Connect with us

Draft

FK! Mock Draft ’18 – 3.0

Túl vagyunk a szabadügynök piacon is, innentől már mindenki a draftra koncentrálhat! Így vagyunk ezzel mi is, ezért elhoztunk egy post-free agency mockot, amit néhány különlegességgel fűszereztünk!

 

 

Ez az idei harmadik mock draftunk, és úgy terveztük, hogy ez legyen olyan, amilyen eddig nem volt. Egyrészt balentin kolléga és jómagam csináljuk, szóval közös lesz, de kicsit csavartunk a dolgokon! Nem a kezdést döntöttük el sorsolással, hanem azt, hogy kinek melyik csapat jut véletlenszerűen, hogy ezzel is kiszámíthatatlanabbá tegyük kicsit. A sorsolás eredményét itt láthatjátok:

 

 

Hogy ez ne legyen elég, nem egy, hanem három körös mockot dobtunk össze Nektek! A “szabályrendszerünket” pedig úgy beszéltük meg, hogy nincs trade, illetve mindegyik picket a saját, és nem a csapatok GM-ei fejével gondolkodva választottunk ki. Vagyis nem azt jövendöltük meg, hogy mit fognak húzni a csapatok, hanem azt, hogy mi mit csinálnánk a helyükben. Kezdjünk is bele!

 

[quote]A draftot március 19-én kezdtük el, szóval az addigi rosterek alapján válogattunk.[/quote]

 

Korábbi mock draftjaink:

 

 

browns 1/1 Cleveland Browns
 Josh Rosen
 QB, UCLA

 

Számomra nem kérdés, hogy Rosen a legjobb irányító idén, ő a legérettebb arra, hogy elvezessen egy csapatot, legyen az akár a Browns is. Elég sok tehetséggel lesz körülvéve, hogy ne mindent egyedül kelljen megoldania, lesz futójáték, támadófal és olyan elkapók, akik ki bármikor tudják segíteni. Irányítónak kell jönnie 1/1-re és ez nálam Josh Rosen lesz.

 

giants 1/2 Nem York Giants
 Sam Darnold
 QB, USC

 

Valószínűleg nem lesz olyan lehetősége a Giantsnek a közeljövőben, hogy ilyen magasan válasszon irányítót, így ezt a lehetőséget nem szalaszthatják el. Darnold nem a kedvencem, de Allennél és Mayfieldnél jobb opció, a Manning mögötti tanulás pedig csak jó hatással lehet rá.

 

jets 1/3 New York Jets (from Colts)
 Baker Mayfield
 QB, Oklahoma

 

Ha már felmentek, akkor QB-t kell választani. Mayfield karizmája olyan pluszt jelentene az egész rosternek, ami már régóta hiánycikk a Jetsben, a Heisman-győztes irányítót pedig New Yorkba szánta a sors.

 

browns 1/4 Cleveland Browns (from Texans)
 Bradley Chubb
 EDGE, N.C. State

 

Nem, nem Barkley, ezen megrökönyödhetünk, de a Browns nem egy magasan húzott futóval lesz sikeres hosszútávon, hanem egy olyan rotációval, amelyik egészségesen ki tudja egészíteni a passzjátékot. A sztárfutó helyett rámennek a legjobb védőre, akit ha beteszünk Myles Garrett másik oldalára, akkor sok sikert is kívánhatunk az ellenfeleknek. Egyfajta új Ingram-Bosa duóként is tekinthetünk majd rájuk.

 

broncos 1/5 Denver Broncos
 Quenton Nelson
 OG, Notre Dame

 

“Guard a top 5-ben? Normális vagy b*zdmeg?” Adva van egy ligaszinten gyenge fal, meg talán az új évezred legjobb OL prospectje, még ha “értéktelen” guard is, mi a kérdés?

 

colts 1/6 Indianapolis Colts (from Jets)
 Saquon Barkley
 RB, Penn State

 

Röhög a markába a Colts, hogy lecsúszott hozzájuk Barkley, aki előtt ha normális falat kreál majd az új vezetés, akkor ficánkolni fog – a reméljük, hogy egészséges – Luck mellett. Nagyon komoly támadójáték jöhet össze Reich irányításával, aki ki fogja tudni használni Barkley minden potenciálját.

 

buccaneers 1/7 Tampa Bay Buccaneers
 Denzel Ward
 CB, Ohio State

 

Két óriási hiánycikk volt a Bucsban: a passzsiettetés, és a passz elleni védekezés. Előbbiért tettek lépéseket a szabadügynök piacon, utóbbira pedig kihúzhatják a class legjobb cornerbackjét.

 

bears 1/8 Chicago Bears
 Minkah Fitzpatrick
 CB, Alabama

 

Fitzpatrick egy aduász, egy olyan játékos, akit több helyen is be lehet dobni a védelembe, ő maga is elmondta, hogy játékát Tyrann Mathieu-ről mintázza. Egy ilyen védő pedig minden védelembe elfér, nemhogy egy olyanba, amelyik az NFC North sorkrétű támadósorai ellen kell helytálljon. Day one starter lesz, aki nálam korai favoritja a DROY címnek.

 

49ers 1/9 San Francisco 49ers
 Derwin James
 S, Florida State

 

Robert Saleh tovább építheti a Seahawks defense 2.0-át az új Chancellorral.

 

raiders 1/10 Oakland Raiders
 Vita Vea
 DT, Washington

 

Talán nem a legnagyobb need, de Vea olyan pluszt jelentene abban a védőfalban futás és passz ellen is, amire régóta vágynak már Oaklandben.

 

dolphins 1/11 Miami Dolphins
 Roquan Smith
 LB, Georgia

 

Ez kvázi egy BPA húzás, hiszen Smith top5-ös tehetség. Már kimehetett volna korábban is, így viszont a Dolphins örülhet, akik hosszú évre megtalálták az újjáépülő védelmük vezérért. Smith egy sideline-to-sideline linebacker, aki mindent tud. Rábízhatsz futót, tight endet, de a labdával meginduló irányítót is el tudja tüntetni a föld felszínéről.

