Connect with us

Draft

FK! Final Mock Draft ’18 – balentin

Eljött végre az offseason Super Bowlja, az esemény, amiért éltünk-haltunk az elmúlt napokban! Már csak pár óra és meglátjuk, melyik mock draft ment a legjobban, kinek a pickjei ültek leginkább. Én az alábbi mókával szállok versenybe.

 

 

 

browns 1/1 Cleveland Browns
 Sam Darnold
 QB, USC

Tartom magam ahhoz, hogy itt az általam legkészebbnek vélt irányítónak, Josh Rosennek kellene jönnie, de nem ő fog, ez szinte biztosra vehető. A Browns imádja a USC üdvöskéjét, akiben az új megváltót látják. Hogy így lesz-e az számomra nagy kérdés, mindenesetre egy kis pénzecskével fogadtam rá, hogy 1/1-re ő fog jönni.

 

giants 1/2 Ney York Giants
 Saquon Barkley
 RB, Penn State

Futót nem húzunk ilyen magasan, ez tiszta sor, de nem a Giantsnél, akiknél úgy tűnik, nem ennek a classnak az irányítói jelentik a megoldást Eli utódjaként. BPA alapon Barkley-t húzzák, aki előtt ha egy életképes falat tudnak húzni, akkor 1500+ scrimmage yardos játékos lehet az első évében is.

 

jets 1/3 New York Jets
 Baker Mayfield
 QB, Oklahoma

Világos, hogy a Jets imádja Mayfieldet, ezt a picket is biztosra tudnám venni. Hatalmas kihívás elé fog nézni New Yorkban, de vezér mentalitása nagyot fog lökni a fiatal és építkező csapaton

 

browns1/4 Cleveland Browns
Bradley Chubb
EDGE, NC State

 

Ha eltekintünk, attól, hogy Nelson a BPA itt, akkor ez a húzás lenne a leglogikusabb, mellyel egy elképesztően jó védőfala lehet a Clevelandnek. Garrett a jobb szélen, Chubb a balon, ennél jobb párosítást nem is kívánhat egy védőkoordinátor magának.

 

 TRADE 1/5 Buffalo Bills (from Broncos)
 Josh Rosen
 QB, UCLA

A Bills meghúzza a ravaszt, eladja a két első körét és a jövő évi másodikat, hogy 12-ről felmozogjon 1/5-re. Egyértelmű, hogy csak QB miatt teszik ez, aki pedig nem Josh Allen, hanem a smokescreen mögül előbújó Josh Rosen lesz. A mini Pats tovább épül egy magát mini Bradynek gondoló játékossal.

 

colts 1/6 Indianapolis Colts
 Quenton Nelson
 OG, Notre Dame

 

Kicsit tartok attól, hogy ide fel fog jönni mondjuk a Bears, akiknél a támadófalat az a Harry Hiestand edzi, aki 2012 és 2017 pont a Notre Dame-en látta el ugyanezeket a feladatokat. A Colts azonban nem akar lemozogni, tovább akarja építeni a falának belsejét, és egy kisebb csúszás után kiviszik a class egyik legjobb játékosát.

 

buccaneers 1/7 Tampa Bay Buccaneers
 Derwin James
 S, Florida State

 

Dream scenario, erre a pickre is ezt mondhatjuk. A Tampa imádja az FSU játékosokat, nagyon jól ismerik az egyetem programját, James pedig egy univerzális szerepkört tölthet be a lyukakkal teli defensive back sorban. Korai downokon strong safety lesz, de később akár linebackerbe is felmozoghat, ahol kamatoztathatja coverage képességeit. Nagy kedvencem ez a választás.

bears 1/8 Chicago Bears
 Roquan Smith
 LB, Georgia

Lemaradtak Nelsonról, de nincs ok a szomorkodásra a draft legjobb linebackere náluk köt ki. Smith új stílust fog hozni, óriási vezér lesz középen, aki be fogja játszani az egész pályát. Kelleni is fog, mert erősödik a csoport, a Bearsnek tartania kell a lépést az ellenfelekkel, aminek az alapja egy potens védelem lesz.

 

49ers 1/9 San Francisco 49ers
 Denzel Ward
 CB, Ohio State

Kell nagyon a corner, Ward pedig a legjobb. Nem túl ideálisak a méretei, de tudása, technikája és hozzáállása pont olyan, amilyet Lil Shanny és a front office imád. Eleinte sokat fognak az oldalára játszani, de idővel rá fognak jönni, nem olyan jó ötlet ez.

