Connect with us

Draft

FK! Final Mock Draft ’18 – balentin

Eljött végre az offseason Super Bowlja, az esemény, amiért éltünk-haltunk az elmúlt napokban! Már csak pár óra és meglátjuk, melyik mock draft ment a legjobban, kinek a pickjei ültek leginkább. Én az alábbi mókával szállok versenybe.

 

 

 

browns 1/1 Cleveland Browns
 Sam Darnold
 QB, USC

Tartom magam ahhoz, hogy itt az általam legkészebbnek vélt irányítónak, Josh Rosennek kellene jönnie, de nem ő fog, ez szinte biztosra vehető. A Browns imádja a USC üdvöskéjét, akiben az új megváltót látják. Hogy így lesz-e az számomra nagy kérdés, mindenesetre egy kis pénzecskével fogadtam rá, hogy 1/1-re ő fog jönni.

 

giants 1/2 Ney York Giants
 Saquon Barkley
 RB, Penn State

Futót nem húzunk ilyen magasan, ez tiszta sor, de nem a Giantsnél, akiknél úgy tűnik, nem ennek a classnak az irányítói jelentik a megoldást Eli utódjaként. BPA alapon Barkley-t húzzák, aki előtt ha egy életképes falat tudnak húzni, akkor 1500+ scrimmage yardos játékos lehet az első évében is.

 

jets 1/3 New York Jets
 Baker Mayfield
 QB, Oklahoma

Világos, hogy a Jets imádja Mayfieldet, ezt a picket is biztosra tudnám venni. Hatalmas kihívás elé fog nézni New Yorkban, de vezér mentalitása nagyot fog lökni a fiatal és építkező csapaton

 

browns1/4 Cleveland Browns
Bradley Chubb
EDGE, NC State

 

Ha eltekintünk, attól, hogy Nelson a BPA itt, akkor ez a húzás lenne a leglogikusabb, mellyel egy elképesztően jó védőfala lehet a Clevelandnek. Garrett a jobb szélen, Chubb a balon, ennél jobb párosítást nem is kívánhat egy védőkoordinátor magának.

 

 TRADE 1/5 Buffalo Bills (from Broncos)
 Josh Rosen
 QB, UCLA

A Bills meghúzza a ravaszt, eladja a két első körét és a jövő évi másodikat, hogy 12-ről felmozogjon 1/5-re. Egyértelmű, hogy csak QB miatt teszik ez, aki pedig nem Josh Allen, hanem a smokescreen mögül előbújó Josh Rosen lesz. A mini Pats tovább épül egy magát mini Bradynek gondoló játékossal.

 

colts 1/6 Indianapolis Colts
 Quenton Nelson
 OG, Notre Dame

 

Kicsit tartok attól, hogy ide fel fog jönni mondjuk a Bears, akiknél a támadófalat az a Harry Hiestand edzi, aki 2012 és 2017 pont a Notre Dame-en látta el ugyanezeket a feladatokat. A Colts azonban nem akar lemozogni, tovább akarja építeni a falának belsejét, és egy kisebb csúszás után kiviszik a class egyik legjobb játékosát.

 

buccaneers 1/7 Tampa Bay Buccaneers
 Derwin James
 S, Florida State

 

Dream scenario, erre a pickre is ezt mondhatjuk. A Tampa imádja az FSU játékosokat, nagyon jól ismerik az egyetem programját, James pedig egy univerzális szerepkört tölthet be a lyukakkal teli defensive back sorban. Korai downokon strong safety lesz, de később akár linebackerbe is felmozoghat, ahol kamatoztathatja coverage képességeit. Nagy kedvencem ez a választás.

bears 1/8 Chicago Bears
 Roquan Smith
 LB, Georgia

Lemaradtak Nelsonról, de nincs ok a szomorkodásra a draft legjobb linebackere náluk köt ki. Smith új stílust fog hozni, óriási vezér lesz középen, aki be fogja játszani az egész pályát. Kelleni is fog, mert erősödik a csoport, a Bearsnek tartania kell a lépést az ellenfelekkel, aminek az alapja egy potens védelem lesz.

 

49ers 1/9 San Francisco 49ers
 Denzel Ward
 CB, Ohio State

Kell nagyon a corner, Ward pedig a legjobb. Nem túl ideálisak a méretei, de tudása, technikája és hozzáállása pont olyan, amilyet Lil Shanny és a front office imád. Eleinte sokat fognak az oldalára játszani, de idővel rá fognak jönni, nem olyan jó ötlet ez.

 

raiders 1/10 Oakland Raiders
 Mike McGlinchey
 OT, Notre Dame

 

Nagyon mondogatják a tackle-t a Raidershez, én pedig felültem erre a vonatra. McGlinchey nálam a legjobb játékos, akiért az 1/10 ugyan reach, de ki tudja, ki akarna bemenni a Raiders elé, hogy kivegye őt. A front office nem akar kockáztatni és egy régi stílusú tackle-lel erősíti meg a fal szélét.

dolphins 1/11 Miami Dolphins
 Tremaine Edmunds
 LB, VA Tech

 

Nem lesz QB, hanem inkább a védelembe fektetnek. Edmunds egy igazi aduász, aki bármelyik linebacker pozícióba be lehet tenni, ez pedig jól fog jönni a Dolphinsnak, főleg ha a jövőbe tekintünk.