 

bills 1/12 Buffalo Bills (from Bengals)
 Calvin Ridley
 WR, Alabama

 

Iszonyatosan gyenge a WR szekciója (is) a Bills, így ezért nem irányítóhoz, hanem elkapóhoz nyúlok. Nekem nincs gondom Ridley Combine-on nyújtott teljesítményével, Antonio Brown sem ott robbantott. Nagyon tetszik a játéka, a pontos route runningja, és ahogy mindig üresre tudja játszani magát, még a legjobb védelmek ellen is. Pont egy ilyen elkapó kell a Billsbe, aki majd a jövő fiatal irányítójának lehet a legjobb barátja.

 

redskins 1/13 Washington Redskins
 Jaire Alexander
 CB, Louisville

 

Mekkora reach, TE JÓ ÉG! Nálam Alexander a class krémjébe tartozik, sokan elfeledik, milyen jó volt 2016-ban és a ’17-es, gyengébbre sikerült idényéből vonnak le messzemenő következtetéseket. Ez hiba, hiszen ő egy nagyon jól képzett corner, aki rendre levette az ellenfél legjobb elkapóit, sose ijedt meg senkitől. Azt pedig nem kell firtatni, hogy nem Norman a jövő a fővárosban, kelleni fog egy utód neki, aki szintén ki tudja venni az ellenfél legjobbját a játékból.

 

packers 1/14 Green Bay Packers
 Harold Landry
 EDGE, Boston College

 

Nekem ez volt a sláger pickem, amitől chester mester rendre kiakadt. Szerinte nem jó ez a választás a Packershöz, mert sérült meg satöbbi, satöbbi, de én nem tartok attól, hogy nem tud egészséges maradni. Ideális választás a Green Bay védelmébe, a szélről indulva nagy pusztítást fog véghez vinni. Én angyon szeretném őt Wisconsinban látni.

 

Cardinals 1/15 Arizona Cardinals
 Josh Allen
 QB, Wyoming

 

Látom a vérben forgó szemeket, de ha bent marad Allen, nem habozhatnak. Nem értek egyet a sok negatív véleménnyel amit ő kap, jó coachinggal és egy normális csapattal körülötte sokra viheti. Csak hát Mike McCoy…

 

ravens 1/16 Baltimore Ravens
 Tremaine Edmunds
 LB, Virginia Tech

 

Ez sem a legnagyobb need, de Edmunds egy olyan tehetség, akit nem lehet veszni hagyni. Akár belső, akár külső linebackerként áll fel, terrorveszélyt jelent a támadósorra.

 

chargers 1/17 Los Angeles Chargers
 Da'Ron Payne
 DT, Alabama

 

Payne a Combine-on nyújtottakkal engem levett a lábamról, és mivel a DT is hiányposzt a Chargersnél, ezzel összeállhat egy top 5-ös védőfal.

 

seahakws 1/18 Seattle Seahawks
 Josh Jackson
 CB, Iowa

 

Már nagyon vártam, hogy újra én jöhessek és reménykedtem, hogy megmarad Jackson a Hawkshoz. Az előző mockunkban is ide került, tartom magamat ehhez én is, hiszen kelleni fog a csapatban egy igazi ball hawk corner. Ez a szerep pedig tökéletesen illik Jacksonra. Dream fit.

 

cowboys 1/19 Dallas Cowboys
 Mike McGlinchey
 OT, Notre Dame

 

Spoiler: Bálintnak ez a pick sem tetszett, de egyrészt a felírt hiányposztokra ő tetszett a legjobban, másrészt ennek a ‘boyznak az OL-ben van az ereje.

 

lions 1/20 Detroit Lions
 Taven Bryan
 DT, Florida

 

Vaciláltam, hogy edge rusher legyen vagy belső falmber, de végül maradtam az utóbbinál. Bryan is egy nagy reach, de olyan mértékű potenciál van benne, hogy kár lett volna veszni hagyni, mert hamar kivitték volna. 3-tech defensive tackle a legjobb pozíciója, ott pedig épp Jeremiah Ledbetter van. Őt fogja Bryan váltani, akinek a legjobb fociját eddig nem láthattuk, az NFL-ben fog majd megérni.

 

bengals 1/21 Cincinnati Bengals (from Bills)
 Rashaan Evans
 LB, Alabama

 

Lassan be lehet ismerni, hogy Taze Burficttel nem számolhatunk, ezért kell egy újabb vezér. Evans erre tökéletes, bajnoki címig menetelt az Alabamával, ahol a védelem egyik fénypontja volt. Nem egy Smith kaliber, de bőven átlagon felüli a tehetsége, 4-3-ban Will és Mike pozícióban is tündökölni fog.

 

bills 1/22 Buffalo Bills (from Chiefs)
 Mason Rudolph
 QB, Oklahoma State

 

Micsoda, Rudolph az első körben? Igen! Óriási volt a kör első felében az irányító rush, ennek örülhet Rudolph is, aki egy olyan QB, amilyenre McDermott vágyik. Nagy, zsebirányító, megfelelő karral, pontossággal és olvasási képességgel. McCarron nem megoldás, Peterman sem, hiába gondolták annak, viszont Rudolphban van kellő mértékű elképzelés és potenciál, hogy egy rendesen felépített rendszerben korrekt kezdő irányító legyen és felvegye a harcot a csoport többi csapatával. Egy ilyen arc kell a Billsnek, ez ordít róluk.

 

rams 1/23 Los Angeles Rams
 Arden Key
 EDGE, LSU

 

Mint kiderült, a Ramsnél elnézik ha red flages vagy, így leakasztják az egyik legtehetségesebb, legkészebb játékost a legnagyobb hiányposztra.

 

panthers 1/24 Carolina Panthers
 D.J. Moore
 WR, Maryland

 

Cam Newton elkapói nem közelítik meg egység szintjén azokat az elvárásokat, amiket az NFL támaszt eléjük, ezért hozni kell valakit, aki hosszútávon meghatározó arc lehet és tömhető labdákkal. Moore felé egyre nagyobb a szeretet, sokan már első elkapóként is vinnék őt, hiszen megvan az intelligenciája a játékhoz, jól ismeri a poszt csínját-bínját, kis fejlesztéssel tökéletes go-to-guy lesz belőle.

