Connect with us

Szabadügynök

Top 4 szabadügynök kicker és punter

Ne feledkezzünk meg a hősökről, akiket a legtöbb ember csupán szükséges rosszként, biodíszletként lát! Ahogy Johnny Hekker is megmondta: a punterek is emberek!

 

Kicker

Graham Gano

Gano külön szintet képvisel ezen a listán is, jelenleg biztos a 3 legjobb között van, hosszabb yardos rúgásokon szinte hibátlan, és a kirúgásait az egyik legalacsonyabb arányban hordják vissza. A Panthers szinte biztosan meg fogja tartani, pedig voltak azért hangok, akik az év elején szorgalmazták a váltást. A mostani 3 millió körüli éves átlaga viszont feljebb kúszhat, mivel Gostkowski, Tucker, és Crosby is 4 millió felett keresnek, és Gano a teljesítményével minden bizonnyal szeretné megcélozni ezt a szintet, de legalább Prater 3.8 milliós szerződését.

 

Chandler Catanzaro

Catanzarónak most járt le a rookie-szerződése, és a Jetsben megmutatta, hogy kaphat többet is ennél. Nyújtani biztos tud, igaz elég sokat rontott a 40-49-es sávban, 50 felett viszont kettőt is bevágott, és a jobb játékosok között van kirúgásokkor is. Ő is elkérhet emelést, és a klasszikus 2-3 milliós fizetést kaphatja majd, de nem tudni, hol. Ő már nem annyira jó rúgó, hogy kapkodjanak érte, így minden bizonnyal tesztelheti a piacot. Van is pár csapat, ahová mehetne, nagy szükség van stíbil rúgóra például a Chargersben is.

 

Futottak még:

Van három ember, akikről szeret hallani mindenki. Blair Walsh Vikings-beli besülése után átrobogott a messzi Nyugatra, de Seattle-ben sem vált be különösebben. A kickoffokon nagyon jó a srác, de a 40 feletti mezőnygólokra egész egyszerűen képtelen (idén 61.5%-os volt itt, pedig ezen a távon jön ki igazán a képesség). Fejben valószínűleg teljesen szétesett a srác, és ezen nem segített az sem, hogy ő tette fel a Seahawks szezonjára a pontot, ugyanis az utolsó héten, a kihagyott 48 yardosán múlt, hogy 9, nem pedig 10 győzelemmel zártak. (A Seahawks így sem jutott volna be mondjuk a playoffba, de nem volt szép zárás.) Hasonló módon ment el a Falcons elleni, a Skins ellen pedig úgy kaptak ki három ponttal, hogy Walsh 44, 39, 49-eket hagyott ki. A rúgók piaca eléggé mozgékony, simán behívhatják valahova pár meccsre, de amíg nem szedi össze magát, jó eséllyel elbúcsúzhatunk tőle.

Felépült hátsérüléséből Sebastian Janikowski, a Lengyel Ágyú, de sajnos már a 2016-os szezonban is gyengébb teljesítményt mutatott. A Raiders megvált tőle, viszont abban bízhatunk, hogy ő mindenképp játszani fog még 1-2 évet, áthidaló megoldásként pár csapatban. Janika számos rekordot tart, és minden idők egyik legerősebb rúgójaként tartják számon. Sajnos ezt a karriert (részben Shane Lechlerrel) pont a liga egyik pofozózsákjának számító Raidersben kellett eltöltenie, így annyira nem tudott érvényesülni, amennyire azt a lábából ki tudta volna hozni.

Adam Vinatieri (akár hisszük, akár nem) már 45 éves, és okkal került a futottak még kategóriába. Az idő őt is utoléri,  és akármennyire működik még a lába, nem várhatjuk el tőle, hogy ugyanezt a szintet fenn tudja tartani. Ő már mindenképpen a Coltsban marad, és gyakorlatilag ő dönti el, mennyit játszik.

 

Punter

Shane Lechler

Lechler a liga valaha élt egyik legjobb puntere, és a mai napig játszik, igaz már 41 éves. Egy kicsi még lehet a tartályban, és simán a lista élére repíti ez. Hatszoros első csapatos All-Pro, számos rekordot tart, hülye lenne őt elengedni a Texans. Hatalmas fegyvertény a pályán, és már rég egyéves szerződésekből él, nem is drágán. Messze nem kap akkora fizetést, mint a punterek élvonala (Morstead és Hekker 3.5 millióért rúgnak), 2-2.2 millióért pedig a legjobb ár/érték arányú veterán lehet.

 

Kevin Huber

Összesen négy szabadügynök punter van, de nem akartam Lechlert egyedül hagyni, ezért írtam fel Hubert is. Közepes játékos, jelenleg 2.8 milliót kap a Bengalsban, de ezzel elég komolyan túl van fizetve. Simán lehetne félmilliót spórolni rajta, és mivel a punterek piaca nincs túlságosan eleresztve, valószínűleg maradni fog.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!