Connect with us

Szabadügynök

Jöhetnek az utolsó építőkockák – Titans FA-kitekintő

Néhány jól elhelyezett építőkockával brutálisat léphet előre a Titans. Minden sorba egy elemet kell csak behelyezni, és működhetnek a dolgok, a védelem meg sokat fog javulni LeBeau nélkül. Reméljük.

 

Pénz: 55 millió dollár (30.9%, #10)

Need: DE, G, ILB, CB3, QB2

 

 

Mindenképpen kezelni kell a csereirányító kérdését. Tavaly is láthattuk, hogy komoly gondok vannak, ha át kell venni a kormányt. Matt Cassel nem megoldás, akármennyire tapasztalt, nem véletlenül van a hatodik csapatánál 2005 óta. Azonban a felhozatal sem túl jó, és azért egy Scott Tolzient vagy egy Chad Hennet bármelyik napján ver Cassel is. Nehéz dió, de nem hagyhatják, hogy rajta menjen el egy Mariota-sérülés miatt a szezon.

A Titans O-fala még mindig kiemelkedő, és fiatal, viszont szükség lesz a belső falba még guardra. Josh Klein és Quinton Spain megállják a helyüket, de egyrészt mélység sincs igazából, másrészt lehetne rajtuk javítani, főleg hogy a futás komoly része a csapat stílusának. Kline-ról még a csapat is úgy tartja, hogy cserejátékos, de Conklin és Jones között közepes képességekkel is életben tudott maradni. Gondolkozhatunk Andrew Norwell vagy Justin Pugh szerződtetésén, akik viszont rettentő drágán fogják adni magukat. Norwellt nem lesz egyszerű megszerezni, a Giants a hírek szerint all-in taktikával vág neki.

A támadóoldalon nincs gond, viszont a védők között annál inkább. Minden szintre elférne erősítés, DaQuan Jones remélhetőleg marad a csapatnál, elképesztő játékos, és egy esetleges szerződés nagy terhet venne le a front office válláról, rotációs mélységnek pedig ott van Austin Johnson, aki többé-kevésbé tudta kezelni a rá helyezett felelősséget a szezon végén.

A linebacker-sorban nagyobb gondok vannak, Avery Williamson szabadügynök lesz, és őt azért jó lenne megtartani (pedig 7-9 milliót fog kérni), akár Orakpo vagy Morgan elküldésével is. A Titans számára itt is megvan a tradeoff lehetősége: elküldeni egy kezdőt, hogy maradjon egy másik, és reménykedni, hogy jót találnak a piacon. Utóbbi nem lenne nehéz, belső LB-ből Mississippit lehetne rekeszteni. Cushing, Freeman, Demario Davis kevés pénzért is jöhetnének, igaz Cushing és Freeman rizikósak, drágán pedig mindig találni jót.

A secondary is változásért kiált, Cyprien szerződéséből ki lehet szállni 4,5 milliót spórolva, ehhez kicsit hozzácsapva már lehetne is találni Jackson és Ryan mellé valakit. Cyprien keveset volt a pályán, és akkor sem villantott nagyokat, nem jött be a kísérlet, viszont rogyásig van a draft DB-kkel, simán benne van, hogy onnan hozzák ki a jövendőbelit.

 

 

Nálam a jó stratégia az lenne, ha a drafton szereznének CB-t, LB-t az első két körben, sok pénzt fizetnének egy jó guardnak, keveset egy életképes backup irányítónak (Cody Kessler? na?), középső körökben hoznának egy RB backupot, miután kivágták Murrayt, Cyprient, és Casselt. Ezzel 60 millió körül lenne a sapka alatt, Norwell kapna évi 12-13 körül, a backup QB 2-3 milliót, a maradékból pedig bőven lenne pénz kipótolni a lyukakat, amiket nem a drafton akarnak betömni, és még maradna némi apró is, hogy egy kinevelni való TE-t és WR-t szerezzenek be. Nagyon fontos észnél lenni, mert 2019-ben a fél csapat FA lesz, és Mariotát is jó lenne még idén megdobni két zsák pénzzel, mert marhajó szezont fog lehozni, csakúgy, mint az eddigi években, később meg már drágább lesz megfizetni őt. (Meg valljuk be, nem azért draftolták franchise-irányítónak, hogy elengedjék.)

Idén a fentebbieken kívül szerencsére nincs nagyon komoly FA-név, Succop újra aláírt rugdosni a lasztit 2022-ig. Erik Walden és David King a védőfalban sosem voltak jó játékosok, King snapet is alig kap, Walden pedig 32 éves, lassan úgyis kell valaki a helyére, Kevin Dodd már sorban is áll a lehetőségért. Harry Douglas nem vált be különösebben, az Eric Decker-kísérlet pedig kétséges eredménnyel zárult, jól játszik még, de egyre kevésbé bírja a teste. Őt mindenképp megtartanám 2 évre, évi 4 millióért, ahogy most is, bőven jó lenne elzakatolni, és istápolni az újakat, amíg Corey Davis össze nem kapja magát. Brice McCain beugrósnak is borzasztó volt, őt el kell engedni mindenképp, évi kétmilliót sem ér meg a munkája.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!