 

titans 1/25 Tennessee Titans
 Marcus Davenport
 EDGE, UTSA

 

Match made in heaven. Davenport még nem kész játékos, de az Orakpo-Morgan kettős mögött bőven fejlődhet annyit, hogy jövőre átvegye a stafétát, onnantól pedig határ a csillagos ég.

 

falcons 1/26 Atlanta Falcons
 Maurice Hurst
 DT, Michigan

 

A szívprobléma intő jel volt nála a Combine előtt, de állítólag nincs akkora baj szerencsére. Így pedig a need és a BPA találkozhat, Jarrett-tel félelemetes páros lehet passzsiettetésnél.

 

saints 1/27 New Orleans Saints
 Christian Kirk
 WR, Texas A&M

 

Két évig lehet még elhozni a trófeát New Orleansba, ehhez pedig tömni kell Breest jó célpontokkal. Megvan az X-elkapójuk, mellé pedig egy olyan ember kell, aki az új Randall Cobb lehet. Slotból gyilkol, egy szezonban elkap 100 labdát és még a visszahordásban is elit. A támadósor vele lesz kész, ő lehet az az apró kis puzzle darab, aki segíteni fog, hogy összeálljon a kép.

 

steelers 1/28 Pittsburgh Steelers
 Justin Reid
 S, Stanford

 

Mielőtt a fejemhez vágod, hogy “Miért nem LVE te f*sz?”, van jobb fitem későbbre a Steelershöz az LB sorba, így pedig a kedvenc safety prospectemet választom. Sem Wilcox, sem Davis játéka nem indokolja, hogy fölösleges pick, Burnett-tel az egyik legjobb safety duóját alkothatják a ligának.

 

jaguars 1/29 Jacksonville Jaguars
 Connor Williams
 OT, Texas

 

Ennél a picknél azzal számoltam, hogy a Jacksonville próbál törekedni arra, hogy megerősítse a falat Bortles és Fournette előtt, és hát lássuk be, hogy Parnell nem egy jó megoldás. Jöhetett volna nickel corner vagy tight end is, de nem éreztem senkit olyan jó értékűnek, mint Williamst.

 

vikings 
 1/30 Minnesota Vikings
 Isaiah Wynn
 OG, Georgia

 

Óriási húzás ez a Vikingsnak, akik Wynn draftolásával korrekt védelmet biztosíthatnak a backfieldnek. Ez a legnagyobb hiányposztjuk a nickel CB mellett, ahova Alexander fellépésével számolok. Wynn pedig tökéletes értéken van itt, no brainer pick. No, meg azt is vegyük figyelembe hogy Bergerrel sem számolhatunk már.

 

patriots 1/31 New England Patriots
 Kolton Miller
 OT, UCLA

 

Négy posztot írtam fel, ahová húznék embert, ebből Miller volt a BPA. Három OT is távozott, Garciát ugyan játékra alkalmasnak találták, de én nem tenném rá Brady épségét, Tobin meg max tartalék szint. (Mondjuk ma már nem biztos, hogy őt választanám Waddle visszaigazolása miatt)

 

eagles 1/32 Philadelphia Eagles
 Leighton Vander Esch
 LB, Boise State

 

Amikor a címvédőnek nincs hiányposztja… Maradt a BPA, és LVE volt a legjobb elérhető játékos itt.

 


2. kör

  

browns 2/33 Cleveland Browns
 Isaiah Oliver
 CB, Colorado

 

Patent lesz a Browns védelme, ha a coaching is megfelelően fog működni, ez persze nem jelenti azt, hogy nem lehetne erősíteni rajta. Oliver nálam a legjobb elérhető corner, aki a szélen megmutathatja, hogy miért tartják őt a class egyik legjobbjának. Fizikális, nagy termetű, nem fog gondot okozni neki a nagyobb elkapók levédekezése.

 

giants 2/34 Nem York Giants
 Orlando Brown
 OT, Oklahoma

 

Brown borzasztó Combine-on van túl, én azonban nem látok az értékében drasztikus visszaesést. Ereck Flowers utolsó esélyét kapta meg immáron RT-ként, de nem ártana egy biztosítás mögé.

 

browns 2/35 Cleveland Browns (from Texans)
 Brian O'Neill
 OT, Pittsburgh

 

Joe Thomast nem lehet pótolni, de kelleni fog valaki a helyére. Shon Coleman nem hosszútávú megoldás, O’Neillben viszont megvan minden, hogy akár már első napon kezdő lehessen. Nem elit kategória, de korrekt kis játékos a posztján.

 

colts 2/36 Indianapolis Colts
 Will Hernandez
 OG, UTEP

 

Ez a csapat Andrew Luckon áll vagy bukik. Ha nincs védelme, akkor be is fejezheti a karrierjét, de Hernandez személyében olyan guardot hoznak elé, akin nem sűrűn fognak átmenni a védők. Nelson és Wynn után ő a legjobb elérhető guard, aki ezekben a magasságokban valóságos kincs. Egy ilyen vezéregyéniség kell Kelly mellé a falba, akikre hosszútávon is lehet majd alapozni.

 

colts 2/37 Indianapolis Colts (from Jets)
 Courtland Sutton
 WR, SMU

 

T.Y. Hilton mellett lassan már nem maradt senki értékelhető játékos a WR-szekcióban. Ez szintén nem kedvez Lucknak, ezért jönnie kell egy elkapó húzásnak is. Sutton kiváló posession receiver, ilyen pedig nincs a Colts rosterén.

 

buccaneers 2/38 Tampa Bay Buccaneers
 Derrius Guice
 RB, LSU

 

Akár BPA-nak is tekinthető itt, de mindenképp kell egy stabil futójáték Winstonnak, Guice erre alkalmas lehet.

 

bears 2/39 Chicago Bears
 James Daniels
 OG, Iowa

 

Ahogy Lucknál is, úgy itt is szükség van a fiatal irányító előtti fal minőségének feljavítására. Daniels kiváló iskolát kapott Iowában, ennek pedig a jelenlegi jobb guard, Bradley Sowell ihatja meg a levét. Day one starter ő is, főleg egy olyan ligában, ahol hiány van a jól képzett belső falemberekből.

