Connect with us

Szabadügynök

A Zim Zam újra támad! – Vikings FA-kitekintő

A Vikings számára nyitva áll az ajtó, hogy gyűrűt szerezzenek, még egy erős NFC-ből is kiemelkedve várják, hogy mit lehet összehozni egy éveken át épített fiatal maggal. Szerencsére nagy szabadügynök a QB-kon kívül nincs, viszont jó vikesos szokás szerint idén kell aláírni a jövőre piacra kerülő tehetségeknek, így velük is számolni fogunk.

 

Pénz: $48M (#9,  27.2%)

Need: QB, RT, G, DT, CB

 

Irányítófronton vicces a helyzet, mert ugye van 3 szabadügynök QB, meg egy Kyle Sloter nevű fiatalság, aki első backup évét tölti a ligában. Cousins minden egyes nappal egyre közelebb van jósolva a csapathoz, a Jets ki is fejezte abbéli bánatát, hogy bezzeg ők túl tudnának licitálni bárkit, és mégis úgy tűnik, hogy Minnesota lesz Cousins új otthona. Ha ez megtörténik, Cousins valahol 25-30 millió közötti éves átlagot akar, 5-6 évre, 90 millió garantálttal. A GM Rick Spielman mindig ésszerűen dolgozik, nincs a csapatnak nagyon rossz szerződése, csak remélni lehet, hogy most sem fogja elvakítani a még pár évig nyitva levő SB-ablak a front office-t. A mostani hármasból legjobb eséllyel Bradford maradhat 10-12 millióért, Teddy nagyon kezdeni akar, és érdeklődnek is iránta a csapatok. Keenum pedig még mindig egy zsákbamacska, akármi lehet belőle, munka nélkül nem fog maradni, de ez a munka nem Minnesotában lesz.

A támadófal hatalmasat lépett előre, de még mindig nem tökéletes minden. Joe Berger körül szeretne nézni a piacon, igaz 35 évesen nem fog hosszú szerződést kapni. Függetlenül attól, hogy távozik-e, oda kell figyelni mindkét oldali guard pótlására. Nick Easton nagyon jól játszott idén, viszont most mutatnia kell, hogy a lábtöréséből is vissza tud jönni, ezért mindenképp közel kezdő, vagy kezdő szintű mélység kell ide. Egy Norwell-Pugh kategóriájú guardra talán lenne pénz, de kettőre már nem, és őszintén szólva nincs is túl sok jó a piacon. Itt inkább a RT pozíció megerősítésével lehet játszani. Mike Remmers pár snapre bemozgott oda idén Eastont pótlandó, de nem teljesen megveszekedett ötlet ott tartani őt és a helyére (Sirles elé persze) behozni valaki friss nevet. Sajnos kezdő szintű játékos itt nincs nagyon, úgyhogy tök jó lenne, ha Isidora vagy Collins fel tudnának lépni a posztjukon.

A védőfalban is elkél a segítség, a DE-mélység mellett jó lenne huzamosabban pótolni Sharrif Floydot. Valószínűleg soha nem lép többet pályára, ezért kéne Linval Joseph, Tom Johnson és Shamar Stephen mellé egy stabil kezdő. Utóbbi kettő szabadügynök, ők maradni is fognak az évi pármilliós kategóriában. Aki jöhet be újoncként, az évi 4-6 millió magasságában már a top 3-4 emberen kívül szinte bárkit be lehet húzni, és elég vaskos nevek vannak már most a piacon: Sheldon Richardson, Star Lotulelei, Stephen Paea, meg úgy igazából bárki, aki nem teljesen életképtelen futás ellen.

A slot cornerback terén sem vagyunk előrébb, itt nem elképzelhetetlen, hogy saját nevelés fog a színre lépni. Ha mégsem, akkor 6-8 milliót el kell ide is költeni, ami nem sok, de mégis számolni kell vele. Trae Waynes nagyon összekapta magát idén, hogy megszolgálja a befektetett első kört, így legalább Newman pótlása meg lesz oldva.

 

 

A mostani szabadügynökök közül (akiket eddig nem említettünk) Marcus Sherels bizonyosan maradni fog a szokásos évi 2-3 milliós special team fizetésért, Kai Forbath, és Emmanuel Lamur pedig szintén. Ryan Quigley punter lehet, hogy cserélve lesz, mert rövideket rúg, annak ellenére, hogy jó körülötte a ST. Tramaine Brock kérdéses, ő még a special teamben sem volt eleget évi egymillióért. Hasonlóan kétes Michael Floyd helyzete, aki olcsón játszik, de nem sokat tesz hozzá a csapathoz. A maradása a drafttól fog függeni, ugyanis Zimmer bedobta a mély vízbe Laquon Treadwellt, akinek a nyaka körül egyre szorul a hurok. Diggs és Thielen mellé mindenképp kelleni fog egy potens játékos még, főleg, hogy Jerick McKinnon távozni fog. Kezdő akar lenni, és nem lehet lekenyerezni egy 4-6 milliós szerződéssel nálunk. Pechére nagyon mély az RB class idén a drafton, így attól függ, hogy marad-e, hogy mennyire érzi tiszteletlennek a helyzetét. Ha nagyon, akkor még a kezdőért is máshol fog küzdeni, ugyanis Dalvin Cook mellett nem lesz RB1, az biztos.

A nagy hely a sapka alatt csalóka, ugyanis ebben a holtszezonban fog nagy pénzt kapni Anthony Barr és Eric Kendricks is, továbbá Stefon Diggs és Danielle Hunter. Ők mind nagy lóvét akarnak, ami persze jár is nekik. Spielman szereti egy évvel korábban megfizetni az embereit, ők négyen a 48 milliós lehetőségből (ami a draft miatt inkább 45 millió) simán elvisznek 40 milliót, így nem lenne meglepő, ha már idén búcsút intenénk Latavius Murray-nek, akivel 5 milliót spórolnánk, és Sharrif Floyd elengedése is közel biztos, ami majdnem 7 milliót jelent. Ebből már lehet gondolodni, és évekre lefoglalni a csapat magját.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!