 

raiders 1/10 Oakland Raiders
 Mike McGlinchey
 OT, Notre Dame

 

Nagyon mondogatják a tackle-t a Raidershez, én pedig felültem erre a vonatra. McGlinchey nálam a legjobb játékos, akiért az 1/10 ugyan reach, de ki tudja, ki akarna bemenni a Raiders elé, hogy kivegye őt. A front office nem akar kockáztatni és egy régi stílusú tackle-lel erősíti meg a fal szélét.

dolphins 1/11 Miami Dolphins
 Tremaine Edmunds
 LB, VA Tech

 

Nem lesz QB, hanem inkább a védelembe fektetnek. Edmunds egy igazi aduász, aki bármelyik linebacker pozícióba be lehet tenni, ez pedig jól fog jönni a Dolphinsnak, főleg ha a jövőbe tekintünk.

 

broncosTRADE 1/12 Denver Broncos (from Bills)
Minkah Fitzpatrick
DB, Alabama

Ezt a picket már nagyon sokszor elképzeltem, hogy meg fog történni, ezúttal is tartom magam hozzá. 1/12 a padlója az ex-Alabama sztárnak, aki ezzel egy nagyon jó védelemnek lesz a fiatal motorja. Hozzáállása elsőrangú, tehetsége átlagon felüli, day one starter lesz, és nem is akármilyen.

redskins 1/13 Washington Redskins
 Vita Vea
 DL, Washington

 

Vea nagy kedvencem, ezért nem fogok örülni, ha Washingtonban landol, pedig ez egy elég valós opció. A fal közepén rombolni fog, úgy fogja fogni a futást, ahogy egyik újonc sem, ez pedig nagyon fog kelleni a fővárosiaknak (is).

packers 1/14 Green Bay Packers
 Harold Landry
 EDGE, Boston College

Ez az egyik kedvenc pickem az első körben, ezt a podcastek során is indokoltam már. Kell nagyon egy jó DB, de a pass rusht is életre kéne kelteni Wisconsinban, ezúttal pedig nem mondanak le a legjobb bent maradt edge rusherről.

 

Cardinals 1/15 Arizona Cardinals
 Josh Allen
 QB, Wyoming

BOOM! eljött az idő, hogy a Cardinals végre kivigyen egy irányítót, akivel az lesz a szándékuk, hogy a jövő problémáit orvosolják. Szerencsére van előtte egy Bradford, aki miatt nem kell őt a kezdőbe erőltetni, így tanulhat, mielőtt a mélyvízbe ugrik.

ravens 1/16 Baltimore Ravens
 Calvin Ridley
 WR, Alabama

Először Danihoz hasonlóan én is Jacksont írtam, aztán maradtam annál a posztnál, ami évek óta problémát okoz a Ravensnek. Ridley idén a legjobb, legkészebb, neki sok mindent nem kell már tanítani, csak bele kell illeszteni a rendszerbe. Ha Flaccóval az edzőtáborok során hamar összeérnek, akkor én nagy OROY esélyesként fogom kezelni.

chargers 1/17 Los Angeles Chargers
 Da'Ron Payne
 DL, Alabama

Kell egy univerzális belső védőfalember a Bosa és Ingram fémjelezte line-ba. Payne az Alabamán nagyon jó iskolát kapott, jól illeszthető több sémába is, ami azért fog jól jönni a Chargersnek, mert így ki tudják használni valamennyi downon.

seahakws 1/18 Seattle Seahawks
 Isaiah Wynn
 OG, Georgia

Óriási pick ez, aminek Wilson az egyik legnagyobb nyertese. Wynn drafotlásával egy első napos kezdő érkezik a Hawks nem létező falába. Értéke itt kiváló, needre is jön, mi kellhet még? A pass rush, de azt majd később.

cowboys 1/19 Dallas Cowboys
 James Daniels
 OG, Iowa

 

Ha nincs Wynn, akkor van Daniels. Reach ez természetesen, de a Dallas nincs abban a helyzetben, hogy átvariálja a falát, inkább húznak egy plug and play guardot. Daniels az atletizmusával és gyorsaságával pedig tökéletesen fog illeni a Cowboys zóna blokkolásos rendszerébe.

lions 1/20 Detroit Lions
 Marcus Davenport
 EDGE, UTSA

Ansah is úgy jött, mint ahogy Davenport most. Még egy projekt játékos, akiben óriási a potenciál, nagy dolgokat tehet a csapattal. Kelleni fog neki a fejlesztés, de már első évében villogni fog, hozni fogja az elvárt sackeket.

bengals 1/21 Cincinnati Bengals
 Frank Ragnow
 OG/OC, Arkansas

Ordít a segítségért a Bengals támadófalának közepe, ahova guard és center poszton is értékes Ragnow tökéletesen fog illeszkedni. Nem túl atletikus, de nagyon erős, nagyon domináns játékos, nagy segítsége lesz Mixonnak a breakout évében.

