Connect with us

Szabadügynök

Sashi ezért halt meg – Browns FA-értékelő

Sashi Brown, a korábbi GM, ezért a szezonért halt meg. Nem hagyták, hogy beteljesítse a tervét, és most a “football guy” (muhaha) John Dorsey arathatja le a babérokat, amik a temérdek draftpick, szabad sapka, és fiatal csapatmag bokrán teremnek. A cserék nagy száma miatt őket is értékelni fogjuk pár szóban. #sashidiedforthis

 

 

Akik jöttek

Jarvis Landry (A)

Perfetto. Landry a liga egyik legjobb elkapója, ez vitán felüli, és olyan brutális upgrade-et jelent a Browns egyik legnagyobb hiánypozícióján, hogy az elképesztő. 16M dolláros taggel játszik, és jövőre sok pénzt kérhet…ÉS? A Browns nem tudja elkölteni a pénzét, annyi van neki, cserébe szerzett magának egy ligaelit játékost egy idei negyedik és egy jövő évi hetedik körös pickért – az a csapat, aminek évtizedek óta a legnagyobb drafttőkéje van. A Landry-Gordon-Coleman elkapósor kiegészítve Njokuval, DeValve-val, és a Johnson-Hyde futópárossal olyan csodás közeget teremt a közelgő újonc QB-nak, hogy még én is elmennék oda dobálni.

 

Damarious Randall (A-)

Randall CB és S pozícióban is használható, nagy szükséget elégítve ki ezzel a csapatban. A tavalyi éve egész jó volt, ráadásul mindezt Dom Capers keze alatt hozta össze. Gregg Williams miatt nem nagyon lehet bizakodni, de az évközi interjúkból az derült ki, hogy látta azért a hibáit (például Peppers rossz használatával). Randall még az újoncszerződésén van, így másfél millióért kapott magának a csapat egy használható játékost, ráadásul ők dönthetnek az ötödik éves opciójáról is.

 

Tyrod Taylor (A-)

Taylor a tökéletes bridge-QB, és 15 millióért kifejezetten jó áron szerezték meg. Sokan fikázzák, pedig évek óta úgy játszik egy átlagos/átlag feletti szinten, hogy ott rúgta őt a csapat, ahol érte. Alázták, őt próbálták a rendszerre ráhúzni, semmi segítséget nem adtak neki. Ő a leginkább életképes irányító a csapat rosterén 2007 óta, amikor Derek Anderson még egy többé-kevésbé vállalható szezont hozott le.

 

Chris Hubbard (B)

Hubbard a fal jobb szélén zárt egy lyukat (persze a balon meg Joe Thomas miatt nyílt egy új). 5 évre jött 37,5 millióért, amiből 18 millió a garantált. Nagyon sok ennyi pénz egy korábbi nem stabil kezdő falembernek, igaz amikor kellett, elég fickósan játszott. Tavaly a snapek 72%-án volt fenn, és inkább passzjátékokhoz küldték fel Gilbert pótlására. Voltak jobb és rosszabb meccsei, de inkább az előbbiek voltak túlsúlyban, a rosszabb perceket elsősorban a baltimore-i front seven okozta neki. Hubbard egy nagyon szegényes OT-piacon kelt el, így érthetők a körülmények. Ha csak megközelíti azt a szintet, amit tavaly láttunk tőle, akkor pár évig stabil kezdő lehet.

 

Chris Smith (B+)

Smith a Bengals rotációs DE-je volt korábban. Amikor a pályán van, jó játékos, a 3/14M-s szerződése alapján ez pedig egy simán jó igazolás. Ennyi pénzért teljesen okés egy magas plafonnal rendelkező játékos.

 

Donald Stephenson (F)

Ezt most minek kellett? A liga egyik legrosszabb OT-jéről beszélünk – itt most egy zsák krumplinak adtak egy évre 2,5M dollárt.

 

Terrance Mitchell (B)

Olcsón jött, mivel kockázatos CB. Két jónak mondható év után egy kifejezetten rossz szezont zárt, de a lehetőség ott van benne. Tipikus, hogy vagy nagyon jó, vagy nagyon rossz meccsei vannak sok átlagos mellett. Viszont a 3/12M szerződéssel nem veszít semmit a csapat, és komoly mélységet kapott a CB-sor vele.

 

Travis Carrie (A)

Csak azért nem adtam A+ értékelést, mert elég sok pénzt kapott Carrie, a Raiders korábbi CB-je látatlanban. Nagyon jó szezont hozott le, és kiemelkedő volt a borzasztó OAK secondaryben, de azért a 4/31M, amiből az első két évben 15M-t el is visz, lehet kicsit meredek lesz. Szinte kizárólag slot cornerként áll fel, ami a mai ligában egyre nagyobb érték, ugyanis borzasztó mismatcheket kell felügyelnie.

 

Darren Fells (D-)

Évi négymilliót fizetnek egy 32 éves blokkoló TE-nek, aki az egyik legrosszabb a ligában. Még csak nem is az a baj, hogy van, de hogy még pénzt is kap…

 

Carlos Hyde (A-)

 

Komolyra fordítva a szót, Hyde a földön és a levegőben is életképes játékos, a 3/15M szerződése pedig reális. Ha egészségesen tudják tartani, akkor brutál teljesítményt tud felmutatni, és Duke Johnsonnal atyaég mit le tudnának művelni. Azonnali kezdő lesz természetesen, és elég nagy fogás volt. Ez azt sejteti amúgy, hogy nem Barkley irányába fognak menni a drafton, ugyanis Hyde és Johnson (akivel most tárgyalnak egy új szerződésről) elegendő képességet mutatnak fel egy vadállat futójátékhoz.

 

Akik mentek

Számos ismert név távozott a csapatból. Jason McCourty elcserélése nem meglepő, ugyanis megírtuk már korábban is, hogy érezhető a feszültség közte és Dorsey között, ráadásul nem illik a csapat terveibe. Danny Shelton inkább meglepő, ugyanis ezzel komoly csapást kapott a belső fal, nem látszik még, hogyan fogják őt lényegi módon pótolni. Az új Aaron Rodgers DeShone Kizer a Packersbe került, ami felettébb érthetetlen, igaz ott talán életképesebb rendszerben tanulhat. (Bár azt sem szabad elfelejteni, hogy nem valami stabil támadószisztéma egy fiatal QB-nak az, hogy “majd Rodgers megoldja”.) Isaiah Crowell McCourtyhoz hasonlóan jó játékos, de nagyon egymás bögyében voltak Hue Jacksonnal, a Jetsben remélhetőleg kiteljesedhet. Joe Thomas visszavonult, a falat el is kezdték tölteni már a csapatban, azért ez elég komoly csapás lesz mind a QB, mind az eddig Thomason edző DE-k számára. Sammie Coates is lapátra került, ami egyáltalán nem meglepő, sosem volt jó játékos, nem váltotta be az ígéretet. Persze el kell ismerni, hogy Kizer dobált neki, de azért baszki, egy félig eltiltott, félig sérült, félig meg újonc (tudom, három fél nem lehet) elkapósorban hogy a francba tudott összehozni 63 passzsnapen 10 célpontot, 6 elkapást, és 70 yardot? Voltak hetek, amikor WR1 volt, ne vicceljünk már. Jobb is így.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!