Connect with us

Szabadügynök

Kis pénz, kis foci? – Cowboys FA-értékelő

A Dallas Cowboyst idén is elérte az, amitől minden évben szenved. Kevés elkölthető pénz a fizetési plafon alatt, ugyanakkor több fontos játékosuknak járt le a szerződése a 2017-es szezon végeztével.

Ennek eredményeként nyilván szép számmal akadt idén is távozó Dallasban. A legfontosabb közülük a linebacker Anthony Hitchens, akinek maradásra bírásáért még a csillagokat is lehozta volna az égről/címerről a vezetőség, ő mégis inkább a Kansas City Chiefs öt évre szóló, évi 9 millió dolláros ajánlatára szavazott.

Egy másik kezdő játékos, Jonathan Cooper is új helyre költözik. A bal oldali guard ugyan 13 mérkőzésen volt kezdő az elmúlt szezonban, de most, hogy La’el Collins visszatérhet eredeti posztjára, nem maradt maradása Coopernek, aki végül a 49ersnél kötött ki. Arizonába ment a cornerback Bene Benwikere és az elkapó Brice Butler is. A fullback Keith Smith és a special teamer linebacker Kyle Wilber következő állomása pedig Oakland lesz.

A legnagyobb siker a Cowboys idei piaci tevékenységei között DeMarcus Lawrence megtartása. Ugyan egyelőre csak franchise taggel sikerült a csapathoz láncolni a defensive endet további egy évre, de július közepéig még megállapodhatnak a felek egy a játékos és a csapat számára is előnyösebb, hosszú távú szerződésről. Továbbá David Irvinget is sikerült megtartaniuk egy második körös tenderrel.

 

A kevés rendelkezésre álló pénz ellenére ugyanakkor sikerült új arcokat is szerződtetni. A legnagyobb név kétségtelenül a Jaguarsból érkező Allen Hurns. Az elkapó minden bizonyára azonnal a kezdőben találja magát Dez Bryant párjaként. Hurnsszel kapcsolatban a legnagyobb kérdés, hogy egészséges tud-e maradni: az elmúlt két szezonban ugyanis 11 mérkőzést hagyott ki ilyen-olyan sérülések miatt. A Boyz részéről ez az üzlet nagyon jó: egy kifejezetten tehetséges játékost sikerült igazolni kedvező anyagi feltételekkel.

 

A másik új elkapó vegyesebb érzéseket kelthet a csapat szurkolói körében. Deonte Thompson igazi vándormadár hírében áll. Az elmúlt hat évben három csapatnál is megfordult, most Dallasban a roster utolsó helyeiért harcolhat az egyébként futásblokkolásban kifejezetten hasznos Thompson, aki egy-egy mélységi játéknál is hasznos lehet.

Ahogy írtam fentebb, La’el Collins visszatérhet LG-be, ez pedig Cameron Fleming leigazolásának köszönhető. Fleming egy kifejezetten alulértékelt falember volt az idei piacon, a Cowboys pedig áron alul tudott egy megbízható kezdő tackle-t szerezni a jobb oldalra. A támadófalba Flemingen kívül még Marcus Martin érkezett, aki a tavalyi szezont egy az egyben kihagyta és inkább backup guardként juthat majd szóhoz.

Hitchens távozását követően a linebacker sor is erősen lyukassá vált Dallasban. Hogy erre a problémára Joe Thomas lenne a legjobb megoldás azt kötve hiszem. Elsősorban a special teamben, illetve három linebackeres felállások rotációs embereként tűnhet majd fel. A full back Jamize Olawale szintén a speciális egységben kaphat szerepet, de vannak olyan elképzelések is, hogy tight endként szeretnék hasznát venni Jason Garrették. Végül, de nem utolsó sorban itt van Kony Ealy, aki a fél AFC East megjárása után Dallasban verne gyökeret és lenne hasznos láncszeme a defensive end rotációnak.

A piaci tevékenységet követően teljesen egyértelmű, hogy a linebacker a legnagyobb need a csapatnál, illetve azzal, hogy Byron Jones átmozog cornerbackbe, a free safety is hiánycikk a jelenlegi állás szerint. A lehetőségekhez képest sikerült jól igazolni, csak még mindig nem látom, hogy lesz ebből contender csapat. B-

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!