 

borncos 2/40 Denver Broncos
 Mike Hughes
 CB, UCF

 

Az sose baj, ha sok jó CB van a rostereden. Hughes ha nem is lesz Talib szintjén, de feledtetheti távozását.

 

raiders 2/41 Oakland Raiders
 Lorenzo Carter
 EDGE, Georgia

 

Macken kívül nincs passzsiettetés Oaklandben, ezen változtatni kell. Carter nagy kedvencem, aki simán leválthatja Irvint jövőre.

 

dolphins 2/42 Miami Dolphins
 Dallas Goedert
 TE, South Dakota State

 

Nincs minőségi tihght end Miamiban, ami óriási gond, de Goedert ennek most véget vet. Nagy, fizikális, erős, iszonyatosan jó kezei vannak, tökéletes lesz már az elején a red zone-ban, és némi “utómunka” árán minden szituációban bevethető lesz.

 

patriots 2/43 New England Patriots (from 49ers)
 Carlton Davis
 CB, Auburn

 

Miller biztos nem csúszott volna le idáig, Davis igen. És milyen jó is lesz majd az a secondary így…

 

redskins
 2/44 Washington Redskins
 Malik Jefferson
 LB, Texas

 

A class egyik legjobb, sokak által az első körbe vár linebackere lecsúszik 2/44-re, na ne! A Redsinks örömmel fogja kihúzni a még csiszolatlan gyémántot, aki tökéletes fit lesz a 3-4-es sémába Zach Brown mellé.

 

packers 2/45 Green Bay Packers
 Jessie Bates
 S, Wake Forest

 

Akár bust is lehet, de én iszonyatos boomot látok benne. A Packers DB-sora pedig pont egy olyan sokoldalú safetyért kiált mint ő, főleg Burnett távozásával.

 

bengals 2/46 Cincinnati Bengals
 Mike Gesicki
 TE, Penn State

 

A Bengalsnál imádják az atletikus tight endeket, Gesickit pedig láthattuk, ahogy lerobbantotta a tetőt a Combine-on. Nem ez a legnagyobb needje a csapatnak, de szerencsétlen Eifert pótlására mégis csak kelleni fog valaki.

 

Cardinals 2/47 Arizona Cardinals
 Deon Cain
 WR, Clemson

 

Megvan a franchise irányító, ideje egy fegyverrel ellátni. Kellően magas és atletikus, Fitzgerald pedig a technikai képzettségét hozhatja NFL szintre.

 

chargers 2/48 Los Angeles Chargers
 Ronnie Harrison
 S, Alabama

 

Tovább épül a szupervédelem! Harrison sem a kedvenc prospectem, de itt jó értéke van. Innentől offense legyen a talpán, aki fel aakrja törni ezt a védelmet.

 

colts 2/49 Indianapolis Colts (from Jets via Seahawks)
 Quenton Meeks
 CB, Stanford

 

Meeks egy igazi második körös tehetség, aki nagy meglepetéseket okozhat a training campek során, mármint pozitív értelemben. Játéka még nem teljesen kiforrott, de hamar kezdő lesz ebben a vékonyka Colts DB-sorban. Gondoljunk csak bele, hogy kis idő múlva a Wilson-Hooker-Meeks trió milyen jól fog csengeni.

 

seahakws 2/50 Dallas Cowboys
 Harrison Phillips
 DT, Stanford

 

Kell a fal belsejébe a tömeg, aki megfékezi a futásokat. Az erő és képzettség megvan benne, már csak burgereket kéne zabálnia, hogy posztjához kellő súlyba jöjjön.

 

lions 2/51 Detroit Lions
 Rashaad Penny
 RB, San Diego State

 

Nem Penny a legkészebb futó a classban, de elég magasan van a plafonja, amit érdemes számításba venni. A Lionsnak Blount mellé kelleni fog valaki, aki a tackle-ök között is magabiztosan mozog, és ha sikerül felfejleszteni elkapásban és pass proban, akkor aranyra leltek Detroitban.

 

ravens 2/52 Baltimore Ravens
 Billy Price
 C, Ohio State

 

Mekkora steal te jó ég! Price mellizom sérülése bőven rendbe jön a nyári edzőtáborra, így át is veheti Jensen helyét a támadófal közepén.

 

bills 2/53 Buffalo Bills
 M.J. Stewart
 CB, North Carolina

 

Stewart az egyik legjobb nickel cornerbackje az egész classnak, nagyon fizikális, shut down védő. Tökéletesen fog illeszkedni a Bills sémájába, ahová egy újabb értékes játékost sikerül szerezni.

 

chiefs 2/54 Kansas City Chiefs
 Ogbonnia Okoronkwo
 EDGE, Oklahoma

 

Okoronkwo nem egy tipikus edge rusher alkat, de a kisebb termetére is igazolta, hogy nagy pusztításra a képes. A Chiefs védőfalának széléről pedig elment Hali, így kelleni fog a mélység Houston és Ford mögé.

 

panthers 2/55 Carolina Panthers
 Donte Jackson
 CB, LSU

 

Elég sok cornert vittem ki, de valljuk be, hogy mind olyan csapathoz ment, ahol égető szükség volt – ez alól a Panthers sem kivétel. Jackson az egyik DBU-nak számító LSU-ról jött, ahonnan nagyon jó játékosok jöttek, Jackson sem fog kivételt képezni.

 

bills 2/56 Buffalo Bills (from Rams)
 Mark Andrews
 TE, Oklahoma

 

Ott van Clay, de ki tudja még meddig, illetve meddig van szüksége a Billsnek a szolgálataira. Andrews nagyon produktív, jó route runner, red zone-ban gyilkos, hasznos tagja lesz az újjáépülő Bills támadósorának.

 

titans 2/57 Tennessee Titans
 Tim Settle
 DT, Virginia Tech

 

Két belső védőfalembert is kivágtak, állítólag Suh miatt. De mivel ez még nem történt meg a pick pillanatáig, így egy komoly tehetséggel pótolják a két távozót.

