Connect with us

Hír

A 2019-es offseason is a Ramsről szólhat

Les Snead, az LA Rams general managere ellopta a showt a 2018-as szabadügynök piacon. Nevezhetjük akár all innek, akár Pats waynek, akár dream teamnek, de ez a Rams a nevek alapján az egyik legjobb keret az NFL-ben. De vajon meddig?

 

 

Mielőtt kitérünk erre, nézzük meg, hogy a fenti jelzők mennyire passzolnak a Ramshez a valóságban. Az all in a sok egyéves szerződésű játékos miatt lehet reális, hiszen Ndamukong Suh és Brandin Cooks is csak a 2018-as szezonra kapott (örökölt) szerződést, Marcus Peters és Aqib Talib pedig 2020-ban lesz szabadügynök, vagyis egyikük sincs hosszú távon a csapathoz kötve, egyelőre. A Pats way olyan szempontból lehet legit, hogy tavaly ők sem bíbelődtek újoncokkal, és elcserélték az értékes pickjeiket bevált játékosokra. Jelenleg a Rams a saját pickjei közül az idei 1., 2., 4., 5. és 7. körös cetlijét is más csapatnak postázta, így a top 130-ban csak egy pickjük van, a 87. a harmadik körben. A dream team meg szigorúan a nevek alapján tűnhet annak, kezdve azzal, hogy a liga négy legjobb belső védőfalemberéből kettő is a Ramset erősíti.

 

Hogy ostobaságot csinált ezzel a Rams? Nos, közel sem biztos. A hozott arcokkal lehet vitatkozni, de addig kell ilyen manővereket végrehajtaniuk, amíg Goff az újoncszerződésével játszik. A másik ami feltűnik, hogy a már említett Cooks és Suh mellett Aaron Donald, Rodger Saffold és Lamarcus Joyner szerződése is lejár, de Gurley és Peters is csak az ötödik éves opciójuk miatt lehet a rosteren 2019-ben is. Franchise taget csak egy valakire lehet tenni, szóval marad az, hogy szépen leülnek a töbséggel hosszabbítani – és az a kemény, hogy lesz is miből!

 

Az Over The Cap kalkulációja szerint $90 milliós cap space áll Snead rendelkezésére jövőre, amibe simán belefér a fenti névsor többségének újraigazolása, azok az összegek pedig legalább akkora szencáziók lesznek, mint az idei cseréik. Innentől már csak a coachingon múlik, hogy csak egy behorpadás lesz ez a Rams, amit vagy felfal a sok ego, amit idén hoztak, esetleg csak simán úgy végzik, mint a Reid féle Dream Eagles, vagy hosszú távon is meghatározó csapata lesz az NFC-nek.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!