő Cseperkáló-Roják duóhoz.

A védelem eddig sem volt gyenge, de azért Trabelsiék igyekeztek egy-egy nagyobb nevű játékossal megtámogatni a tavalyi évben az ország legjobb játékosát adó egységet. DT posztra ugyancsak az Eagles/Gorillaz összefonódásból érkezett Papp Péter, aki szintén igyekezett letenni a névjegyét a preseason meccs során. Mellette még Pesti Kristófot kell kiemelni, aki a Wolvesból igazolt át, hogy a Nagy Kevin-Demeter Ádám duót segítse mint cornerback. Szintén nem igazolás, de érdemes lesz majd Golita Zoltánra is figyelni, aki szemtelenül fiatal játékos és elképzelhető, hogy a Bells 2 mellett a HFL-ben is fogunk vele találkozni.

De nem csak érkezők voltak a csapatnál, akadtak nagyobb nevű távozók/visszavonulók is. Azt már a tavalyi szezon végén tudni lehetett, hogy Szűcs Tibor aka Szücsi szögre akasztja a szöges cipőt, de végleg nem számol le a focival, a pálya szélén fogja majd az utasításokat adni a védőfalnak. A távozók között is van egy-egy nagyobb név, hiszen előbb Farkas Géza döntött úgy, hogy a Gorillaznál szeretné folytatni karrierjét, majd Pacman, azaz Németh Bence igazolt Belgiumba a Limburg Shotgunshoz. Mellettük a támadófalat kell kiemelni, ahol nagy változások mentek végbe, érdemes lesz majd megnézni, mit fog velük kezdeni Addona.

Mik az elvárások 2018-ban?

Ezt a kérdést tettük fel Magyar Csanádnak, aki azt mondta, hogy természetesen nem más, mint a címvédés. Ezt pedig úgy akarja megoldani a Cowbells, hogy minél kevesebb nehézséget állítanak maguk elé, a cél, hogy minél nagyobb dominanciát mutassanak már az alapszakasz során is. Ezúttal nem szeretnék az utolsó fordulóra hagyni a playoffba jutást, simább alapszakaszban reménykednek, amit egy újabb bajnoki címmel koronáznának meg. A többi csapat közül leginkább az elméletben gyengülő Steelersre és a rettentően sokat erősítő Enthronesre kíváncsiak a Kolomposoknál, róluk tudják legkevésbé eldönteni, hogy milyen erőviszonyt képviselnek a jelenlegi HFL-ben.

A HFL szereplés mellett a kettes csapattal a DivI meghódítása a cél, nemzetközi porondon pedig újra a CEFL-ben indulnak, ahol egy hosszú túra keretei között idegenben mérkőznek meg a Gdynia Seahawks csapatával, és egy esetleges sikerrel a Vukovi Beograd-Sakaryia Tatankalari mérkőzés győztesével meccselhetnek a trófeáért.

Mikor láthatjuk őket a hazai pályákon?

Visszakanyarodva a hazai vizekre, a Cowbellsnek is hét mérkőzése lesz 2018-ban, három hazai és négy idegenbeli. A sorsolásuk az alábbiak szerint alakul:

  • 03.24: vs Eagles
  • 04.08: @ Steelers (Digi)
  • 04.22: @ Wolves (Digi)
  • 05.05: @ Enthroners (Digi)
  • 05.21: @ Gorillaz (Digi)
  • 06.02: vs Sharks
  • 06.17: vs Tigers

Elnézve a csapat menetrendjét, idén csak olyan mérkőzésen fognak képernyőre kerülni, ahol idegenbe látogatnak, ezek közül is csupán a Wolves elleni ütközet számít különlegesnek, hiszen azt kvázi hazai körülmények között fogják megvívni. További érdekesség, hogy valamennyi HFL-csapatot figyelembe véve, nekik kell majd a legkevesebbet utazniuk a maguk ~650 kilométerével.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!