Connect with us

Szabadügynök

Leküzdi-e magát a Browns szintjére a Dolphins? – FA-kitekintő

A tavalyi szezon botrányos volt Miamiben. Nem kezdte jól a szezont a csapat, 1-2 után azonban sikerült felállniuk és a Falcons-Titans duót is legyőzve 4-2-vel álltak a 6. hét után. A következő 10 meccséből azonban csak kettőt nyert meg Adam Gase csapata, a hangulat állítólag pocsék, többek között ezért váltak meg például Jay Ajayitól is. Most pedig másról sem olvasni, minthogy a legnagyobb sztárjaitól készül elköszönni a Dolphins, ami nem is lenne baj, ha történetesen nem ők lennének az egyetlen épkézláb játékosok a rosteren.

 

 

Tavaly én írtam a Jets FA-kitekintőjét és akkor azt mondtam, hogy a csapatnak ki kellene vágnia többek között Darrelle Revist, Brandon Marshallt, Nick Mangoldot, David Harrist és el kellene cserélnie Sheldon Richardsont, mert ezek a játékosok nem csak, hogy nem játszottak jól, de még a hangulatot is rombolták. A Jets be is vállalta a nagytakarítást (nyilván nem az én tanácsaimnak hála) és ez meg is látszott a csapaton, idén pedig az utolsó nagypofájú, semmit sem mutató, túlfizetett sztárjuktól (Mo Wilkerson) is megszabadultak. A Dolphins helyzete ugyanakkor nem ilyen, mert bár az öltözői hangulatról nem tudok mit mondani, egy valami biztos:

 

[quote]a potenciális cut-jelöltek a csapat messze legjobb játékosai[/quote].

 

 

Kezdjük azzal, hogy ha komolyan ki szeretne takarítani a Dolphins, akkor 76,6 millió dollárt szabadítana fel, tehát bárkit megszerezhetne a piacon, az pedig már csak hab a tortán, hogy jelenleg 19 millió dolláros mínuszban vannak (a most meglévő 7,6 millióhoz még jön a cserével megszerzett Robert Quinn 11 milliós fizetése), tehát mindenképpen fognak fejek hullani. Lawrence Timmons kivágása ennek megfelelően kötelező feladat, hisz már a leigazolása is ostobaság volt, Julius Thomas pedig Peyton Manning óta nem találja a helyét a ligában. Én Jarvis Landryvel sem számolnék, a Parker-Stills duó elég kell, hogy legyen, nincs is rá pénz, ráadásul kvázi nyílt titok, hogy cserélni akarják.

 

Cameron Wake-et is említhetném még, hisz rajta nyolc milliót lehetne spórolni, de erről egyetlen egyszer sem olvastam és butaság is lenne elküldeni a csapat lelkét és egyik legjobb védőjét. Azonban egyre többször merül fel, hogy Ndamukong Suh és Ja’Wuan James napjai meg vannak számlálva. Suh alapesetben 4 millió dollár többletpénzt jelentene, de egy június utáni kivágással akár 17 milliót is lehetne rajta spórolni idén (eltolva a problémákat a következő évekre), Jamesen pedig az 5. éves opciót lehetne megspórolni. Igen ám, csakhogy Suh még mindig top3-as DT a ligában és a Dolphins védelmének legjobbja, pont úgy, ahogy James a csapat támadófalának messze legjobb tagja volt.

 

Ha Suh-t még el is lehet fogadni, James teljesen érthetetlen. Főleg, hogy Mike Pouncey hiába volt tavaly legalább bevethető, amúgy nem sok hasznosat csinált és már a csapaton belül is van sokkal olcsóbb, egészségesebb és kevésbé rossz megoldás a pótlására. Ahogy a Jets megvált Nick Mangoldtól, úgy a Dolphinsnak is meg kellene ezt lépnie. Ami pedig Ryan Tannehillt illeti: nem hiszem, hogy kivágnák, viszont egy cserét simán eltudnék képzelni (például egy Broncosszal történő feltrade-et), hisz a csapat szeretne magának új irányítót, Tannehill pedig nem váltotta meg eddig a világot. Így vagy úgy tehát olyan 30-45 millió dollárt szabadíthat fel várhatóan a csapat.

