Connect with us

Minden ami NFL

Ki nyerte a Brandin Cooks cserét?

A Patriots egy első és egy hatodik körös pickért cserébe elpasszolta Brandin Cookst és egy negyedik körös cetlit a Ramsnek. Bill Belichickéknek így hirtelen lett két első körösük idén, a Ramsnek pedig egy messze átlag feletti elkapója. Ki nyert?

 

 

 

Nem sikerült

 

Miután Danny Amendola eligazolt, senki sem várta, hogy tisztogatni fog a Patriots elkapófronton. Azonban Belichick máshogy gondolta és mindent egybevéve nem is történt tragédia. Egyrészt a csapat valamiért újraigazolta Kenny Brittet (pedig New Englandben semmit nem mutatott), másrészt visszatér idén Julian Edelman is, így Chris Hogannel együtt már meg is van a három kezdő elkapó. Ráadásul ott van még a rosteren Cordarrelle Patterson és Phillip Dorsett is, valamelyiküket csak lehet majd használni. Valamint még mindig számolhatunk Rob Gronkowskival is, a passzjátékkal jó eséllyel nem lesz semmi gond.

 

Mindettől függetlenül Cooks még mindig messze a legjobb elkapója volt a Patriotsnak, ráadásul mélységi célpontként a liga legszűkebb elitjébe tartozott, ártani biztos nem ártott volna a csapatnak. A hírek szerint hosszabbítani is akart vele Bill Belichick, de vélhetően többet kért, mint amennyit a New England mestere fizetett volna, ez pedig általában instant repjegyet jelent Bostonban.

 

A Rams jól járt, ha

 

… sikerül hosszabbítani Cooksszal, márpedig miért ne sikerülne, jövőre 90 millió dollárnyi költőpénzük lesz. Robert Woods és Cooper Kupp mellett végre szereztek egy mélységi célpontot, amire nagy szükség lett volna már tavaly is. Ugyanakkor Sammy Watkins is ezért érkezett az előző szezonban egy második körös pickért, és összességében ő Los Angelesben is megbukott, már nincs is a csapatnál (óriási pénzért aláírt a Chiefshez).

 

Összességében szerintem jól csinálta a Rams, hisz Cooks mellé kapott egy negyedik körös picket is, Odell Beckham ennél sokkal többe került volna, már ha egyáltalán sikerül megszerezni, az idei elkapó-class pedig pocsék. Persze a Ramsnek nem csak elkapó kellett volna, az 1/23-as picket nyugodtan lehetett volna pass rusherre költeni, bár Cooks vélhetően így is nagyobb hatással lesz a csapatra, mint bármelyik első körös újonc.

 

Értékelés: B+ (ha nem hosszabbítanak vele, akkor utólag csak C+)

 

A Patriots jól járt, ha

 

… hát nem is tudom. Ha BB tudja, hogy Tom Brady idén visszavonul és azért gyűjti a pickeket, hogy esetleg felcseréljen egy lecsúszó irányítóra, akkor megértem a cserét. Ha azért gyűjti az első körös pickeket, hogy ráhajtson OBJ-re, hogy legyen még egy igazán nagy dobása a csapatnak a TB-érában, azt is megértem. Ha csak simán húzni akar két játékost az első körben vagy hátracserélni, azt nem igazán tudom hová tenni, bár ezzel sincs baj.

 

Bár nem feltétlenül tartom valószínűnek, hogy Bill Belichick egy irányítóra hajtana, megvan rá az esély. A Patriots mindössze egy Nate Solderrel lett gyengébb a Super Bowlba jutott csapathoz képest (Butlert amúgy sem akarták megtartani), Amendola és Cooks pótolható, ez a csapat simán a döntőért fog harcolna idén is. Vagyis simán belefér egy irányító draftolása, ráadásul a csapatnak öt pickje is van a top100-ban:

 

  • 1/23
  • 1/31
  • 2/43
  • 2/63
  • 3/95

 

Ezek értéke 2 226 pont, ami jelenleg egy 1/3-asnak felel meg, papíron tehát minden adott egy meglepetésszerű felmozgáshoz (bár a Billsnek hat pickje is van a top100-ban, amik ráadásul értékesebbek is a Patriots cetlijeinél).

 

 

Szerintem nem fog felcserélni a Patriots, bármennyire is jól hangzik, BB pedig csak azért cserélte el Cookst, mert talált valakit, aki viszonylag áron felül hajlandó volt megvenni. Egy első körért bármikor megérte elcserélni, ráadásul ilyen magasan 2012 óta nem választhatott a Patriots. Arról nem is beszélve, hogy drágábban adta el, mint amennyiért vette, egy 9 helyes felmozgást az első körben ritkán tudnak le egy negyedik körrel. Ezt azért nehéz rosszra értékelni.

 

Értékelés: A- (ha esetleg sikerülne egy irányítót húzni a Rams pickből, akkor A+)

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!