Connect with us

Szabadügynök

Csak óvatosan, nehogy túl erősek legyünk! – Panthers FA-értékelő

A Panthers minden needjét (WR, OG, DE, CB) megpróbálta kielégíteni a holtszezon elején, igaz nem biztos, hogy megfelelő módon. Vannak viszont ígéretes jelek, és egy kellően jó drafttal nem fog a csapat visszaesni.

 

Akik jöttek

Torrey Smith (B+)

Az Eaglesbe ment Worley, és onnan jött Smith. Abból a szemponbtól jó igazolás, hogy nem drága (5M), és Newton hosszú idő óta kap egy igazi elkapót a keze alá, a gond ott van, hogy ez nem oldja meg a hiányt. Smith egyre lassabb és rosszabb, már az Eaglesben is messze volt a sok évvel ezelőtti “mélységi veszély” szerepkörétől, sőt kifejezetten életképtelen volt mélyen, és máshol sem volt kiemelkedő.

 

 

Julius Peppers (A)

Igazán jó megoldás, 1 év, 5M, és tavaly sem látszott, hogy nagyon kifulladt volna. Egy évig még bőven jó lesz a posztján, és ugye legalább ennyi kelleni fog a falban Johnson távozásával.

 

Jarius Wright (A-)

A Vikings újabb elkapót ad a Panthersnek Charles Johnson után, igaz Wright még játszani is tud. A Vikingsben kevés terhelést kapott, de amikor ott volt, akkor nagyon ott volt. Ő húzta ki mindig a szarból a csapatot harmadik kísérleteken, ez nagyon hasznos lesz a csapatnak.

 

Dontari Poe (B+)

Poe ugyan eloszlatta a kételyeket, hogy képtelen lesz játszani a háta miatt, de a játéka igen változatos, egy jó napot egy rossz követ. Az évi 9-10 milliós átlagfizuja még úgy is túlárazás, hogy ezzel a 17. belső falember, a sapkaterhelése alapján pedig a 21.

 

 

Jeremiah Sirles (C)

Sirles igazolása nagyon necces, ugyanis nem az nála a kérdés, hogy a kezdő és a csere határán van, hanem hogy a csere és a vizesfiú határán. A Panthers a második Vikes-falembert árazza túl úgy, hogy amúgy is rosszul játszik. Nem tudni, mennyit fog kapni egy évre, de itt egy kifejezetten rossz játékosról beszélünk, aki komoly snap counton, csak a rászabott playekre felküldve is éppen, hogy csereszintet hoz. A draft előtt úgy néz ki pedig, hogy valakinek kezdenie kell Norwell helyén, és ez most Sirlest jelenti.

 

Ross Cockrell (A)

Cockrell esélyes Worley pótlására, a Giantsben és a Steelersben kifejezetten életképes volt az elmúlt években, képes stabil kezdő lenni, ha megkapja a lehetőséget.

 

Da’Norris Searcy (B-)

Searcy egy rotációs free safety átlagos képességekkel, a legnagyobb hasznot a special teamekben hozta eddig. Ennek fényében érthető a 3M alatti éves átlaga, de ennyiért azért talán lehetett volna még jobbat is hozni. Nem véletlenül játszotta ki magát a Titansből Searcy, kiugróan jót nem tud felmutatni.

 

Graham Gano (A)

Teljesen egyértelmű, hogy Ganónak maradnia kellett. A liga egyik legjobb rúgója, stabilan faszagyerek évek óta.

 

Akik mentek

Daryl Worley az Eaglest erősíti, de a hiányát már orvosolták látszólag, Kurt Coleman helyére is bejelentkeztek már, de van azért ide lehetőség válogatni a draftról és a FA-piacról egyaránt, Star Lotulelei és Charles Johnson távozása meggyengítette a falat, de úgy néz ki, ez is kordában van tartva. Jonathan Stewart a Giantsben folytatja, jó neki, ugyanis a fasza szezonjai óta nagyon megzuhant, az elmúlt egy-két évben pedig a fal gyengülésével és CMC megjelenésével elavulttá vált.

A Panthers számára létfontosságú, hogy a contender-szintet fenn tartsák, ez úgy tűnik, hogy többé-kevésbé sikerült. Az FA-szezonjukra ezért egy B+ értékelést adok, mert a lyukakat ígéretes arcokkal, nem pedig bizonyított veteránokkal töltötték fel. Ez önmagában nem lenne baj, de nincs meg az egyensúly e téren.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!