Connect with us

Hír

A védelemre koncentrálhat a Chiefs a drafton

Nagy átalakuláson ment át a Kansas City Chiefs rostere az elmúlt hónapok után. A tavalyi évet leszámítva inkább a védelméről volt híres a csapat, de a szezon utáni változások miatt ez könnyen változhat.

 

 

A tavalyi offense sikerkovácsa, Matt Nagy immáron Chicagóban főedző, ahogy Alex Smith sem erősíti már a Főnököket. Mindkét távozás várható volt, és erre Brett Veach general manager tökéletesen felkészült. A 40 éves szakember tavaly nyáron vette át a stafétát a mensztett John Dorsey-tól, és igyekezett első teljes offseasonjében a franchise új reménységének, Patrick Mahomesnak a kedvében járni. Így történhetett meg, hogy a cutokkal felszabadított pénz nagy részét Sammy Watkinsra költötték, teljessé téve a tavalyi támadósort.

 

A pálfordulásnak ára is volt, amit a védelem sínylett meg. A tőke felszabadításához olyan ikonikus játékosoktól kellett megválni idén, mint Derrick Johnson vagy Tamba Hali, illetve a balhés természete miatt Marcus Petersről is lemondtak. A tavalyi kezdőből Bennie Logan is távozott, valamint több kiegészítő játékos is más csapatban folytatja pályafutását. Pénz szűkében kevés új igazolásra futotta, Anthony Hitchens, David Amerson és Xavier Williams a szabadügynök piacról, míg Kendall Fuller az Alex Smith-trade keretein belül érkezett, de a további erősítés a draftra marad. Mivel az idei első körüket odaadták a Billsnek még tavaly a Mahomes-bizniszért, leghamarabb csak az 54. picken választhatnak, de Veach bízik abban, hogy a hiányposztjaikon elég mély a class ahhoz, hogy találjanak itt is egy gyöngyszemet.

 

Ugyanakkor az eddig bemutatott kemény lépései egy-egy játékosért arra engendek következtetni, hogy a feltrade-től sem futamodna meg, amit ő maga is megerősített.

 

Úgy gondolom nyílt lapokkal játszunk. Ha van egy játékos, aki szerintünk top 10-es tehetség, de elérhető mondjuk a 28. picken, akkor nem fogok hezitálni azon, hogy felcseréljek érte. A drafthoz közeledve érzékeltettem a kollégákkal, hogy mi minden üzletre hajlandóak vagyunk a draft során, ha ezt látjuk a helyes döntésnek.

– mondta Veach.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!