Connect with us

Magyar foci

A Wolves nem féli az E-t

A rekordbajnok Budapest Wolves tanult tavalyi hibájából és egy jobb felkészülés után most könnyedén verte meg az első fordulóban ellenfélként kapott újoncot. A tavalyi dunaújvárosi fiaskót követően idén nem vették félvállról a hadsereggel erősítő lovagokat és 35-7 arányban le is lépték a Fehérvár Enthroners csapatát. Az egyértelműen látszott, hogy a farkasok nem félik az E-t.  

 

Fotó: DigitalSport

Nagyon gyorsan kirajzolódott, hogy melyik csapat a jobb a FEZEN HFL nyitómérkőzésén, hiszen a Wolves két gyors TD-vel megmutatta, hogy ki az úr a házban. Bencsics Márk rendkívül pontosan játszott a mérkőzés elején (és összességében az egész meccsen is), első kilenc passzából nyolc is sikeres lett, amiből ugyebár a két touchdown is született. Ezzel megadták a találkozó alaphangját és innentől nem is engedték ki a vezetést a kezükből. A Wolves és a magyar válogatott irányítója kiváló meccsen van túl, a passzai is ültek és lábon is veszélyes volt, amikor nagyon kellett. Legmegbízhatóbb elkapója természetesen Elek Ádám volt, azonban a TD-kért most nem ő, hanem Gecser Máté volt felelős, aki kettőt is behúzott a találkozón, illetve ne feledkezzünk meg Madarassy Kristóf hatpontosáról sem.

 

A fehérvári védelmet nem segítette, hogy hamar kiesett a falember Ryan Seaberg egy könyöksérülés miatt (ami rossz esetben akár a teljes szezonjába is kerülhet), de Zilai János is nagyon korán lesétált a pályáról agyrázkódás gyanújával, illetve a meccs vége felé Gyarmathy Máté és Tóth Dávid is megsérült. Az viszont mindenképp meglepő volt, hogy a Fehérvár rettegett védőfala nem tudott mit kezdeni a Wolves támadófalával és nem tudtak közel kerülni Bencsicshez. A futást az első félidőben jól fogták, azonban a második félidőre Lenner Péter beindult és többek közt az elképesztő TD-jével 100 yard fölé jutott, illetve a fiatal Benke Ábel is beindult a meccs végén bemutatkozó mérkőzésén.

 

A Koronázók támadósora nagyon gyengén játszott. Erős Márk nagyon pontatlan volt, amikor meg pontos volt, az elkapói ejtették el a labdáit. A Wolves nagyon jól fogta a futást, illetve sokszor nyomást is tudtak helyezni Erősre, aki nem igazán kezelte ezt jól. Nem állt bele jól a passzokba, a nyomást sem tudta kikerülni és buta sackeket kerülhetett volna el, ha inkább kidobja a partvonalon túlra a labdát. Igazából számítottam arra, hogy Erős nem a kezeivel fogja megnyerni a meccset, azt viszont hiányoltam, hogy a lábaira sem hagyatkozott és hogy néhány kivétellel nem próbáltak rá szabott, illetve option futásokat játszatni – ami persze edzői hiba. Azért a végén összejött a szépítés Szakácsi Ákos hosszú elkapása révén, de igazából egész nap erőtlen és hatástalan volt a fehérváriak támadósora.

 

A Wolves defense jól működött, két Novakov és egy Roane megindulást kivéve a futást jól fogták, de a passz ellen is hatékonyak voltak (itt voltak kisebb erőtétel elé állítva), két interceptiont is szereztek: az egyiket Deák Balázs, a másikat pedig a később MVP-nek is megválasztott Derrius Lewis húzta le. És ha már Lewis, érdemes még megemlíteni a speciális egységeket is, hiszen egy visszahordott TD is született az amerikai defensive back főszereplésével, aki több védő között cikázott át a pályán, beérve a célterületre. Ezen kívül egyébként nem volt jó napjuk a rúgóknak, hiszen több kimaradt és blokkolt rúgás is színesítette a találkozót.

 

Fotó: DigitalSport

Challenge?

Nagyon gondolkoztam, hogy foglalkozzak-e a játékvezetőkkel, hiszen egyrészt alapvetően nem szeretek, másrészt a mérkőzés kimenetelét nem befolyásolták, harmadrészt kapcsolatban is álltam velük a találkozó során, de a challenge rendszerét, illetve használatát mindenképp át kell beszélnie a feleknek (szövetséget, a Digit és ezzel együtt saját magamat is idevéve), hiszen a tévedések természetesen benne vannak a sportban, azonban véleményem szerint ha van rá lehetőség, akkor meg kell próbálni ezeket kiküszöbölni. Mindenkinek nagyon új még a rendszer és nem is igazán volt lehetőség kipróbálni előzetesen a technikát, de az látszik, hogy fejlesztésre szorul a challenge rendszer és az biztos, hogy a tegnapi napon ez nem volt megfelelőképpen használva.

Nézzünk előre!

Azt a tavalyi szezonból tudjuk, hogy egy meccsből nem szabad még messzemenő következtetéseket levonni, de ezen a találkozón egyértelmű volt, hogy a Wolves rájátszás-esélyes lesz a várakozásainknak megfelelően, az Enthroners viszont sokaknak csalódást okozhatott, habár én előzetesen is úgy gondoltam, hogy a playoff utolsó helyéért küzdhetnek majd jó eséllyel, viszont látva a nyíregyházi erősítéseket, jelenleg nem gondolom, hogy az alapszakasz után is pályára fognak lépni a HFL-ben. De ahogy mondtam, ne írjunk le senkit az első forduló után, hiszen tavaly a Wolves is csúnya vereséggel kezdett.

Két hét múlva az Enthroners a Tigershez utazik keletre és nincs könnyű dolguk, hiszen nem nagyon tudnak miből készülni a nyíregyháziak ellen, akiknek elmarad a mai összecsapásuk a Steelers ellen, így nekik az lesz a nyitómeccsük, ahol kiderül, ők félik-e az E-t. A Wolves hazai pályán fogadja majd a Gorillaz együttesét, hogy visszavágjanak a tavalyi fiaskóért.

 

A mérkőzés visszanézhető a DigiSport oldalán. 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!