Connect with us

Hír

Nem lesz több “McDaniels-ügy”

Az NFL csak akkor engedélyezi egy csapat edzőváltásának vagy új edző felvételének hivatalos bejelentését, miután a kinevezésre váró edző csapata már túl van a rájátszáson, pedig már tudják, hogy mit is szeretnének tenni az alkalmazottakkal. Ez pedig egy több hetes időszak, addig pedig nem lehet tenni semmit az edzők szerződésének ügyében. Ezen szeretne változtatni most a liga.

Ennek egyik oka a legutóbbi Josh McDaniels eset lehet. Az Indianapolis Colts ugyanis bejelentette, hogy a következő szezontól a vezetőedzőjük ő lesz, csakhogy még javában zajlott a szezon a Pats számára. Egy ideig így is lett volna a történet, azonban McDaniels meggondolta magát és úgy döntött, hogy marad a New England-i csapatnál. Emiatt a Colts újabb keresésbe foghatott és végül Frank Reich mellett döntöttek, aki megkapta a munkát és már alá is írta a papírokat.

Mivel az ilyen szükségtelen viták és helyzetek feleslegesek és elkerülendők mind az edzők, a csapatok és a liga számára is, valószínűleg meg fogják változtatni a szabályt arról, hogy mikortól lehet bejelenteni az edzők más csapathoz való felvételét. Ideje lenne bevezetni ezt a szabályt, mivel elég kellemetlen lenne még egyszer végignézni egy hasonló esetet, mint amilyen McDanielsé volt.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!