Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Dallas Goedert

A gyenge TE-class egyik fénylő csillaga Goedert, aki az első körben is elkelhet akár, és az egyetemi évei alapján komoly karrierrel néz szembe.

Dallas Goedert a Cowboys után lett elnevezve, mégis Packers-drukkerként nőtt fel. Négy sportágban nyújtott kiemelkedőt középsuliban, a fociban pedig hat poszton is felállt, köszönhetően az atletikusságának és a futball IQ-jának. Emellett érdekesség, hogy monociklizik, családja több tagjával együtt rendszeresen járnak felvonulásokra szülőhelye környékén.

Erősségek

Goedert egészen elképesztő képességeket villantott meg az elmúlt években. Egy tight endhez képest csodás precizitással futja az útvonalakat, rövideket és hosszúkat egyaránt. Utóbbiakhoz jól jön, hogy magas sebességet tud tartani hosszabb távokon is, így az alapjai megvannak hozzá, hogy vertikális, mélységi veszély legyen. Kedvence a seam útvonal, ahol zónahatárokat támadhat, és az esetlegesen rossz szögben érkező védőket lepattinthatja magáról. Megvan az a fajta mozgáskoordinációja, hogy az elkapás után hozzon yardokat, ebben kiemelkedő volt az egyetemen, és tudja, mire képes a teste, így bele mer menni kemény ütközésekbe is, kontrollálja a saját testét. A szem-kéz koordinációja elit szinten van, és rettentő “lágy kezei” vannak, nem fog a labda úgy lepattanni a kesztyűjéről, mintha téglával kapna el.

Ha nála van a labda, azt nehezen veszik el tőle, stabilan birtokolja azt. Jobb napjain kiválóan blokkol, megtalálja a második célpontját is. A képességei okán fel tud állni elkapói pozícióba is, rugalmassága olyan svájci bicskává teszi őt, mint amilyen tavaly Christian McCaffrey volt. Messzemenőkig korrekt tagja a csapatnak, iszonyat munkabírása van, és terhelni is akarja magát, leszegett fejjel csinálja, ami csinálni kell. Jól látja maga előtt a pályát, ami a seam útvonalaknál különösen fontos. Az egyetemen rettentő sok yardot termelt, ami az egyik legjobb előrejelzője a sikeres NFL-béli elkapói munkának.

 

Anyád.

 

ANYÁD.

 

Gyengeségek

Ugyan jól tud blokkolni, nem egy jó blokkoló. Szükség lenne egy kis izomra még hozzá, és ha elvéti elsőre, akkor hajlamos túltolni a biciklit, elveszti az egyensúlyát, és beletolják a fűbe. Több hibáját is elrejti az atletizmusa, például a lábmunkájának az elégtelenségét. Sok felesleges lépést és lábmozdulatot tesz meg, ami számos alkalommal fizikai következményekkel is jár. Ha ezeken nem javít, akkor az sok évvel rövidítheti le a karrierjét akár.

Fókuszálnia kell a játék elemeire külön is, számos passzt azért ejtett el, mert már a pályát nézte maga előtt, miközben még nem volt a kezében a labda. Ez nem feltétlenül rossz, de sokkal jobb ösztönök kellenek hozzá. Képes szeparációt elérni az útvonalain, de ezt nem ésszel, hanem sebességgel oldja meg, ami újfent rávilágít a későbbi öregedés veszélyeire. Kevés kemény védelemmel találkozott, még ezt is ki kell értékelni nála.

 

Goedert ugyan végrehajtja a blokkját, mindezt trehány módon teszi. Ha a védő kiforog, vagy beleáll, Goedert nagyot taknyolhatott volna, ugyanis stabil lábak nélkül és összevissza forgatott törzzsel, lényegében kizárólag karokból oldotta meg.

 

Goedert dropja azért következik be, mert fejben már máshol jár. Már rég az üres térre való ráfordulást keresi, amikor még nem kezdte el behúzni a labdát. Kockáztatott, nem jött be.

 

Sokan az új Jimmy Grahamként vezetik fel őt, de szerintem méltatlan ez az összehasonlítás. Goedert sokkal rugalmasabb, mint Graham, amiben valójában hasonlítanak, az a Red Zone-dominancia, illetve az labda körüli tér uralása. Graham sosem volt képes stabilan elkapóként játszani, így hát kisebb a tárháza, még ha azokban elit is. Goedert nem fog levédekezhetetlen mismatchet jelenteni, de ha a blokkolását rendbe szedi, azonnal TE2 lehet a legtöbb csapatban, és simán benne van a levegőben, hogy amolyan Hunter Henry-módra kinövi a vetélytársait a második évére.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!