 

falcons 2/58 Atlanta Falcons
 James Washington
 WR, Oklahoma State

 

Kéne egy jó elkapó Sanu és Jones mögé? Tessék! Már csak abban kell bízni, hogy Sarkisian normálisan használja…

 

49ers 2/59 San Francisco 49ers (from Saints)
 D.J. Chark
 WR, LSU

 

Chark a Combine-on nyújtottaktól egyre jobban kúszott fel a boardokon. Nálam jelenleg itt van értéke, Garoppolo pedig egy remek célponttal gazdagodhat.

 

steelers 2/60 Pittsburgh Steelers
 Jerome Baker
 LB, Ohio State

 

Erről beszéltem Reidnél. Bakert jobban el tudom képzelni ebbe a védelembe, ráadásul a Buckeyes az utóbbi időben nem termelt ki rossz védőket.

 

jaguars 2/61 Jacksonville Jaguars
 Lamar Jackson
 QB, Louisville

 

Álomszerű forgatókönyv a második körben. Lehetett volna az elsőben is, de ha már idáig csúszott, hát nem hagyhattam bent. Kell neki a fejlesztés, de tudjuk, hogy Bortles mögött van ideje erre, nem kell egyből nagy terhet cipelnie.

 

vikings 
 2/62 Minnesota Vikings
 Josh Sweat
 EDGE, Florida State

 

Mi van akkor, ha a Vikingsnak gondjai lesznek a jövőben a salary cappel? Mi van akkor, ha 2019-ben Griffn kivágásával 10,5 millió dollárt spórolhatnak? A foci biznisz, és egészen biztosan keresni fognak egy pusztító edge rushert a fal szélére, nehogy egyszer nehéz döntést kelljen hozni úgy, hogy nincsenek felkészülve egy adott játékos pótlására.

 

patriots 2/63 New England Patriots
 Sam Hubbard
 EDGE, Ohio State

 

Tavaly nagy hiánycikk volt a pass rush, de idén másképp lehet. Egyrészt bemutatkozhat a másodéves Rivers, másrészt jött Clayborn a szabadügynök piacról, a hab a torta tetején pedig Hubbard lehet.

 

browns 2/64 Cleveland Browns (from Eagles)
 Sony Michel
 RB, Georgia

 

Imádom ezt a húzást. Hyde lesz a thunder, Michel a lightning. Rosen, Gordon, Coleman, Landry, Njoku Michel, Hyde és még Johnson is. Rengeteg fiatal tehetség. A jövő fényes Ohio ezen részén.


3. kör  

 

bills 3/65 Buffalo Bills (from Browns)
 Ronald Jones II
 RB, USC

 

Folytatódik a running back rush. A Bills imádja Jonest, én is, futó pedig kelleni fog, mert Shady sem mai darab már. Stílusban pedig hasonlít is hozzá Jones, így aztán ez is egy tökéletes felé húzó párosítás.

 

giants 3/66 Nem York Giants
 Dorance Armstrong Jr.
 EDGE, Kansas

 

JPP és Vernon mögött nincs senki a rosteren, Armstrong képes lehet pótolni egyiket-másikat, illetve a rotációban is fontos szerepet kaphat.

 

colts 3/67 Indianapolis Colts
 Chad Thomas
 EDGE, Miami

 

Szélső védő még nem jött a csapatba, így a kiforratlan szörnyeteg Thomast hívja magához a Colts. 4-3-ban tökéletes fit lesz RDE posztra, némi izom felpakolásával pedig tényleg game changer lehet.

 

texans 3/68 Houston Texans
 Holton Hill
 CB, Texas

 

Állami gyerek egy olyan posztra, ahol komoly gondok vannak a védelem hátsó részében. Hill magas, fizikális, erőszakos játékos, aki bár fejlesztésre szorul, de nem kell neki sok idő, hogy kezdő legyen.

 

buccaneers 3/69 Tampa Bay Buccaneers
 Braden Smith
 OG, Auburn

 

Húzhatnék a védelembe is, de nagyon rá vannak feszülve a támadósorra Floridában, és hát ki vagyok én, hogy ennek gátat szabjak?  (A JPP-trade miatt ez a pick már a Giants tulajdona)

 

49ers 3/70 San Francisco 49ers (from Bears)
 Rasheem Green
 DT/DE, USC

 

Az új Chancellor megvan, most jöhet az új Michael Bennett a “hazai” államból, akit a fal szélére és közepére is pakolhatnak kedvük szerint.

 

broncos 3/71 Denver Broncos
 Uchenna Nwosu
 EDGE, USC

 

Pár hiányzó láncszem maradt a támadósorból, amik ráérnek később is, szóval ideje kiépíteni egy újabb bajnok védelmet.

 

jets 3/72 New York Jets
 Frank Ragnow
 OG, Arkansas

 

Ragnow kapitány és hangadó volt a Razorbacks öltözőjében, ilyen karakterek kellenek a Jetsbe is. Na meg nem árt egy kis ösztönzés a Winters-Carpenter kettősnek az idei szezonjuk után.

 

dolphins 3/73 Miami Dolphins
 R.J. McIntosh
 DT, Miami

 

Suh elment, a Miaminak kell valaki a fal közepére. Szeretnek államon belül nézelődni, így kerül majd hozzájuk a Canes tehetsége. McIntosh 3-as technikán fog dolgozni, az áll neki a legjobban, és a Dolphinsnak is pont erre van szüksége.

 

49ers 3/74 Oakland Raiders
 Hayden Hurst
 TE, South Carolina

 

Garoppolóért mindent! Egy elkapó után egy tight end is mélyíti kelléktárát a passzjátékoknál, Shanahan innentől pedig minden bűvésztrükkjét kiélheti a támadósoron.

 

raiders 
 3/75 Oakland Raiders
 Anthony Averett
 CB, Alabama

 

Gruden első draftján három védő pick? Ha egyszer ott van a legnagyobb gond… Averett kellő mélységet fog nyújtani az átalakult CB sorban.

