Connect with us

Hír

A Jets elérheti, hogy a DPI legfeljebb 15 yard legyen

A Jets szabálymódosítást nyújtott be, melyben maximálnák a Defensive Pass Interference, vagyis a DPI büntetését 15 yardra. Ettől csak abban az esetben lehetne hosszabb büntetést kiróni, ha a szabálytalanság látványosan szándékos vagy túlzó. Erről már volt hír, azonban Troy Vincent NFL-alelnök elmondása alapján van támogatás a javaslat mögött, és nem lepődne meg, ha elfogadnák. A csapatok vezetősége mindig is rettentő konzervatív volt, és számolni kell azzal, hogy inkább később beszélnek róla, hiszen idén is kevesebb pont volt a ligában, mint tavaly, és ez szerintük bántja a nézettségi adatokat.

A szabályváltoztatás teljesen megváltoztatná a támadófocit. Tavaly 277 DPI lett bedobva, ebből 137 darab 15 yardnál távolabbra ment, sőt 49 darab 30 yardra vagy messzebbre.

 

 

Az egyetemi futball már használja ezt a szabályt, vagyis 15 yardot jelölnek ki a megelőző pontból a büntetés pontja helyett. A szabály hátránya, hogy a védők lényegében óvatos duhajként viselkedhetnek az elkapóval mélyen is, tudván, hogy nem 40-50 yardot fognak kapni, hanem csak tizentötöt, ha nem tolják túl a biciklit. Előny is származik belőle, egy támadó nagyon nehezen fogja tudni magára húzni a félpályás büntetést, ami azért valljuk be, keményen segíti a hátrányból játszó csapatot.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!