Connect with us

Szabadügynök

Idén végre ehetnénk W-t – Buccaneers FA-értékelő

Brutális átépítésbe fogott a csapat a 2017-es koppanás után. Jameis Winstonnak torkán akadt a W, és számos játékos, akiktől a megváltást remélték, teljesen bebustult. A régi nevekmegtartása mellett érkezett számos új arc is, elsősorban a védőfalba.

 

Akik jöttek

Ryan Fitzpatrick (A-)

Fitzmagic tökéletes backup, képes életben tartani a csapatot. Van tapasztalata kezdőként, ez nem elhanyagolható, karrierje nagyobb részét így játszotta le.

 

Chandler Catanzaro (B+)

Új érkezőként a Jets korábbi rúgója pontot tehet a Bucs rúgóválságának végére. Catanzaro jobb pillanataiban egy minőségi rúgó, igaz a 40+ yardos mezőnygólok (itt válik el a rossz a jótól) tavaly pont nem mentek neki.

Cameron Brate (van olyan, hogy Z-?)

Teljesen érthetetlen OJ Howard draftolása után ez a lépés. 6/41M, 18M garantálttal? Hát ez mi? Oké, hogy jól játszik, és Winston szereti őt, de ennyire szereti? Már most látni, hogy majdnem TE2 volt a szezon közepétől, és akkor mit várjunk jövőre? Iszonyat túlfizetés ez még akkor is, ha Howard nincs, vagy ha minden egyes támadóplayen 2 TE lesz fenn.

Keith Tandy (B+)

Tandy idősödik, de rotációs safetyként és stabil ST-játékosként helye van a rosteren.

 

 

Will Clarke (B+)

Rotációs DE-ként szódával elmegy. Tulajdonképpen sose volt jó játékos, de nyilvánvaló futást eredményező snapekre fel lehet őt tolni, és a speciális egységben is van helye, így valljuk be, a 790 ezer dolláros fizu egy évre tényleg nem sok.

Beau Allen (B)

Ötmilliós átlaggal nagyjából Baker pénzét adták Allennek, aki kevesebbre lesz képes a jobb napjain, viszont nem lesz annyi rossz napja sem. A fal belseje kapott egy biztos pontot, nem itt fognak eldőlni a meccsek, de nem itt fognak elmenni sem.

Vinny Curry (B+)

Vinny Curry mindenre képes a posztján, és egy jól edzett csapatból jön. A szerződés pont az utolsó jó éveit foglalja el, ugyanis lassan 30 éves lesz. A tavalyi év talán legborzasztóbb passzsiettetése komoly segítséget kapott, Curry és JPP személyében.

 

 

Mitch Unrein (B+)

Unrein 3/10,5M szerződése, és annak a ténye, hogy marha jól fogja a futást, ezt egy kiváló igazolássá teszi. Elsősorban futások ellen jó, de ott elképesztő, nem lenne meglepő, ha ezek után ezt a részét a játéknak teljesen lefojtaná a csapat. Igaz a futásvédelem a modern játékban pont semmit nem számít: tavaly 7 PO-csapatnak is a 10 legrosszabb között volt a futásvédelme, az elmúlt 3 év 36 PO csapatából pedig 16 is a 10 legrosszabból jött.

Brent Grimes (C)

Egy évre 10M, hogy micsoda???? Na ne már, Grimes fénylő csillag volt tavaly, de a Bucsban, szóval ez pont azt jelenti, hogy nem volt jó. Ennyi pénzből egy jó, vagy két magas plafonú CB-t is lehetett volna hozni. 35 éves, és tavaly is megzuhant kicsit, iszonyat rizikós ez a szerződés.

Ryan Jensen (C)

Ez egy nagyon meredek szerződtetés így, 4/42M nagyon sok egy középszerű-jó játékosért, simán kétszeres-háromszoros szinten lett túlárazva. Marpet stabil kezdő, így jó eséllyel őt fogják OG-be csúsztatni, hogy Jensennek legyen hely, de ő rosszabb lesz Marpetnél, és azért talán fontosabb egy stabil, okos, ügyes C, mint egy ugyanilyan OG, miközben a center azért nem üti meg a szintjét.

Jason Pierre-Paul (A)

Az FA-szezon egyik, ha nem A legnagyobb cseréje. JPP egy lerongyolódott pass rusht fog egymaga életre kelteni, Curryvel a túloldalon pedig egészen félelmetes mutatványt is nyújthatnak. Az ára kissé borsos, de egy jó fal nélkül a rossz secondary teljesen esélytelen. Tavaly az nem passzolta és futotta szét őket, aki nem akarta, az idei holtszezon ennek fényében egészen új távlatokat nyit a védelemnek, és lezár számos eresztő szelepet.

 

 

Evan Smith (B)

Smith nagy hullámvasút OG és C posztokon, de kezdő szintet is fel tud mutatni azért. Van néhány jó, néhány rossz meccse, meg sok átlagos, csak ezek a legnagyobb kavalkádban váltogatják egymást. Helye azért lesz a csapatban.

 

Akik mentek

Doug Martin végre elment Tampából, mostantól a Raiders szenvedhet vele. Egyetlen jó évén kívül életképtelen volt, Trent Richardson-szindrómás. Chris Baker felvett 6M dollárt, majd semmit nem csinált egész évben. Nick Folk elengedése sem meglepő, kifejezetten rossz évet zárt. (Mondjuk sosem volt igazán jó éve.) Robert Ayers kivágása pedig inkább az életkorához köthető, 33 lesz, és a védőfal fiatalítása fontosabb lehet egy stabil veteránnál. Charles Simsnek is bezárt a bazár, teljesen kihasználhatlan volt az utóbbi években. Robert McClain nem kapott még új szerződést, gyenge pontja volt az amúgy is ligautolsók között levő secondarynek. Joe Hawley Jensen mellett biztos nem rúg labdába, és TJ Ward sem kapott hosszabbítást.

Sajnos a jó igazolásokat a rosszak súlya lehúzza, így önmagában nem érték az, hogy bizonyos posztokon nagy volt az upgrade. A csapat ugyanúgy sokra lesz képes idén is, de ez elsősorban coaching kérdése. A Bucs FA-szezonja ennek alapján egy A-.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!