Connect with us

Hír

Amendola végre kapott egy jó ajánlatot

Danny Amendola Wes Welker pótléknak érkezett a Patriotshoz 2013-ban és egy öt éves, 28,5 millió dolláros szerződést kötött a csapattal. Azonban távolról sem volt Wes Welker (ez azért a fizetésén is látszott), de még attól a játéktól is távol állt a teljesítménye, ami 5,7 milliót megért volna a Patriotsnak. Így hát nem véletlen, hogy a 28,5 millióból mindössze 17,3-at vihetett haza (3,46 millió/év), vagyis összesen 11,2 millió dollárról mondott le azért, hogy a Patriotsnál játszhasson. Most azonban a Dolphins jött és megfizette.

 

 

Egyelőre nem tudni az Amendola-szerződés pontos részleteit, de ösztönzőkkel együtt 12 millióról lehet szó két évre, amiből 8,5 millió garantált. Nyilván nem robbantott bankot, de kivételesen nem volt kénytelen lemondani a pénzről, hanem az elmúlt öt évben most először végre növelni tudta a fizetését. Ezt persze csak magának köszönheti, hisz a rájátszásban három meccsen 348 yardot és két TD-t szerzett, amivel felkeltette más csapatok érdeklődését is. Mondhatjuk úgy is, hogy a Patriots nem tudta most lehúzva megtartani.

 

Egyébként érdekes, hogy miért vannak ennyire leértékelve a Patriots elkapói. Julian Edelman ha nem is elit játékos, de azért a jobbak közé tartozik, ráadásul Brady kedvence, ennek ellenére csak éves átlagban 5,5 milliót keres. Pedig ő még tesztelte is a piacot, csak hát senkinek nem kellett és nem kizárt, hogy még így is a Patriots ajánlotta a legtöbbet érte. Kíváncsian figyelhetjük tehát Amendolát, aki az alapszakaszban egyébként tavaly sem mutatott semmit (659 yard, 2 TD, 15 meccs), de most azért 1000 yardos szezon lesz felé az elvárás.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!