Connect with us

Szabadügynök

Kéne egy irányító (is)! – Cardinals FA-kitekintő

Az Arizona Cardinals egy elég nehéz szezonon van túl. Sok jó játékost vesztettek sérülés vagy visszavonulás miatt, és most itt az ideje annak, hogy nekiálljanak felépíteni újra egy csapatot. A védelemben nem kell annyi változtatást eszközölni, hiszen jobban teljesítettek, mint a támadóegység, amire viszont nagyon is ráfér a vérfrissítés. Nehéz munka vár tehát az új vezetőedzőre, Steve Wilksre (a Carolnia Panthers korábbi védőkoordinátora) és a többi új edzőre (Mike McCoy – offensive coordinator és Al Holcomb – defensive coordinator), hogy helyrerakjanak egy egész franchise-t.

Cap Space: $22,159,438

Needs : QB, WR, OT, LB, CB

Támadóegység: 

Az, hogy Carson Palmer 15 év irányítóskodás után úgy döntött, szögre akasztja a cipőt, nagy veszteség az arizonai csapatnak. Drew Stanton és Blaine Gabbert voltak még Palmer mellett, és Stanton éles helyzetben is kipróbálhatta magát. Azonban ők mindketten szabadügynökké válnak márciusban (így jelenleg egyetlen irányítónak sincs szerződése Arizonában), a Cardinals pedig valószínűleg csak egyiküket tartja meg, az pedig szerintem Stanton lesz. Megfizethető játékos, de ha ő lenne a kezdő, akkor többet kellene adni neki, mint évi kb $3 millió, erre pedig kevés a pénz, hiszen van még hiányposzt ezen kívül is. A drafton nincsenek valami jó helyzetben, hiszen minden bizonnyal kimegy előttük a top4 irányíró, így vagy fel kell cserélniük, vagy marad nekik Lamar Jackson – vagy későbbre hagyják a QB-húzást. A szabadügynökök közül is van esély arra, hogy elvisznek valakit, hiszen például Teddy Bridgewater nem lenne olyan rossz megoldás, hiszen fiatal és tehetséges, habár a egészségügyileg mindenképp le kell csekkolni.

Nagyban javít a csapat wide receivereit illetően az a tény, hogy Larry Fitzgeraldra számíthatnak még egy évig. Mellette van J. J. Nelson, és a tavaly harmadik körben draftolt Chad Williams, akinek talán eljött végre az ideje, hogy megmutassa mire is képes, hiszen első évében 6 meccsen lépett pályára. John Brown és Jaron Brown, valamint Brittan Golden szabadügynökök lesznek és hogy megtartják-e valamelyiküket, nem 100%. Tehát itt az ideje draftolni, vagy körülnézni a piacon. Utóbbinál lehetséges játékosok: Terrelle Pryor, aki jó áron elmenne a Cardinalshoz és két éve a Brownsban megmutatta, hogy képes remekül játszani; Marqise Lee aki talán drágább, de illik bármilyen rendszerbe és mivel teljesen új edzők lesznek jövőre a csapatnál, tökéletesen kapóra jöhet egy ilyen játékos; vagy esetleg ott van még Paul Richardson, aki sebességével és képességeivel Fitzgeralddal remek párost alkotna. Ezek a játékosok mind a szabadügynök piacon lesznek március közepén, ha addig nem hosszabbít velük jelenlegi csapatuk.

Lássuk, mi a helyzet a támadófallal. Offensive tackle-hiány van, mivel csak D.J. Humphriesnek és Will Holdennek van jelenleg aktív szerződése. Mindenképpen szerezni kell egy újoncot a draftról, máskülönben nagy bajba kerülhetnek. A piacon sincs annyira sok lehetőségük pótolni, hiszen kevés pénzből kell mindenkit megoldani. Ja’Wuan James jó megoldásnak tűnhet, ha tényleg kivágják a Miami Dolphinstól, hiszen nem kell nagy összeget fizetni neki és még csak 25 éves, tehát akár hosszabb távra is tervezhetnek vele. Esetleg Byron Bell is lehetne egy célpont, aki segítene a csapatnak a következő szezonban. Chris Hubbard a Steelersből akár egy 3 éves szerződést is kaphatna innen. Ami pedig még ide hiányzik, az egy guard. Andrew Norwellel nagyon jól járna a Cardinals, habár ő rendkívül drága lenne. Jack Mewhort esetleg egy évre megfelelő lenne, de a csapatnak inkább hosszabb távban kellene gondolkodnia, ugyanis Mike Iupatinak és Evan Boehmnak még 2019-ig ugyan szól a szerződése, előbbit azonban a nyaksérülése erősen gátolja a játékban.

Védelem: 

A linebackerek helyzete érdekes a Cardinalsnál, mivel nem a mennyiséggel van a gond, hanem azzal, hogy két ember kivételével jövőre mindenki free agent lesz. Chandler Jones és Haason Reddick szerződése 2022-ig szól, és el kell kezdeni keresni az utódokat a többiek után. Az egyetlen játékos, akit a jelenlegiek közül érdemes lenne megtartani, az Deone Buccannon, aki forradalmasította a “money linebacker” pozíciót. De kit is lenne akkor érdemes elhozni a piacról? Tahir Whitehead a Lionsból, aki fiatal és nem kerül sokba, meggyőző teljesítménnyel az egyik ember, akit márciusban el lehetne hozni. Ahmad Brooks is megérne egy egyéves szerződést, de nyilván inkább hosszabb távra kellene tervezni ezekkel a játékosokkal. Esetleg Keenan Robinson egy lehetséges opció, hogy létrejöjjön egy használható linebacker-sor a pályán.

A cornerbackek helyzete pontosan ugyanilyen. Mindenkinek szabadügynök lesz 2019-ben, kivéve Patrick Peterson és Brandon Williams. A többi játékos egy vagy maximum két évre jött, tehát eleve hiánypótlásra terveztek velük, nem pedig hosszú távra, és ez így is fog maradni. Nem hinném, hogy érdemes lenne megtartani Harlan Millert, vagy bárki mást a 2019-es szezon után, tehát ugyanúgy, mint a linebackerek esetén olyan játékosok kellenek, akik több évre tudnának szerződni a csapathoz. A piacról pedig az elsődleges célpont akár Malcolm Butler is lehet. A CB biztosan nem marad a Patriosban, és bele is illene a Steve Wilks által szeretett rendszerbe, emellett pedig remekül kiegészítené Peterson játékát. Tramon Williams esetleg kaphatna egy nagyobb szerződést a csapattól, hiszen 2017-ben elég meggyőző teljesítmény nyújtott, bár csak 13 mérkőzésen lépett pályára. Mindez szép és jó, csak nem szabad elfelejteni, hogy erre bizony kevés pénz áll rendelkezésre.

Ha mindenkit pótolni akarnak, akkor nagy szükség lesz minden centre, és néhány teljesen felesleges játékos elküldésével jutnának is egy kis extrához. Mike Iupati a tavalyi szezon során 15 mérkőzésen vett részt, élete legrosszabb teljesítményével tette mindezt. Talán jövőre sem tudja majd hozni a formát, érdemes lenne megszabadulni tőle, és $3,4 millióhoz jutni. Jared Veldheert egyszerűen csak ki kellene vágni, mivel semmi értelme több millióért megtartani. Sérülése miatt ki kellett hagynia 3 hetet és bár ígérte, hogy nem fogják megbánni, ha adnak neki még egy esélyt, akkor sem tudott kiemelkedőt mutatni. Ha elengedik, $3,25 millió szabadulna fel, amiből már lehetne helyettesíteni a right tackle-t.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!