Connect with us

Draft

Mire fogadjunk a draft előtt?

A sportfogadás szerencsére az általunk imádott NFL drafton sem elmaradhatatlan! Bár a kínálat nem olyan erős vagy választékos mint egy szezon közbeni találkozón, de így is akadhatnak olyan opciók, amiért érdemes feltörni a malacperselyt.

 

 

Mivel még van majd’ egy hét a jeles eseményig, még nincs kint a teljes fogadási kínálat – legalábbis nagyon remélem, hogy nem csak ennyi opció közül lehet majd választani. A mostani kínálatot is csak nemrég bővítették, szóval talán ennek lesz még folytatása csütörtökig. Több fogadóportál is foglalkozik a drafttal, de én most csak a bet365 kínálatából szemezgettem. Sajnos a kombinált fogadás egyiknél sem lehetséges, így csak külön-külön fogadhatunk az eseményekre.

 

Ki lesz az 1/1?

 

Egyből bele a közepébe! Ezzel kezdődnek a draftspecialitások, és nem lepődünk meg a felsorolt neveken. A legesélyesebbnek a USC irányítóját, Sam Darnoldot tartják, rá jelenleg 1,57-es odds van. Bár elég kaotikus a Browns választása, a többség szerint helytálló ez a sejtés, és egy nagyobb tét esetén szép összeget kaszálhatunk. Viszont bátraké a szerencse! Bennem a Combine óta egyre erősebb az érzés, hogy John Dorsey Josh Allen nevét írja fel a papírkára, és úgy tűnik nem vagyok egyedül. Allen 1/1-re már “csak” 2,25-ös pénzt fizetnek, hiszen egyre több kinti szakértő szerint is a Wyoming játékosa lesz az első játékos, aki elkel a 2018-as drafton. Honorable mentionként még mindig ott van Saquon Barkley is, de a rajta lévő 10-es odds azért árulkodó.

 

Bónusz: Aki biztos abban, hogy Darnold lesz az 1/1, annak ajánlom a Darnold 1/1 + a Josh Allen draftpozíciós (1,5 over) fogadást is. Kombinálni sajnos nem lehet őket, de mindkettőre 1,57-es oddsot adnak.

 

[quote]Number 1 Overall Pick

Josh Allen, QB, Wyoming – 2,25[/quote]

 

 

Hány elkapót választanak ki az első körben?

 

Erre egy under/over line-ra lehet fogadni, ami most 2,5. Vagyis maximum kettő, vagy legalább három elkapót választanak ki az első körben? Az előbbire látnak nagyobb esélyt (1,66), és ezért sem hibáztathatók. Calvin Ridley-n kívül egyik elkapóra sem mondják, hogy stabil első körösök, hiszen elég vérszegény ebből a szempontból a class, ennek ellenére én mégis az overre fogadnék. Az első kör végén simán elképzelhető, hogy akár feltrade után, akár a helyükön választó csapatok is beruháznak egy elkapóra. Courtland Sutton és D.J. Moore is egyre esélyesebb az első körben, de akár Christian Kirk is opció lehet a végén.

 

 

[quote]Első körben kiválasztott elkapók

2,5 over – 2,10[/quote]

 

Hány futót választanak ki az első körben?

 

Szintén egy under/over lehetőség, ahol 1,5 a line. Saquon Barkley egyértelműen első körös lesz, ez aligha vita tárgya, de vajon másnak is sikerült az első napon csapatra találni? Itt is inkább a kör végi feltrade-ek okozhatnak galibákat, hiszen több olyan csapat is van – akár a mezőny első feléből is – akiknek futóra lenne szükségük, de az első kör elején-közepén nem választanának, viszont egy feltrade, és az első körrel járó ötödik éves opció már csábító lehet. A fogadóirodák is látnak erre esélyt, hiszen 1,50 az odds arra, hogy több futót választanak ki, leginkább Derrius Guice lehet ennek megtestesítője. Én azonban itt is inkább bátor vagyok, és az underre fogadok, ugyanis én Barkley-n kívül egy RB-ért sem áldoznék első kört.

 

[quote]Első körben kiválasztott futók

1,5 under – 2,50[/quote]

 

Hány tight endet választanak ki az első körben?

