Connect with us

Hír

Megvan a “Final Four” Cousinsért

Akármennyire is csapágyasra van már hajtva Kirk Cousins jövője, kétségtelen, hogy az ő leigazolása adja a legnagyobb szenzációt az idei szabadügynök piacnak. Több csapatot is felsoroltak már vele kapcsolatban az elmúlt 1-2 hónapban, de most úgy tűnik négyre szűkült az esélyesek száma.

 

 

Adam Schefter, az ESPN insidere számolt be arról, hogy négy csapat maradt, akik harcba szállnak Cousins szignójáért: Denver Broncos, New York Jets, Arizona Cardinals és Minnesota Vikings. Mind a négy csapattal találkoztunk már korábban Cousins kapcsán, így nem meglepő a kvartett, viszont az esélyük a szerződtetésére megoszlanak.

 

A legnagyobb favoritnak a Vikingst tartják, hiszen övék a legjobb csapat az érdeklődők közül, lenne is helye a megafizetésének a salary capben, mégse biztos, hogy ők jönnek ki győztesen. Ugyanis nem biztos, hogy Zimmeréknek megérne évi $30 milliót Cousins játéka, mikor a közeljövőben rengeteg fontos szabadügynökük is lesz majd. Ráadásul az Eaglestől frissen kinevezett OC, John DeFilippo nagyon szeretett Sam Bradforddal együtt dolgozni a Sasoknál, jóval olcsóbb is lenne őt megtartani, így ez tűnik személy szerint reálisabb forgatókönyvnek.

 

A Broncos és a Cardinals is hasonló cipőben jár. Mindkét franchise-t egy irányító (és egy támadófal) választja el a rájátszástól, viszont anyagilag nem ők vannak a legjobb alkupozícióban. Mike McCoy, a Cardinals új OC-ja teljhatalmat kapott a támadósor felett, ő pedig az eddigi munkásságát figyelembe véve egy veteránnal jobban tud dolgozni mint egy újonccal. John Elway QB-pickjei nem igazán sültek el eddig úgy ahogy tervezte, de anno Peyton Manning leigazolásával nagyot húzott. Hatalmas szintkülönbség van a két irányító között, de hasonló hatást remélne Cousinstól is.

 

Végezetül ott a New York Jets, akik már $90 millióból gazdálkodhatnak az idei szabadügynök piacon, így az anyagi előny egyértelműen náluk van. Simán adhatnak orrnehéz, vagy teljesen garantált szerződést is neki, New York sok játékos, így akár Cousins számára vonzó lehet, valamint sem kellene messzire költöznie, hiszen egy laza 3-4 órás kocsiútra van a fővárostól. Kevesebb, mint két héten belül kinyit a szabadügynök piac, és ott minden kiderül.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!