 

broncosTRADE 1/12 Denver Broncos (from Bills)
Minkah Fitzpatrick
DB, Alabama

Ezt a picket már nagyon sokszor elképzeltem, hogy meg fog történni, ezúttal is tartom magam hozzá. 1/12 a padlója az ex-Alabama sztárnak, aki ezzel egy nagyon jó védelemnek lesz a fiatal motorja. Hozzáállása elsőrangú, tehetsége átlagon felüli, day one starter lesz, és nem is akármilyen.

redskins 1/13 Washington Redskins
 Vita Vea
 DL, Washington

 

Vea nagy kedvencem, ezért nem fogok örülni, ha Washingtonban landol, pedig ez egy elég valós opció. A fal közepén rombolni fog, úgy fogja fogni a futást, ahogy egyik újonc sem, ez pedig nagyon fog kelleni a fővárosiaknak (is).

packers 1/14 Green Bay Packers
 Harold Landry
 EDGE, Boston College

Ez az egyik kedvenc pickem az első körben, ezt a podcastek során is indokoltam már. Kell nagyon egy jó DB, de a pass rusht is életre kéne kelteni Wisconsinban, ezúttal pedig nem mondanak le a legjobb bent maradt edge rusherről.

 

Cardinals 1/15 Arizona Cardinals
 Josh Allen
 QB, Wyoming

BOOM! eljött az idő, hogy a Cardinals végre kivigyen egy irányítót, akivel az lesz a szándékuk, hogy a jövő problémáit orvosolják. Szerencsére van előtte egy Bradford, aki miatt nem kell őt a kezdőbe erőltetni, így tanulhat, mielőtt a mélyvízbe ugrik.

ravens 1/16 Baltimore Ravens
 Calvin Ridley
 WR, Alabama

Először Danihoz hasonlóan én is Jacksont írtam, aztán maradtam annál a posztnál, ami évek óta problémát okoz a Ravensnek. Ridley idén a legjobb, legkészebb, neki sok mindent nem kell már tanítani, csak bele kell illeszteni a rendszerbe. Ha Flaccóval az edzőtáborok során hamar összeérnek, akkor én nagy OROY esélyesként fogom kezelni.

chargers 1/17 Los Angeles Chargers
 Da'Ron Payne
 DL, Alabama

Kell egy univerzális belső védőfalember a Bosa és Ingram fémjelezte line-ba. Payne az Alabamán nagyon jó iskolát kapott, jól illeszthető több sémába is, ami azért fog jól jönni a Chargersnek, mert így ki tudják használni valamennyi downon.

seahakws 1/18 Seattle Seahawks
 Isaiah Wynn
 OG, Georgia

Óriási pick ez, aminek Wilson az egyik legnagyobb nyertese. Wynn drafotlásával egy első napos kezdő érkezik a Hawks nem létező falába. Értéke itt kiváló, needre is jön, mi kellhet még? A pass rush, de azt majd később.

cowboys 1/19 Dallas Cowboys
 James Daniels
 OG, Iowa

 

Ha nincs Wynn, akkor van Daniels. Reach ez természetesen, de a Dallas nincs abban a helyzetben, hogy átvariálja a falát, inkább húznak egy plug and play guardot. Daniels az atletizmusával és gyorsaságával pedig tökéletesen fog illeni a Cowboys zóna blokkolásos rendszerébe.

lions 1/20 Detroit Lions
 Marcus Davenport
 EDGE, UTSA

Ansah is úgy jött, mint ahogy Davenport most. Még egy projekt játékos, akiben óriási a potenciál, nagy dolgokat tehet a csapattal. Kelleni fog neki a fejlesztés, de már első évében villogni fog, hozni fogja az elvárt sackeket.

bengals 1/21 Cincinnati Bengals
 Frank Ragnow
 OG/OC, Arkansas

Ordít a segítségért a Bengals támadófalának közepe, ahova guard és center poszton is értékes Ragnow tökéletesen fog illeszkedni. Nem túl atletikus, de nagyon erős, nagyon domináns játékos, nagy segítsége lesz Mixonnak a breakout évében.

broncos1/22 Denver Broncos (from Bills)
Will Hernandez
OG, UTEP

Kell a guard még mindig, és ha már Hernandez bent maradt, Elway röhög a markába és egy szempillantás alatt kiveszi, hogy az épülgető falukat egy nagyon stabil darabbal támogassa meg. Casse Keenum nagyon örülni fog.