 

Nekem személy szerint egyik tight end sem tetszik annyira, hogy első kört áldozzak be érte, hiszen ez a poszt sem a top tehetségektől hangos idén. Hogy a csapatok is így gondolkodnak-e vagy nem, azt nyilván nem tudhatom, de ha egy Hunter Henry is kicsúszott anno a második körbe, mikor elég jó prospectként jelentkezett a 2016-os draftra, akkor bízom benne, hogy ebből a classból senki nem lesz első napos. 0,5 a line, vagyis konkrétan azt kell eldönteni, hogy lesz TE pick az első napon, vagy nem. Az overre 1,61-es odds van, szóval a bukik szerint lesz, én azonban az underre szavazok.

 

[quote]Első körben kiválasztott tight endek

0,5 under – 2,20[/quote]

 

Hány támadófalembert választanak ki az első körben?

 

Az eddig felsorolt pozíciók azért egyértelműek voltak, de nem árt résen lenni. Az OLB, LB és DB posztot például összevonták, szóval mielőtt rohannál megtenni 3-as oddsért, hogy 4,5 alatt választanak ki linebackert, ne tedd, mert abba a passzsiettetők is beletartoznak. Az OL-ekre 5,5 a line, de ez ugye három posztot takar, szóval elég trükkös. Vegas az overt tartja valószínűbbnek, ráadásul elég magabiztosan, hiszen 1,36-os odds van erre az opcióra. Quenton Nelson biztos első körös játékos lesz, jó eséllyel Kolton Miller és Mike McGlinchey is itt talál magának csapatot, ez eddig három játékos, nincs gond, sima under. Csakhogy innentől jönnek a kérdőjelek. Will Hernandez, Billy Price és Isaiah Wynn is erős versenyző lehet az első körbe, hiszen sok olyan csapat van az utolsó 10-ben, akiknek simán megérné az első körüket valamelyikükre áldozni. Ebben a tippben vagyok a legkevésbé magabiztos, de én mégis underre tenném a lovettámat.

 

 

[quote]Első körben kiválasztott támadó lineman (dzsízösz)

5,5 under – 2,87[/quote]

 

Hol megy ki Calvin Ridley?

 

A következő fogadás már konkrét játékossal kapcsolatos, méghozzá Ridley-vel. Az ő line-ja 16,5, vagyis legkésőbb a Ravensnél kimegy-e, vagy nem. A ‘nem’-re van kisebb odds, 1,72, és tekintve, hogy az Alabama kiválósága a Combine-on nem ejtette a játékosfigyelőket ámulatba, ráadásul 24 éves lesz, elképzelhető forgatókönyv a csúszása. Viszont én kizártnak tartom, hogy ne menjen ki a Ravensig, ha más nem, akkor ők fogják kiválasztani. Több WR-needy csapat is van az első 16-ban, a kiemelkedő tehetségekből híján lévő WR class miatt ráadásul az értéke is nőhet. Gondoljunk csak a tavalyi évre, amikor már az első 10-ben kiment a három kiemelkedő elkapó a class hiányossága és a WR-rush miatt. Legkésőbb a Cardinals vagy a Ravens ki fogja választani szerintem.

 

[quote]Calvin Ridley – választási opció

16,5 alatt – 2,00[/quote]

 

+1, amire én nem fogadok, de jó vitatéma

Hány QB megy ki az első körben?

 

 

Erre valószínűleg nem fogok fogadni, mégpedig azért, mert szerintem csak négyen fognak elkelni az első napon, és az 5,5-ös underre 1,40-es odds van. Biztos tipp lehet (lehet?), de én jobban szeretek 2-es odds fölé nézni, főleg hogy nincs kombinációs lehetőség. Sokakat megoszt a kérdés, hogy vajon hány irányítót választanak ki az első körben, hiszen a legjobbakért minden bizonnyal felcsernek, vagy már fel is cseréltek, így a “resztli” is könnyen első napos játékos lehet. Mason Rudolph vagy Lamar Jackson az indikátora a dilemmának, de akinek van egy magabiztos megérzése, annak ajánlom ezt a fogadást is.

 

[quote]Első körben kiválasztott hátvédek (DZSÍZÖSZ)

5,5 under – 1,40

5,5 over – 2,75[/quote]

 

Ezek a saját tippjeim, de jöhetnek újabb ajánlások, vagy ezeknek a cáfolatai, meggyőzhető vagyok. A cél, hogy kifosszuk a fogadóirodákat!!!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!