Connect with us

Magyar foci

HFL beharangozó – Week 2

Egy forduló lement, ahol két budapesti és egy győri győzelem született, a két keleti csapatot viszont még nem láttuk. Ők nagy csavart adhatnak ennek a hétvégének, de persze a többiek is bőven okozhatnak meglepetéseket. Korán van még a playoffról beszélni, de vannak, akik már most nagy előnyre tehetnek szert.

Fotó: digisport.hu

Nyíregyháza Tigers vs Fehérvár Enthroners – április 7., 15:00

Óriási várakozás előzi meg a HFL-be visszatérő Tigers bemutatkozását az előző körben simán kikapó Enthroners ellen, hiszen sok új arc fog feltűnni a legkeletibb együttesben is, rengeteg meglepetésre kell majd számítanunk. Ahogy azt várni lehetett, ők is igyekeztek külföldi erőkkel felturbózni a keretüket, támadóoldalon Troy Rice számít hatalmas fogásnak, de Brian Gessel is nagy szerepre számíthat irányítóposzton. A fiatal és tehetséges fehérvári elkapókat pedig a Williams-Stokes duó fogja őrizni, tőlük szintén nagy megmozdulásokra lehet majd számítani. De hogy ne csak az importokról emlékezzünk meg, a szintén fiatal Tóth Gábor is ott lesz, ha éppen be kell szállnia irányítóként, és egyáltalán ne lepődjünk meg azon sem, ha meccs közben fogja váltogatni az irányítóit Smythe mester.

Lesz tehát bőven fejfájása a tavalyi másodosztály bajnokának, hiszen nem sok konkrét infójuk van a Tigersről, az újonnan érkezőkből nem tudnak készülni, a Div2-es meccsfelvételek pedig nem nyújtanak biztos alapot a felkészüléshez. Ha ez nem lenne elég, akkor még a sérültek is rátesznek egy lapáttal, hiszen rengeteg kezdőjük szenvedett kisebb-nagyobb sérülést a két héttel ezelőtti, zord körülmények között megrendezett szezonnyitón. Van tehát feladat és megválaszolatlan kérdés Pál Tibor Kornélék előtt, sok hibát ki kell javítaniuk kezdve az irányító pontatlan és inkonzisztens játékától egészen a védelem összecsiszolásáig.

Érdekes találkozó előtt állunk, nehéz megtippelni, hogy a Tigers ténylegesen milyen játékerőt képviselhet, illetve hogy mennyire messzemenő következtetéseket lehet levonni a Fehérvár első mérkőzéséből. Mindenképp ajánljuk, hogy kövessétek figyelemmel a két csapat összecsapását, elsődlegesen a helyszínen, akinek pedig távoli lenne Nyíregyháza, az streamen érheti el a találkozót.

Miskolc Steelers vs Budapest Cowbells – április., 12:00 DIGI SPORT 3

Csemege mérkőzéssel fog kezdődni a vasárnapi triple header, a tavalyi döntő két szereplője feszül egymásnak Felsőzsolcán. Tavaly az első fordulóban is ezen a pályán találkozott a Steelers és a Cowbells, akkor a hazai csapat dominálta a játékot, simán nyertek a fővárosiak ellen. Most ilyen miskolci dominanciát nem várunk, hiszen a Cowbells rendesen feltankolt, főleg támadóoldalon. A legnagyobb fogás talán Mészáros Márton, de Matias Canterről és Lakatos Bencéről se feledkezzünk meg, aki tökéletes célpont Váry Tamásnak a már meglévő elkapósor mellett. És ha Karim Trabelsi úgy dönt, hogy megvariálja a felfogást, akkor még Czirók Márton is szóhoz juthat, mint irányító. Erre kellene felkészülnie Meechie Eatonéknak, ami bizony szép kis feladat lesz, és ekkor még egy szót sem ejtettünk a bombaerős Bells védelemről, akik szintén nem gyengültek tavalyhoz képest.

Míg a Cowbells oldaláról sok infót lehetett megszerezni, addig Miskolcról szinte semmit, csupán az új importokról tudunk egy-egy dolgot, de mélységében nem tudtunk megismerkedni velük – igaz ez szinte mindenkire az országban. Mauritio Uribe érkezett a WR-ekhez, Deante Battle a futókhoz, de őt safety poszton is fogjuk látni, illetve a védelemben fog feltűnni a LB Andre Whyte is. Ezzel úgy néz ki, hogy a labda mindkét oldalán próbáltak erősíteni, de nagy kérdés, hogy érdemben mennyire fogják tudni pótolni a Rice-Benson elkapóduót. Fenyvesi Csaba érkezett még, rá mindenképp nagy szerep fog hárulni, kíváncsian várjuk, hogy társaival és a Vasyl Yordan vezette támadójátékkal hogyan fognak boldogulni a Cowbells jól képzett defensive backjei ellen.