 

packers 3/76 Green Bay Packers
 Michael Gallup
 WR, Colorado State

 

Chester utálta ezt a picket, de szerintem meg kell egy játékos, akit kinevelhetnek Rodgers egyik kedvenc játszótársának. Nelson nincs már, a szélre Cobb nem jó, Adamst pedig nem lehet klónozni, ezért kell egy új szélső elkapó, akivel szét lehet húzni a védelmet.

 

bengals 3/77 Cincinnati Bengals
 Austin Corbett
 OG, Nevada

 

Corbett tackle volt Nevadában, de a következő szinten senki sem tekint rá tackle-ként. Ő guard lesz és nagyon jó, a Bengalsba pedig elfér középen egy jó falember, akin nehéz átmenni.

 

chiefs 3/78 Kansas City Chiefs (from Redskins)
 Duke Dawson
 CB, Florida

 

Fel kell kicsit turbózni a Chiefs CB-sorát, mert érzékeny veszteségek érték őket az offseason során. Ha Fuller kimegy a szélre, akkor a pálya közepére kell egy jó opció, Dawson pedig oda illik a legjobban. Termete nem igazán engedi meg, hogy a szélen dolgozzon, de slotban jó eséllyel fog indulni az elkapók ellen.

 

Cardinals 3/79 Arizona Cardinals
 J.C. Jackson
 CB, Maryland

 

Patrick Peterson túloldalán évek óta hiánycikk egy olyan CB, aki elbírja a ránehezedő nyomást. Jacksonban megvan a potenciál, hogy képes legyen erre.

 

texans 3/80 Houston Texans (from Seahawks)
 Martinas Rankin
 OG, Mississippi State

 

Fal, fal, fal. Watson elé falat kell húzni, hogy ne üssék agyon állandóan. Rankin tökéletes opció guard poszton, gondolkodás nélkül kellett itt vinnem.

 

cowboys 3/81 Dallas Cowboys
 Kyzir White
 S, West Virginia

 

Byron Jones a hírek szerint ismét CB lesz, így a safety sorba sem ártana szerválni valakit, viszont most van erre értékben megfelelő ember.

 

lions 3/82 Detroit Lions
 Kemoko Turay
 EDGE, Rutgers

 

Egyik kedvenc pickem ez, Patricia Belichick útján elindulva húz egy Rutgers játékost, aki olyan kiforratlan, mint volt anno Ansah. Ettől függetlenül egy pusztítógép, ez bizonyította a Senior Bowl hetében is, és tudjuk, milyen hiányposzt a defensive end Detroitban…

 

ravens 3/83 Baltimore Ravens
 Equanimeous St. Brown
 WR, Notre Dame

 

Teljes elkapósor-csere történt Baltimore-ban, aminek az utolsó darabkája a hihetetlenül magas és gyors Brown lehet, akire Flacco nyugodt szívvel dobálhatja a zsugákat.

 

chargers 3/84 Los Angeles Chargers
 Tyrell Crosby
 OT, Oregon

 

A Chargersnél mindig számolni kell a sérülésekkel, így sose baj, ha van egy minőségi tartalék a támadófalba, aki akár letaszithatja Barksdale-t a kezdőből RT poszton.

 

panthers 3/85 Carolina Panthers (from Bills)
 Armani Watts
 S, Texas A&M

 

Azt hittem Watts kimegy a Cowboyshoz, de így, hogy nem, egyből lecsaptam rá. Tovább boostolja a Panthers a szétesett secondaryjét, ahova egy újabb fiatal titánt húznak. Wattsnak emgvannak a hibái, de olyan potenciál rejlik benne, ami miatt kár lenne elszalasztani.

 

chiefs 3/86 Kansas City Chiefs
 Derrick Nnadi
 DT, Florida State

 

Nnadi alapvetően defensive tackle, de a Chiefs 3-4-es sémájában endet fog játszani. Kiválóan megállja a helyét 2-gapperként, jól fogja a futást, hamar odaér a backfielden. Tökéletes párja lesz a szörnyeteg Chris Jonesnak, bomba védőfalat fognak alkotni.

 

rams 3/87 Los Angeles Rams
 Josey Jewell
 LB, Iowa

 

Wade Phillips sajnálatára csak egy szezont dolgozhatott együtt Sean Leevel Dallasban, most megkaphatja a fiatalabb változatát Los Angelesben.

 

panthers 3/88 Carolina Panthers
 Mason Cole
 C/G, Michigan

 

A harmadik kör végén egy minőségi támadó falembert húzni? Persze. Cole center és guard poszton is bevethető, és ha a jövőbe tekintünk, akkor ezeken a posztokon lesz a legnagyobb szükség a Panthersnekaz erősítésre. Bár ő már most kezdhetne bal guard pozícióban, hiszen ott nem túl veretes a névsor.

 

titans 3/89 Tennessee Titans
 Anthony Miller
 WR, Memphis

 

Vrabel összekaparja a védelmet, így hát Mariotáról is gondoskodni kell. Egy jó YAC-baszógép elkapó™ hiányzik ebből a támadósorból, eddig a pillanatig.

 

falcons 3/90 Atlanta Falcons
 Hercules Mata'afa
 EDGE, Washington State

 

Kell a mélyítés erre a posztra a távozók miatt, ráadásul őt akár a fal belsejébe is felállíthatja Dan Quinn játékszituáció függvényében, a játékhoz való hozzáállását pedig imádni fogják.

 

saints 3/91 New Orleans Saints
 Duke Ejiofor
 EDGE, Wake Forest

 

Ejiofor az egyik legalulértékeltebb pass rusher idén, aki a középső körökben aranyat érhet. Nem érett játékos, de olyan elemi ösztönei vannak, amik elengedhetetlenek ehhez a sporthoz. A egy development játékos ő, aki bizonyos szituációkban sokat fog segíteni a Saints védelmének a fal szélein.

 

steelers 3/92 Pittsburgh Steelers
 Kerryon Johnson
 RB, Auburn

 

Nem igazán maradt égető hiányposzt, így BPA-ztam, és elhoztam egy fizikálisan gyengébb Le’Veon Bellt az igazi mögé/helyére(?).

