Connect with us

Szabadügynök

Kármentés felsőfokon – Redskins FA-értékelő

A Washington Redskins idei FA-ja még véletlenül sem volt zökkenőmentés (nem mintha az utóbbi két évben az lett volna). Kirk Cousins nem akart maradni, a csapat se nagyon akarta vagy tudta megtartani, most ráadásul a franchise tag sem volt megoldás, kezdő irányító nélkül pedig nagyon nehéz. Így hát maradt a kármentés, bár azt legalább felső fokon csinálták a fővárosban.

 

 

A Redskins nagyjából 50 millió dollárral várta a piacot, ami nem lett volna gond, ha nem kellett volna irányítóra vadászniuk. Szabadügynökből is volt bőven, többen közülük kezdőnek számítottak, bár azért olyan nagy veszteségeket nem szenvedtek. A fontosabb távozók:

[quote color=”#ffb81c” bgcolor=”#651d32″]

Kirk Cousins, QB -> Vikings, 3 év, 84 millió dollár

Trent Murphy, DE/OLB -> Bills, 3 év, 22,5 millió dollár

Terrelle Pryor, WR -> Jets, 1 év, 4,5 millió dollár

Bashaud Breeland, CB -> ???

Kendall Fuller, CB -> Chiefs (trade)

Spencer Long, C -> Jets, 4 év, 27,5 millió dollár

[/quote]

 

Cousinsért nyilván kár, bár ami nem megy, azt nem kell erőltetni. Trent Murphy is egy elég jó kis játékos, de kihagyta a tavalyi évet, így hiába a 2016-os 9 sackes szezonja, neki sem volt maradása. Pryorért nem kár, csúnyán megégett Washingtonban, Breeland pedig hiába volt jó, vélhetően a sérülései miatt nem ragaszkodtak hozzá, azonban Fuller a liga egyik legjobb nickel CB-je volt tavaly, de a Smith üzlet keretében távoznia kellett a fővárosból.

 

Érkezők

 

A lejáró szerződésű játékosok miatt nyilván az irányító volt a legnagyobb hiányposztja a csapatnak. Ezen kívül kellett erősíteni az elkapósort is, hisz már messze nem DeSean Jackson-Pierre Garcon kaliberű játékosok rohangáltak a pálya szélén. A támadófalat sem ártott volna megerősíteni, egy guard és Long távozása miatt egy center (a tavalyi 6. körös Chase Roullier nem megoldás) nagyon elfért volna.

 

Védőoldalon egy jó pass rusherre és egy igazi nose tackle-re, valamint legalább egy linebackerre szüksége volt az egységnek. Breeland pótlása sincs teljesen megoldva csapaton belül, illetve egy rúgó is kellett, miután Dustin Hopkins szerződése lejárt.

 

 

Alex Smith egy 3. körbe és Kendall Fullerbe került, de mivel Drew Brees igazából elérhetetlen volt, így a lehető legtöbbet hozta ki a helyzetből a Redskins. Smith kvalitásait tekintve nem jobb, mint Cousins, de 4 millióval olcsóbb, ráadásul vele talán egyszerűbb és könnyebb lesz dolgozni, mint Kirkkel, akiért amúgy messze nem volt odáig mindenki a csapatnál. Továbbá Smith inkább felszálló ágban volt, míg Cousins teljesítménye az utóbbi években folyamatosan romlott. Összességében én egyáltalán nem úgy látom, hogy megszívta volna a Redskins, én emberként, csapatjátékosként és karakterként is többre tartom őt Cousinsnál, még ha képességek terén valamennyivel el is marad tőle (fontos pillanatokban mondjuk mindketten ugyanolyan jól le tudnak olvadni).

 

Az elkapóposzt is sikeresen meglett oldva, bár szerintem Brian Quicknél jelenleg egy sokadik körös újoncban is nagyobb ráció lenne, Paul Richardson pedig ilyen fizetési sapka mellett sem ér 8 millió dollárt (négy év alatt 1300 yard…), de legalább mennyiségre megvannak. Támadófalba nem jött senki, így ezt vagy a draftról fogják megoldani, majd Smitht is folyamatosan kergetni fogják a védők (mondjuk a védőfalba sem érkezett erősítés).

 

Edge játékosnak érkezett Ryan Kerrigan mellé Pernell McPhee, aki egy nagyon jó és sokoldalú játékos, csak hát Chicagóban csak elvétve volt egészséges, de 1,8 millióért még így is ajándék. Nem ez volt azonban az egyetlen jó LB-igazolása a csapatnak, hisz mindkét topjátékosát megtartotta: Zach Brown futás ellen kvázi ligaelit és passz ellen is van benne tartalék, Mason Foster pedig csak a sérülése miatt volt gyengébb, 2016-ban a liga egyik legjobban teljesítő linebackere volt.

 

Ezen kívül nem csinált sok mindent a csapat. Breeland helyére megszerezték Orlando Scandricket aki összességében akár még minőségi javulást is tud hozni, valamint három további szezonra megtartották Duston Hopkinst, így a rúgók miatt sem kell izgulniuk.

 

Összegzés

 

Nem lehet egy FA alatt minden hiányposztot megoldani, a Redskins ugyanakkor nemcsak minimalizálta az irányító-cseréből származó veszteséget, de a két falon kívül minden csapatrészét megerősítette. Az Eagles ugyanakkor megmutatta, hogy pont a két fallal kezdődik minden jó, de erre van a draft, így nem kizárt, ha az első két kört a két falra áldozná a csapat. Persze ez nem azt jelenti, hogy más csapatrészekbe nem fér el a tehetség, de jelenleg talán ez a kettő a legnagyobb probléma a csapatnál. Értékelés: A-

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!