Connect with us

Szabadügynök

A végső megoldás a tisztítótűz – Chiefs FA-értékelő

Évek óta egyetlen kérdés fogalmazódik meg minden Chiefs szurkoló fejében. Sikerül-e a következő szintre lépnie a csapatnak vagy továbbra is álom marad a főcsoportdöntő a Főnököknek. Idén ennek érdekében már nagyobb mozgásra is hajlandó volt a csapat, nem túlzás azt mondani, hogy megnyomta a reset gombot a vezetőség.

 

Legutóbb ott hagytuk abba, hogy a csapat elcserélte a kezdő irányítóját, Alex Smith-t, elcserélte elsőszámú cornerbackjét, a fiatal Marcus Peterst, kivágta a védelem motorját, Derrick Johnsont, a veterán Darrelle Revist és kivágta az egyik kezdő safetyjét, Ron Parkert és a nagy öreg Tamba Halit is. Elmondható, hogy a védelem tengelyéből Justin Houston, Chris Jones és a tavaly majdnem végig sérült, Eric Berry maradt csak. Azt már nem is említem meg, hogy Peters és Revis mellett nem igazolták újra sem Phillip Gainest, sem Terrance Mitchellt. A cornerback sorból így körülbelül senki nem maradt, aki egy percet is játszott volna náluk.

 

 

A védelem újjáépítésére pedig egyelőre két embert hoztak csak, a Cowboys linebackerét, Anthony Hitchenst, és Xavier Williamst. Hitchens nem a legnagyobb hal volt a piacon, nem is a legszexibb potenciált csillogtató linebacker, így elsőre nekem furcsa miért rá esett a választás, főleg miután megnéztem a szerződését, ami majdnem 10 millió/éves fizetést biztosít a játékosnak. Az kétségtelen, hogy valaki kellett a linebacker sorba, de nem feltétlenül rá gondoltam. Williams a Cardinals eddigi nose tackle-je volt, de a 3 szezonja alatt sosem ment a snapek 33.4%-a fölé a pályán, szóval rejtély, kezdő lesz-e belőle. Teljesítményre nem rossz, csak ezt nézzük meg háromszor ekkora terhelésnél is. A védelembe komoly igazolás rajtuk kívül nem érkezett, csak a két corner még a nyitás előtt, valamint újraigazolták az eddig inkább epizódszereplő Ramik Wilsont. Számomra nagy rejtély mire lesz képes ez a gárda, de inkább egy bukást vizionálok, mint felemelkedést.

 

 

Az offense-ben már nagyobb a remény. Az tiszta sor hogy Mahomesre akar építeni a gárda, ami nem is butaság, ezért a jelenlegi playmakerek mellé próbáltak újakat szerezni. A kitekintőben írtam, hogy egy ilyen célpont lehet Sammy Watkins. Ezt el is találtam, de azt álmomban sem gondoltam volna, hogy ennyit fognak neki fizetni. 3 évre 48 milllió dollárt kap az elkapó, amiből 30 millió dollár garantált. Hogy mennyi? Hogy miért? Hogy mi van? Az NFL-ben kezdenek elszabadulni a fizetések és szépen követik a salary cap folyamatos növekedését, így nem szabad rácsodálkoznunk minden egyes nagyobbnak tűnő szerződésre. Valahol természetes hogy a most szerződést kapók többsége nagyobb fizetést kap, mint akik 2-3 éve kötöttek, még akkor is, ha nem jobb játékosok. Na de ez a Watkins deal még így is ordenáré túlfizetés. Watkins a harmadik legjobban kereső WR lett, pedig szerintem a top20-ban sincs. Ami pedig még nagyobb fejvakarást okoz nekem, hogy 30 millió garantáltat kapott, pedig sérülések tömkelegei sújtották az utóbbi időben. Elkapó kellett, mert Hill kivételével senki nincs, Albert Wilson hasonlóan fejvakarós szerződést kapott Miamiban, az újraigazolt De’Anthony Thomas pedig eddig is inkább special teamer volt. Ennek ellenére nem értem. Érkezett egy futó is, a Phinses Damien Williams. Az ő igazolása érdekes, ugyanis Ware felépülése mellett 2017-ből sejthető, hogy egy RBBC-t akarnak Hunt mögé. Végül pedig a legfrissebb fogás Chad Henne, aki eddig Bortles mögött ült a padon, ami sokat elmond arról, hogy csak egy veterán, mentorszerepet szánnak neki.

 

 

Elhagyva az elkapósort, a gárda újraigazolta Anthony Sherman fullbacket, Jordan Devey támadófalembert, elvesztették Zach Fultont és megszerezték csereirányítónak Chad Henne-t. Nagy változások Mahomes kivételével nem voltak, így minden az ifjú játékos teljesítmény áll vagy bukik. Amit még fontos megemlíteni, hogy a punter Dustin Colquitt is maradt a csapatnál, valamint szereztek két defensive endet és két outside linebackert is a mélységbe, de nem ezektől az igazolásoktól lesz változás a csapatnál.

 

Összességében nagyon furcsa volt számomra Chiefs politikája. Az összes veteránjuktól szinte megszabadultak, pedig legtöbbjük még képes volt minőségi teljesítményre. A védelem teljesen új nevekből áll, az összeszokatlanság pedig akár meg is bosszulhatja magát. A támadók már más kávéház. Minden szem Mahomesre szegeződik, aki ha ki tudja hozni a potenciált magából akkor ez a csapatrész még fejlődhet is. Azonban kizárólag az FA tevékenységet nem tudom jobbnak ítélni, mint egy C+. A drafton csak a második körben kapcsolódik be a gárda, elsősorban linebacker, cornerback vagy pass rusher lehet a célpont a korai körökben.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!