 

Szabadügynökök

 

A Dolphins szerencséjére nincs komoly szabadügynökük, így ha sikerül elég pénzt felszabadítaniuk, azt ténylegesen fordíthatják erősítésekre:

 

 

Jay Cutler ideje lejárt Miamiben is, biztos nem fog maradni. Koa Misi jó kis játékos, de nyaksérülése miatt lehet, hogy soha nem fog már játszani. Jermon Bushrod még a Dolphins-átlagnál is rosszabb volt, Anthony Fasano egy szinten volt Julius Thomasszal, Alterraun Verner pedig már évek óta nem tudja hozni a 2013-as, titanses formáját.

 

Nate Allen negyedik számú safety jelenleg, az ő megtartása sem fontos, ellenben Michael Thomas harmadik számúnak bőven jó és még kezdő potenciálja is van, ráadásul speciális egységben is kiváló, őt jó eséllyel megtartja a csapat. Ahogy Damien Williams is kaphat egy esélyt, ő harmadik downos futóként és csereként, sok Dolphins-közeli oldal jó esélyt lát a maradására. Jó eséllyel Cody Parkey is marad, tavaly remekül rúgott és nem is lenne olyan drága, ahogy az ERFA Jake Bendel is szinte biztos, idén is a Dolphins játékosa lesz, hisz egyrészt végtelenül olcsó, másrészt akár Pouncey-t is kitúrhatja a kezdőből hosszabb távon.

 

A két legfontosabb FA Matt Moore, aki egy jó kis csere QB, illetve William Hayes. Előbbi maradása attól függ, hogy tervezi-e a csapat Tannehill elcserélését: ha nem, akkor a potenciális újonc és Tannehill mögött nincs szükség egy harmadik számú irányítóra. Hayes pedig Quinn miatt szinte biztosan nem lesz újraigazolva, pedig szerintem olcsóbb és jobb megoldás lett volna a Rams veteránjánál.

 

Potenciális érkezők/maradók

 

Mivel a Dolphins 19 millió dolláros mínusszal indul, így nem sok mozgástere van. Timmons, Julius Thomas, James és Landry vélhetően nem lesznek a szezon kezdetén a csapatnál, így 37 millió dollárral nyugodtan kalkulálhatunk, illetve jó eséllyel Quinn is kap egy új szerződést, amivel csökkentik az idei terheket (és szerintem Suh is ki lesz vágva). Ez azt jelenti, hogy olyan 20 millió dollárnyi költőpénze lesz minimum a csapatnak, de ha bejönnek a Suh kivágásáról szóló találkozások, akkor akár 37 millióval is nekivághat a piacnak a csapat. Erre pedig szükségük is lesz, hisz a guard, linebacker, tight end, cornerback, kicker mellé felírhatják az OT és DT posztokat is hiányposztnak.

 

 

Thomas, Williams, Parkey és Bendel szerződése borítékolható, vélhetően négyen együtt nem foglalnának idén többet, mint 10 millió dollár. A támadófalba a legjobb potenciális célpont Justin Pugh lehetne, aki tackle és guard poszton is bevethető szükség esetén, bár nem lenne olcsó, ráadásul ő is rettentő sérülékeny (de Norwellre nincs pénzük, Sitton pedig szintén sérülékeny, Pugh a kettő között van).

 

Trey Burton megoldaná a TE-gondokat, bár a 7 millió lehet sok lenne neki, de manapság ez épphogy befér a top15-be. Anthony Hitchens pedig már az álom kategória, hisz a legnagyobb hiányposztra érkezne és kapásból a csapat legjobb LB-je lehetne. Persze az sem kizárt, hogy idén csak a takarításra megy rá a csapat, Suh-t nem post-june küldik el (az idén csak 3 millió dollár spórolást jelentene, de a későbbiekben már nem venne el helyet a sapkából), és jövőre egy minimum 90-100 millás cap space-szel kezdenék neki a piacnak (kvázi mint a Jets). Így vagy úgy, jó eséllyel idén sem lesz tényező a csapat a PO-ért folytatott versenyfutásban.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!