 

jaguars 3/93 Jacksonville Jaguars
 DeShon Elliott
 S, Texas

 

Legnehezebb dolgom itt volt, mert kellett volna NCB, LB vagy TE, de értéken senki nem volt. Nem nagyon kell egy strong safety jelenleg, de a jövő náluk is hozhat olyan helyzeteket, hogy sztároktól kell megválniuk. Jövőre pedig Church-öt gy vághatják ki, hogy komoly pénzeket spórolhatnak vele. A helyére pedig tökéletes pótlás lesz Elliott.

 

vikings 3/94 Minnesota Vikings
 Marcus Allen
 S, Penn State

 

Steal of the Year. Sendejót fel lehet mozgatni linebackernek Gedeon helyére, Allent meg idővel be lehet rakni Harry mellé, hogy a boxban pusztítson. A Vikings védelme eddig is gyilkos volt, ezután pedig igazi pusztítók lesznek, az offense-ek alig fognak tudni haladni ellenük.

 

patriots 3/95 New England Patriots
 Darius Leonard
 LB, South Carolina State

 

Nem kész játékos, de a mentalitása tökéletesen passzol a Patriots által megkövetelt szisztémába. Kell egy futás ellen jó szituációs linebacker, tökéletes párosítás.

 

bills 3/96 Buffalo Bills (from Eagles)
 Brian Allen
 C, Michigan State

 

Eric Woods nincs többé, a fal közepén óriási lyuk tátong. Az ide O-Line class pedig brutál, mert még itt is lehet kezdő kaliberű játékosokat halászni. Fizikális, erőszakos, a Bills futósémájába tökéletesen fog illeszkedni.

 

cardinals 3/97 Arizona Cardinals (comp)
 Jamarco Jones
 OT, Ohio State

 

Tavaly szinte minden elem kihullott a támadósorból, így nem árt a mélyítés. A pick óta ráadásul Jared Veldheer már a Broncos játékosa lett, szóval akár a kezdőben is találhatja magát idén.

 

texans 3/98 Houston Texans (comp)
 Ian Thomas
 TE, Indiana

 

Vakartam a fejem itt is, de csak ki kellett húznom TE posztra valakit a Texanshoz. Ian Thomas volt a legjobb elérhető játékos ezen a poszton, akinek megfelelő tudása és atletikus képessége van, hogy ki tudja majd segíteni fiatal irányítóját.

 

broncos 3/99 Denver Broncos (comp)
 Chukwuma Okorafor
 OT, Western Michigan

 

Kezd összeállni a támadófal, már csak a jobboldali tackle posztért megy a csata. Menelik Watson nem tette magasra a lécet, ahogy Veldheer is csak erre a szezonra megoldás egyelőre, így simán átlépheti őket Okorafor.

 

bengals 3/100 Cincinnati Bengals (comp)
 Alex Cappa
 OT, Humboldt State

 

Itt a vége, a Bengals fala tovább épül, bővül Cappa érkezésével. Nincs közel a kezdő szinthez, de nem is most kell majd első héten a mély vízbe ugrania. Megoldás lehet swing tackle-ként is, a Cincy sokat nyerhet vele hosszútávon.

17 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
17 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
AwesomeOne
AwesomeOne
2018-03-24 10:15

Sajnos a Giants pick-ekkel nem tudok egyetérteni. Gyakorlatilag húztatok 3 csereembert, miközben guard-ban azért kérdéses ki lesz a kezdő, CB need van, OLB meg egyenesen nincs is a csapatban (minőség szinte 0).

Erre jön egy csere QB Eli mögé, egy csere OT Flowers és Solder mögé, és egy csere DE JPP és Vernon mögé xD Persze az első adja magát, és mostmár a 3. is érthető lenne, de… tényleg, ti honnan láttátok előre a JPP trade-et?!?!:)))

saintsfan
saintsfan
2018-03-24 11:06

Saints-nél nem akkora need a WR, hogy első kört adjanak érte, pláne úgy, hogy nincs második. DT, DE, CB remélem vagy esetleg a legjobb TE prospect.

Andreas
Andreas
2018-03-24 11:17

Hát volt itt fejvakarós pick bőven, a Browns benthagyja Barkleyt résznél az agyvérzés és az infarktus kellemes keveréke fogott el :D Viszont nagyon tetszik a Michel pick, ő nagyon underrated véleményem szerint.

A Saints viszont biztosan nem húz WR-t az első körben. Bár érdeklődtek WR iránt (Hurns, Jordy), és tavaly tényleg Thomason kívül kb. csak Ginn volt használható, ez messze nem olyan nagy hiányposzt, főleg ha marad Snead, illetve kipróbáljuk az IR-válogatottunk pár tavaly nem játszó tagját. Ha már Breesnek célpontok, sokkal valószínűbb a TE pick, mert az a poszt katasztrófa. A Saints a nagy kérdéseket a védelemben tisztázta (Okafor, Davis), így valószínű hogy oda csak akkor terveztek húzni, ha valaki nagyon megcsúszik. Viszont a TE reális opció lehet, a legtöbb szakértő Goedertet mondja, bár én nem vagyok annyira lenyűgőzve tőle (remélem kihúzzuk és a HoF beiktatásakor röhöghetek majd magamon…). A másik opció hogy Okafor helyére jön valaki (Sam Hubbard neve merült fel leginkább), esetleg belső védőfalba ha valaki lecsúszik odáig. TE viszont biztosan kelleni fog, legkésőbb a 2.-3. körben (sok szakértő szerint az előző évekhez hasonlóan a Saints visszamászik majd a második körbe), aki valószínűleg a Goedert/Gesicki/Hurst trió valamelyike lesz, esetleg ha nagyon halogatják akkor hátsóbb körökben Fumaggali lehet opció

guthmate
Reply to  Andreas
2018-03-24 16:35

Nekem az idei freagencyben az tetszik, hogy a Saints esetében egyértelműen égető need nem maradt. Egyetlen poszt üres még de nagyon ráér a fullback, mivel az most nincsen a keretben. Mondjuk pénz nem maradt sőt a draft classal már negatív a keret. Erre adná magát nagyon az első körben TE húzás és Fleener június utáni kivágásával egy kis pénz felszabadítás.