broncos1/22 Denver Broncos (from Bills)
Will Hernandez
OG, UTEP

Kell a guard még mindig, és ha már Hernandez bent maradt, Elway röhög a markába és egy szempillantás alatt kiveszi, hogy az épülgető falukat egy nagyon stabil darabbal támogassa meg. Casse Keenum nagyon örülni fog.

patriots 1/23 New England Patriots 
 Leighton Vander Esch
 LB, Boise State

Nem Miller, nem is Evans, hanem Vander Esch, akitől nem fél a Pats és egy amolyan meglepetés húzással kiviszik a mögöttük LB-kért tolakodó tömeg elől. Nagy boost lesz a védelem közepébe, ahol azért bőven van igény az erősítésre.

panthers 1/24 Carolina Panthers
 Josh Jackson
 CB, Iowa

Bradberry másik oldalára kell egy életképes, nagyobb termetű corner, aki veszélyes a labdára és nagy játékokra képes. Jackson technikája egyelőre még kiforratlan, de a Panthers védelmében hamar meg fogja tanulni a foci nüanszait, értékes tagja lesz a fiatal secondarynek.

steelersTRADE 1/25 Pittsburgh Steelers (from  Titans)
Rashann Evans
LB, Alabama

 

A Steelers nagyon szeretné megszerezni Evanst, akiért kénytelenek lesznek felmenni, hogy ne vigye ki előlük a Titans. A deal össze fog jönni, Shazier utódját pedig Evans személyében találják meg.

falcons 1/26 Atlanta Falcons
 Maurice Hurst
 DL, Michigan

 

Szívprobléma ide vagy oda Falcons imádja Hurstöt, aki 3-as technikán nagyon jól fog tudni mozogni az Atlanta kvázi alulméretezett védőfalában. Három downos játékos, nagyon jó passzsiettetésben, amire nagy szükség lesz, elnézve a csoport és a konferencia irányítóit.

saints 1/27 New Orleans Saints
 DJ Moore
 WR, Maryland

 

Win now mode van, ezért szerintem kelleni fog egy életképes elkapó, aki a pálya minden pontján bevethető és nem utolsó sorban leveszi a terhet Thomas és Brees válláról. Irány a Super Bowl?

 

titansTRADE 1/28 Tennessee Titans (from Steelers)
Sam Hubbard
EDGE, Ohio State 

A Titans nyert ezzel a cserével, mert némi hátramozgással is meg tudják szerezni azt az embert, aki erőt adhat a nem túl acélos passzsiettetésüknek. Sokat beszéltük, hogy Hubbard egy Vrabel féle játékos, és bár nem ér első kört, de a Tennessee nem akar sokat vacakolni a fala feltöltésével.

jaguars 1/29 Jacksonville Jaguars
 Dallas Goedert
 TE, South Dakota State

Nem tackle, tight end lesz a választás, ráadásul a class legjobbja fog Floridában landolni. Blokkolásban van még mit fejlődnie, de fontos downokon vagy éppen red zone-ban tökéletesen lehet majd használni az első évében is a fiatal atlétát.

vikings 
 1/30 Minnesota Vikings
 Justin Reid
 S, Stanford


Mehet az aranyhalászat Minnesotában, ahol van nagyobb need, de úgy vannak vele, hogy Hitman mellé kell egy korrekt safety, aki a jövőben lehet annyira univerzális, mint ő. Reid erre alkalmas, rombolni fog a Vikingsban, akik gyakorlatilag minden meccsre úgy fognak kiállni, hogy nincs olyan offense, ameyik jobb lenne a védelmüknél.

 

brownsTRADE 1/31 Cleveland Browns (from Patriots)
Derrius Guice
RB, LSU

Oké, vannak emberek a backfielden már most is, de a Browns el van látva elég pickkel, hogy legyen miből cserélgetni. Barkley-ról lemondtak, de a szintén elitnek számító Guice-t már nem akarják elszalasztani. A Pats meg majd viheti Kolton Millert a második kör elején.

eagles 1/32 Philadelphia Eagles
 Isaiah Oliver
 CB, Colorado

WOW! Reid és Guice is az orruk előtt ment ki, de sebaj, húznak egy agresszív, a sémába jól illeszthető cornerbackert. Persze mehet a vita, hogy Alexander vagy Hughes, esetleg Davis, de én jelenleg úgy látom, hogy a méreteivel, érzékeivel és tudásával jól illeszkedhet a regnáló bajnok sémájába.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!