Ahogy a Tigersről, úgy a Steelersről is nehéz véleményt alkotni, nem láttuk még idén őket, ellenben a Cowbellsszel. Ők viszont elég jól kezdték a szezont, ha nehezen is indult a meccsük, de legyűrték az Eaglest, ráadásul a meccsen sérült játékosaik is felépültek. Egyelőre úgy tűnik, hogy ők az erősebbek, egységesebbek, de nagy kérdés, hogy mi ment végbe Miskolcon az offseasonben.

Budapest Wolves vs Dunaújváros Gorillaz – április 8.,  14:00

Ez az összecsapás egy olyan meccs lesz, ahol már mindkét csapat bemutatkozott, azonban egymástól teljesen elütő teljesítménnyel és eredménnyel. A Wolves dominált a labda mindkét oldalán, a Gorillaz csak az egyiken, a másikon viszont teljesen kilátástalan volt. A Wolves offense olajozott volt, Bencsics Márk és elkapói is stabilan dolgoztak, ez pedig a Gorillaz védelmére is igaz volt, így mindenképp érdekes lesz megfigyelni, mire megy egymással a két bombaerős egység.

A mérkőzés azon fog múlni, hogy mit tesz le az asztalra az új Gorillaz offense, az az egység, ami semmire nem volt képes a Győr ellen. Nem gyenge a Sharks védelme, de hogy 2017 után 2018-ban se szerezzenek ellenük pontot, az egészen megdöbbentő. Grátz Vilmoséknak tehát komoly változásokat kell eszközölniük a Krasznai Balázs irányította egységben, jobban be kell vonniuk az importjaikat, mert még egy ilyen szerepléssel nagyon távol fog kerülni számukra a playoff.

A vasárnapi meccs pikantériája, hogy a tavalyi szezonnyitón a Gorillaz elsöpörte a Wolvest, akkor azt az eredményt nagyon kevesen várták, de végül meglepetésre a hazai csapat nyert. Most is lehet ilyen meglepetés, de az esélye igen kicsi, ha az elmúlt heti mérkőzésekből indulunk ki. Ha kicsit fellazulna a vendégek védelme, akkor könnyen sokpontos meccs lehet, ehhez persze az is kelleni fog, hogy a Gorillaz megtalálja a módját sikeres haladásnak.

Győr Sharks vs TD Store Eagles – április 8., 15:00

Egy igazán vidám és egy bánatosabb csapat fog a hétvége utolsó meccsén összecsapni, hiszen a Sharks végül Kövecses Attila utolsó perces mezőnygóljával nyert, míg az Eagles a második félidőben megroppanva kapott ki az első fordulóban. Aggodalomra és túlzott bizakodásra azonban semmi ok, még semmi nem dőlt el, így is állnak a hétvégéhez a csapatok.

Egészen érdekes matchupja lehet a hétvégének a Becs László vs Victor Williams párharc, kíváncsian várjuk, mire fog egymással menni a két csapat egy-egy hangadója. Várjuk az előrelépést Cody Enmantől is, aki egyelőre nem tudott felnőni a várakozásokhoz, de nagy segítségére lehet Fernandez és Börzsei is, hogy szét tudják húzni az Eagles védelmét. Érdekes lesz a futójátékot is figyelni, ott többen fogják ezúttal is megosztani egymás között a snapeket.

Az Eagles támadósora minden bizonnyal kisebb erőpróba elé lesz állítva, mint két hete, de így sem lesz sétagalopp Wágner Olivéréknek a meccs. Teljes valószínűséggel több fog kelleni offense-ben tőlük is, fel kell majd lépniük, hogy ne járjanak úgy, mint a Dunaújváros. Bár a csapat igyekszik átállni egy passzorientáltabb szisztémára, mégis kíváncsian várjuk, hogy a Garajszki-Crawford duó mire fog menni a Csizmazia-Brown linebacker párossal. Szép kis csattanások lesznek a Cápák és Sasok között, ezért mindenkit arra buzdítunk, hogy erről a mérkőzésről se maradjon le, és ha teheti a helyszínen nézze meg ezt párharcot is.

 

A képekért köszönet a Hungarian Footballnak.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!