Alapvetően mióta Ireland kezében van a draft azóta jól megy a draftolás, ezért nagyon kellemesnek tűnik a szituáció, hogy lehet BPA alapon draftolni, mert viszont több olyan poszt is van ahol elképzelhető lenne upgrade.

Ezek egyike a WR, mert tavaly Seand eltánésével nem igen volt sem 3. számú sem slot receiver. Pontosabban volt Kamara.
A TE poszt is elbírna egy upgradet az eddigi utolsó rossz nagy igazolás Fleener miatt.
A futás ölő DT poszt sem lenne hülyeség egyrészt Davison nem a világ teteje másrészt a következő szezon után meg kellene fizetni. No meg tavaly nem igen volt erősség a futás megállítása.
A DE poszton sem lehetetlen az ugrade a sérülékeny Okafor, Kihaka vagy a hátsó körös Hendriksonhoz képest.
A támadó fal is elbírna még mélységet de azt hiszem arra elég lesz hátsó körös pick.
A szépség, hogy majdnem mindegyik poszt játszhat mind az első mind a második körben.

Cruyffista - exklúzív elemző
2018-03-24 12:59

Nálam az eleje így néz ki:
1/1 CLE Darnold
1/2 NYG Rosen
1/3 NYJ Mayfield
1/4 BUF Allen (trade: via browns)
1/5 DEN Barkley
1/6 IND Chubb
1/7 TAM Ward
1/8 CHI Nelson
1/9 SAF Fitzpatrick
1/10 OAK Edmunds
1/11 MIA Vea
1/12 CLE Derwin James (trade: via bills)

Barni
Barni
Reply to  Cruyffista - exklúzív elemző
2018-03-24 16:24

Nem értem miért cserélne a Bills a Brownsszal?? Ebben a Mock Draftban kihúzhatnák Allent 1/12-ön is. A legjobb az lenne ha a Denver cserél a Billsszel mivel
Bills adja: 1/12+1/22+2. kör
Broncos adja:1/5+lehet hogy egy 5. kör
Ez jó lenne nagyon szerintem. És a Denver akár az 1/12-ön kihúzhat egy hasonló kaliberű játékost mint 1/5-ön+ ott lenne a többi pick a tamkolásra.

Cruyffista
Reply to  Barni
2018-03-24 18:30

Honnan tudod, hogy a negyedik QB (tehát az aki nem megy el az első három picken) bennmaradna a 12. pickig? Lehet a Dolphins vagy a Cardinals is eléjük cserélne. Sőt, ha olyan marad bent aki tetszik nekik, biztos. Aztán még ott a Broncos is, akik ha Mayfield vagy Rosen marad bent, fixen kiveszik az egyiket 1/5-ön.

Továbbra sem értem, hogy miért kéne a Denvernek cserélni, amikor tulajdonképpen bárkit vesznek ki (Nelson/Rosen/Chubb/Mayfield/Barkley/Ward/Darnold), egy franchise player személyével gazdagítják a rostert. Cetlik meg még mindig vannak bőven. A Browns már más tészta, nekik a drafton megéri majd lehúzni azt a csapatot, akiknek kell a negyedik QB. Pláne akkor, ha az első három hely egyikén Allen megy ki, mert akkor baromi drágán el tudják sózni, ami többet érhet, mint Barkley.

Barni
Barni
Reply to  Cruyffista
2018-03-24 22:29

Én nem feltétlen örülnék ha cserélnénk csak annak szurkolok hogy Chubbot, Fitzpazricket vagy Nelsont vigyük ki 1/5-ön

katonadani
Reply to  Barni
2018-03-25 07:51

a Billsnek meg kell jó eséllyel előznie a Broncost, ha irányítót akarnak, hiszen a Broncos könnyen behúzhatja a megmaradt 4.-et (vagy 3.-at?)
Allen nem lesz bent 1/12-n, ezt garantálom

Barni
Barni
2018-03-24 16:16

A denveri pickek nem rosszak szerintem de szerintem a Browns kiviszi Barkleyt és emiatt a Broncos szerintem lecsaphat Chubbot de én még annak is örülnék ha Fitzpazricket draftolnál de jó Nelson is. A második körben sztem ha bent marad ott még Jackson a Denver kivinné de Hughesnak is örülnék. A 3. körös pickekkel viszont nem értettem egyet. Sztem egy Rb-t lekéne vinni mivel csak Anderson, Booker és Henderson van a rosteren és én még akár egy qb-t is vinnék ha Jackson nem jönne össze Luke Falkot esetleg. Amúgy tetszik a cikk nagyon, még azt kérdezném hogy idén is lesz 5 Mock Draft mint tavaly volt???

katonadani
Reply to  Barni
2018-03-25 07:49

lesz még mock a következő 1 hónapban, közvetlenül a draft napján pedig feltehetőleg 2-3 biztosan, meglátjuk ki vállalkozik a versenyre :)

szokásos élő podcastes közvetítésünk is lesz az első napról

Fetyke
Fetyke
2018-03-24 18:12

Rick Spielman üzeni, hogy a Vikings nevében aláírta a Mock Drafttot! :D Ámen!

aDDam
aDDam
2018-03-24 19:04

Technikai jellegű észrevétel. Ha többen raktok össze mockot, lehetne esetleg jelezni minden pick-nél, hogy éppen melyik szerkesztőé? Lehet, hogy az én agyam kevés, de szerintem esélytelen megjegyezni :D így mindig vissza kell görgetni, és keresgélni (nyilván váltva jönnek a húzások, nem lenne probléma követni)

Arnold Patsenegger
Arnold Patsenegger
2018-03-25 00:41

A draft után kiváncsi leszek ki mennyi picket talált el… megérne majd egy cikket. :)

Tamás
Tamás
2018-03-25 08:38

Chester kit választottal volna 1/31-re, ha korábban tudod, hogy Waddle vissza lett igazolva?

Antal Kiss
Antal Kiss
2018-03-25 11:50

Keyt jobbnak tartod, mint Davenportot? Vagy nagyobb a plafonja?

17
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x