Connect with us

Rövidhírek

GOAT SB “G” csoport – Eredményhirdetés

Elérkeztünk Minden Idők Legjobb Superbowlja játékunk hetedik hetének a végéhez. A héten bemutattunk nektek 4 nagydöntőt a “G” csoportból, amikről ti is szavazhattok. A szavazás véget ért, illetve a szerkesztőség is döntött. Alább olvashatjátok az eredményeket:

Renningan: Kifejezetten jó volt most a felhozatal és valahol ironikus, hogy a történelem első SB-je volt a legrosszabb a listáról. Hiába, egy 35-10-es meccsre mit lehetne mondani? A Chiefst lemészárolták a második félidőben, ezt még az sem menti meg, hogy egy I-es volt a Super Bowl után. A második és a harmadik mérkőzés között már nehezebb volt dönteni. A Steelers-Cowboys meccs azért volt különleges, mert egyszerűen hátborzongató még bele gondolni is, hogy  egy csapatban játszottak olyan legendák, mint Troy Aikman, Emmitt Smith, Charles Haley, Michael Irvin és Deion Sanders, a Steelers pedig 20-7-ről 20-17-re fel tudott állni a negyedik negyedben. Bár a fordítás nem jött össze, de legalább volt izgalom az utolsó játékrészben. A Steelers-Rams pedig összességében volt szórakoztató és most a Steelers volt teletűzdelve legendákkal. A kiegyensúlyozottság miatt a Steelers-Rams kapta tőlem a 3 pontot, a Aikmanék győzelme pedig a bronzérmet. Ezek után nem kérdés, hogy a Patriots-Giants lett a top nálam ebben a csoportban: végletekig kiélezett mérkőzés, egy veretlen Tom Brady és a helmet catch. Klasszikus:

 

Kronikk: A legkevesebb pontot az első döntőre adom, előttem is elmondták már, hogy sok izgalmat nem rejtett a döntő és akkor még senki nem gondolta mekkora esemény lesz ebből az évenkénti egy mérkőzésből. Hátulról a második a Pittsburgh győzelme, nem volt rossz döntő, de azért voltak izgalmasabb/jobbak ezen a héten. A Cowboys győzelme például, mindenki azt hitte, hogy már eldőlt egy félidő után, de a Steelers visszajött, csak az eladott labdák száma túl sok lett a végére. Nem okozok talán meglepetést, hogy a Giants lett ezen a héten a győztes nálam, egy olyan döntő, amin egy legendás elkapás és egy remek második játékrész volt és még történelmileg is fontos, hiszen a Giants győzelmével még mindig csak a Dolphins az egyetlen csapat akik veretlen szezont tudtak végig vinni.

Olvasók: A szavazás eredménye meglepően szoros lett. A 42. SB ugyan nagy aránnyal nyert, (majdnem a 50%-t kapott) de utána a három döntő igencsak fej-fej mellett végzett. A Steelers Cowboys döntő lett a második, de mindössze 4 szavazattal előzte csak meg a harmadik helyen végző Chiefs-Packers összecsapást. Az utolsó helyezet ugyan a Steelers-Rams döntő lett, de az is csak 8 szavazattal maradt el a harmadik helytől, és 12-vel a második helytől. Szóval ez a része a szavazásnak igencsak izgalmasra sikerült. A 42. döntő így megkapja a +4 pontját, és a többi döntő is a helyezésének megfelelő pontszámot.

Jarred: Ezen a héten elég nehéz dolgom volt, így most a szokottnál kicsitt hosszabb leszek. Mikor megcsináltam a sorsolást, és ránéztem melyik négyes került egybe, biztos voltam benne, hogy melyikre fog menni a 4 pontom. Bármennyire is rossz visszaemlékezni rá, de a 42. döntő ebből a négyesből kimagaslott. Aztán újra megnéztem a másik hármat, és már elbizonytalanodtam. De kezdjük az egyértelművel.
A legelső SB nem volt egy túlzottan izgalmas meccs. A Chiefs egy félidőig bírta tartani a lépést utána kiszálltak. Ugyan ott van McGee története, de ebben a csoportban most ez is kevés volt. Nálam ez az utolsó.
A másik hárommal viszont már bajban voltam. Miután megnéztem őket, arra jöttem rá, hogy nagyjából egy szinten van nálam mindhárom, és nehéz döteni köztük. Végül rápihenve egyet úgy döntöttem, hogy a Steelers-Cowboys lesz a harmadik, azért mert úgy vélem ezt a döntőt elsősorban nem a Cowboys nyerte meg, hanem a Steelers vesztette el. A Steelers visszajött a hátrányból, és a negyedik negyedben gyakorlatilag csak ők voltak a pályán. Még a game winning drive lehetősége is náluk volt. Erre O’Donnell dob egy akkora homály INT-t, hogy azt még Rex Grossmann is megirigyelné. Nem mondom, hogy a Cowboys nem érdemelte meg a trófeát, de itt a Steelers saját magától dobta el a győzelmet.
A maradék kettő között végül az döntött számomra, hogy a Patriots-Giants döntőnek őrületes volt az utolsó negyede, de az egész meccsre már nem tudnám ugyanezt elmondani. A Steelers-Rams ellenben az elejétől a végéig izgalmas volt, és nem csak az utolsó negyedben indultak be a csapatok. A Giants okosan, de külső szemmel nézve „unalmasan” játszott. Ez persze nem kritika, ha ez a győzelem kulcsa, akkor így kell játszani. Csak ha már ennyire egy síkon van a két döntő, akkor muszáj ilyen apróságokban megtalálnom a különbséget. Így végül nem sokkal, de nálam a 14. SB végzett az első helyen, és a 42. lett a második.

KGYM: KGYM ezen a héten egyéb elfoglaltság miatt nem tudott részletes értékelőt írni, de a pontjait elküldte nekem, és majd utólag pótolja az elmaradt indoklást. Nála a Steelers-Rams döntő végzett az utolsó helyen, és a Chiefs Packers lett a harmadik. A maradék két döntő közül pedig a Patriots-Giants döntőt rangsorolta az első helyre, így  Steelers-Cowboys pedig a második lett.

Végül nem történt nagy fordulat, 19 ponttal a 42. nagydöntő nyerte a csoportot, ami így automatikusan továbbjutott. Második helyezet a Steelers-Cowboys döntő lett 13 ponttal, ez azonban az előző csoportok eredményeinek ismeretében már nem elég a Wild Cardra. Harmadik helyen 11 ponttal a Steelers-Rams végzett, és végül utolsó lett 7 ponttal a legelső nagydöntő a Chiefs és a Packers között.

Ez lett volna a „G” csoport, jövő héten érkezünk a „H” csoport döntőivel.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!