Connect with us

Szabadügynök

A tökéletes munka – Texans FA-értékelő

A Houston Texans tavaly megtalálta a franchise arcát, már csak az kell, hogy Deshaun Watson egyben maradjon. Ennek érdekében a lehető legtöbbet tette a franchise, bár talán egy minimálisan jobban is igyekezhettek volna, hisz sem első sem második körös pickje nincs idén a csapatnak.

 

 

 

A Texans 60 millió dollárral ment neki az idei piacnak, amire a draft miatt nagy szüksége is volt a csapatnak. Szerencséjükre nem igazán volt olyan szabadügynök Houstonban, akiért érdemes lett volna komolyan áldozni, így csak átlag alatti és közepes játékosok távoztak.

 

[quote color=”#a6192e” bgcolor=”#091f2c”]

Marcus Gilchrist, S -> Raiders, 1 év, 4 millió dollár

Brian Cushing, ILB -> ???

Chris Clark, OT -> ???

Alfred Blue, RB -> ???

Tom Savage, QB -> Saints, 1 év, 1,45 millió dollár

[/quote]

 

Jól látszik, hogy igazából senkinek nem kellették még a jobb houstoni FA-k sem. Gilchrist kezdő volt, de nem játszott jól, ahogy Cushing is már csak a vezérsége miatt volt hasznos, pályára csak emiatt már nem érte meg felküldeni. Clark kezdő LT-volt, de pocsék, de legalább darabszámra megvolt vele a csapat. Savage negyedik körös volt, de még cserének is csak átlag alatti, Alfred Blue pedig hiába tűnt sokáig ígéretes futónak, soha nem tudta megragadni a kínálkozó lehetőségeket. Vele be is zárult a nagyobb nevű távozók listája, senkiért nem kell könnyeket hullajtania a Texansnak.

 

Érkezők

 

Igazolásokból viszont nem volt hiány és rá is fért a csapatra. Offense oldalon mindenképp kellett legalább két tackle és kis túlzással akár két guard is a támadófalba, egy tight end és egy harmadik számú elkapó. Védőoldalon a front7-re ráférne egy kis mélyítés, de ez nem olyan égető, ellenben a secondary mindkét posztját nagyon meg kellett erősíteni.

 

 

Ami a guard posztot illeti, nem is vacakoltak a Texansnál, két nagyon jó kis játékost is szereztek. Zach Fulton a Chiefsben végzett nagyon jó munkát, különösen az irányító megvédésében kiemelkedő. Kelemete szintén, bár ő egy fokkal gyengébb kategória, de egyikük sem volt túlságosan drága, ráadásul mindketten instant kezdők lehetnek. Tackle viszont egyedül Seantrel Henderson érkezett, ami minden, csak nem előrelépés, bár az idei OT-piac borzalmas volt. Vélhetően egyébként Kelemete és Fulton lesz a két kezdő guard, Jeff Allen pedig átmozog valamelyik tackle posztra (LT), és hacsak nem érkezik más, akkor Henderson fog RT-t játszani.

 

Tight end nem jött, nem is voltak igazán jók a piacon, harmadik számú elkapónak pedig a csapat újraigazolta Bruce Ellingtont, így a tavalyi garnitúrával vág neki majd a szezonnak a Texans.

 

Védőoldalon sokkal hatékonyabban dolgozott a Houston. Először is újraigazolták a veterán Johnathan Josephet, aki tavaly is a Texans legjobb cornere volt, mellé pedig jött a tehetséges, de a Jaguars brutális secondaryében háttérbe szoruló Aaron Colvin. Mindketten jó ár/érték arányú szerződést kaptak és kezdeni is fognak, már csak a Kareem Jacksonnak kellene összeszednie magát, de neki általában amúgy is mindig a második éve a jó. Bademosi leigazolása pedig majdnem WTF kategória, cornerként soha nem volt jó, ő a speciális egységben király, de egy ST-játékosnak ennyit fizetni elég meredek.

 

 

A Texans továbbá egy évre visszahozta a 42 éves, de még mindig top puntert, Shane Lechlert. Egyelőre nem tudni, mennyit keres, de végül is mindegy, őt meg kellett tartani. Végül pedig jöjjön a Houston legnagyobb fogása, a mindössze 7 millióért megszerzett Mathieu, akivel simán top10-es lehet a secondary idén (pláne megtámogatva egy brutális pass rush-sal). A 7 millió bőven áron aluli neki, főleg hogy slot cornert is tud játszani, jövőre pedig eldöntheti a Texans, hogy megéri-e nekik hosszú távon belé invesztálni.

 

Rajtuk kívül még több kisebb nevű játékos is érkezett, mint például a két ILB, Brian Peters és Josh Keyes, vagy a defensive end Angelo Blackson. Mindhárman egy évre írtak alá és összesen keresnek három milliót, ami mindent elmond majd a csapatban betöltött szerepükről. Illetve a Texans sikeresen megoldotta a csere-QB problémáját: Joe Webb és Brandon Weeden ugyanis egy-egy évre összesen két millió dollárért aláírt a csapathoz.

 

Értékelés

 

A Texans ügyesen tevékenykedett a piacon, amit lehetett, azt megtették. Persze a támadófal még mindig nem tökéletes, a meglévő 34 millióval talán rá lehetett volna repülni legalább egy Cameron Flamingre, bár nem kizárt, hogy érkezni fog még valaki. Esetleg még megpróbálhatnál elcsábítani egy évre Antonio Gatest, hogy azért legyen valami zsenialitás TE-poszton is, még ha kicsit megkopott is. Mindenkit azonban nem lehet megszerezni, anyagilag nagyon jól áll a csapat és rengeteget erősödött tavalyhoz képest, ráadásul mélyíteni is került a kereten. Talán ez az idei legjobb és legtisztább FA-tevékenység, amit láthattunk. Értékelés: A+.

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!