Connect with us

Szabadügynök

A varázslat érdeklődés hiányában elmaradt – Ravens FA-értékelő

A Baltimore Ravens anyagi erőforrásai idén is viszonylag korlátozottak voltak. Bár tény, annyira sok fontos szabadon igazolható játékosa nem volt a csapatnak, de azért titkon reménykedhettünk benne, hogy Ozzie Newsome egy, még a tavalyinál is nagyobb varázslattal zárja utolsó csapatnál töltött offseasonját.

 

A csapat legfontosabb szabadon igazolható játékosa a center Ryan Jensen volt. Jensen kiváló munkát végzett a fal közepén a tavalyi évben, de a Ravensnek esélye sem volt licitháborút nyerni bárkivel szemben is a piacon. Nem meglepő, hogy a játékos nem sokat gondolkodott azon, hogy elfogadja-e a Tampa Bay Buccaneers ajánlatát, aminek köszönhetően a liga legjobban fizetett centerévé vált.

A távozók sora azonban Jensennel koránt sem ért véget. A kezdő center mellett a kezdő jobb oldali tackle-t is elvesztette a csapat azzal, hogy nem hívta le Austin Howard opcióját, így ő is új környezetben próbálhat szerencsét. Ennek legfőbb oka minden bizonnyal az lehetett, hogy a 31 éves játékoson kívül is bőven megvannak létszámra.

Az összképet javítja, hogy sikerült hosszabbítani James Hursttel, így a fal bal oldala legalább stabil marad. A többi poszton azért érdekes változások következhetnek. Vélhetően Matt Skura kerülhet be centerbe, akit tavaly többnyire jobb oldali guardként láthattunk a pályán Marshal Yanda sérülését követően, a jobb oldali tackle posztot pedig minden bizonnyal Alex Lewis fogja betölteni.

 

Mindezek mellett a running back Danny Woodhead visszavonult, Alex Collins viszont – ahogyan az várható volt – maradt. Elkapó poszton pedig két játékost is veszített a gárda. Mike Walace-szal le sem ültek tárgyalni a hosszabbításról, Jeremy Maclint pedig nemes egyszerűséggel kivágták. Őket John Brownnal és Michael Crabtreevel igyekezett pótolni a vezetőség. Wallace-hoz hasonlóan a tight end Ben Watson maradásáért sem küzdött a Ravens.

Ezzel a támadósor végéhez is értünk. Lássuk, mi történt a védelem háza táján.

A Ravens defense-e nagyon egyben van, komoly szabadon igazolható játékos nem is akadt. A létszámfelettivé váló Lardarius Webb munkáját azonban megköszönték Baltimore-ban, valamint a rotáció mélyítése miatt hosszabbítottak a defensive end Brent Urbannel, aki idén valószínűleg kezdő lesz.

A tavalyi évhez képest idén egyáltalán nem varázsolt Ozzie Newsome, bár ezúttal talán nem is volt akkora szükség hozzá. A védelem összetételében semmi változás nem ment végbe és a támadósorban, is név alapján sikerült pótolni a távozókat – bár WR poszton kisebb minőségbeli romlás zajlott le véleményem szerint. Amit ki lehetett hozni ebből, azt sikerült szóval alapvetően ez nálam egy B- lenne, de mivel láttuk tavaly Ozzie-t nagyot varázsolni, ezért inkább egy C+.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!