patriots 1/23 New England Patriots 
 Leighton Vander Esch
 LB, Boise State

Nem Miller, nem is Evans, hanem Vander Esch, akitől nem fél a Pats és egy amolyan meglepetés húzással kiviszik a mögöttük LB-kért tolakodó tömeg elől. Nagy boost lesz a védelem közepébe, ahol azért bőven van igény az erősítésre.

panthers 1/24 Carolina Panthers
 Josh Jackson
 CB, Iowa

Bradberry másik oldalára kell egy életképes, nagyobb termetű corner, aki veszélyes a labdára és nagy játékokra képes. Jackson technikája egyelőre még kiforratlan, de a Panthers védelmében hamar meg fogja tanulni a foci nüanszait, értékes tagja lesz a fiatal secondarynek.

steelersTRADE 1/25 Pittsburgh Steelers (from  Titans)
Rashann Evans
LB, Alabama

 

A Steelers nagyon szeretné megszerezni Evanst, akiért kénytelenek lesznek felmenni, hogy ne vigye ki előlük a Titans. A deal össze fog jönni, Shazier utódját pedig Evans személyében találják meg.

falcons 1/26 Atlanta Falcons
 Maurice Hurst
 DL, Michigan

 

Szívprobléma ide vagy oda Falcons imádja Hurstöt, aki 3-as technikán nagyon jól fog tudni mozogni az Atlanta kvázi alulméretezett védőfalában. Három downos játékos, nagyon jó passzsiettetésben, amire nagy szükség lesz, elnézve a csoport és a konferencia irányítóit.

saints 1/27 New Orleans Saints
 DJ Moore
 WR, Maryland

 

Win now mode van, ezért szerintem kelleni fog egy életképes elkapó, aki a pálya minden pontján bevethető és nem utolsó sorban leveszi a terhet Thomas és Brees válláról. Irány a Super Bowl?

 

titansTRADE 1/28 Tennessee Titans (from Steelers)
Sam Hubbard
EDGE, Ohio State 

A Titans nyert ezzel a cserével, mert némi hátramozgással is meg tudják szerezni azt az embert, aki erőt adhat a nem túl acélos passzsiettetésüknek. Sokat beszéltük, hogy Hubbard egy Vrabel féle játékos, és bár nem ér első kört, de a Tennessee nem akar sokat vacakolni a fala feltöltésével.

jaguars 1/29 Jacksonville Jaguars
 Dallas Goedert
 TE, South Dakota State

Nem tackle, tight end lesz a választás, ráadásul a class legjobbja fog Floridában landolni. Blokkolásban van még mit fejlődnie, de fontos downokon vagy éppen red zone-ban tökéletesen lehet majd használni az első évében is a fiatal atlétát.

vikings 
 1/30 Minnesota Vikings
 Justin Reid
 S, Stanford


Mehet az aranyhalászat Minnesotában, ahol van nagyobb need, de úgy vannak vele, hogy Hitman mellé kell egy korrekt safety, aki a jövőben lehet annyira univerzális, mint ő. Reid erre alkalmas, rombolni fog a Vikingsban, akik gyakorlatilag minden meccsre úgy fognak kiállni, hogy nincs olyan offense, ameyik jobb lenne a védelmüknél.

 

brownsTRADE 1/31 Cleveland Browns (from Patriots)
Derrius Guice
RB, LSU

Oké, vannak emberek a backfielden már most is, de a Browns el van látva elég pickkel, hogy legyen miből cserélgetni. Barkley-ról lemondtak, de a szintén elitnek számító Guice-t már nem akarják elszalasztani. A Pats meg majd viheti Kolton Millert a második kör elején.

eagles 1/32 Philadelphia Eagles
 Isaiah Oliver
 CB, Colorado

WOW! Reid és Guice is az orruk előtt ment ki, de sebaj, húznak egy agresszív, a sémába jól illeszthető cornerbackert. Persze mehet a vita, hogy Alexander vagy Hughes, esetleg Davis, de én jelenleg úgy látom, hogy a méreteivel, érzékeivel és tudásával jól illeszkedhet a regnáló bajnok sémájába.

4 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
katonadani
2018-04-26 11:32

túl sokat beszéltünk úgy látom az utóbbi 2 hónapban, nagyon hasonlóak lettek a mockjaink :D

Leonidasz007
Leonidasz007
Reply to  katonadani
2018-04-26 12:04

Mayock is ott volt ezeken a podcasteken?

katonadani
Reply to  Leonidasz007
2018-04-26 12:22

top13on kívül csak Payne, Miller, Ragnow, Bryan egyezik Mayockkal, ez a 4 meg elég régóta felkapott pick (meg nálam Lamar, azt nem titkoltan onnan vettem, mert amúgy no idea hol köt ki).

De persze, Mayock mockját is elolvastam, meg azon kívül kismillió másikat és még annál sokkal több pletykát és insider infót

Arnold Patsenegger
Arnold Patsenegger
2018-04-26 12:29

Végre látok egy BB-s húzást. Az egyik picket tuti kitradeli az első körből.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x